Annelie Pompe Familj

Sprid kärleken
Annelie Pompe Familj
Annelie Pompe Familj

Annelie Pompe Familj – Annelie Pompe, göteborgare född 1981, är en välkänd äventyrare och idrottare. Hon växte upp nära havet och har alltid känt sig hemma där, vilket hon tillskriver sitt intresse för fridykning.

Förutom att vara en professionell äventyrare är hon också en motiverande talare, fotograf (mestadels under vattnet), fridykinstruktör, yogainstruktör, författare, tränare, helikopterpilot och coach. En bok om hennes upplevelser har också skrivits.

Annelie Pompe, trots att hon anser sig vara en hemsk simmare, är en välkänd fridykare.Efter att ha avslutat sin dykutbildning började Pompe träna i fridykning. Inom några år upptäckte hon att hon föredrog att dyka utan hjälp av mask eller annan skyddsutrustning.

Med ett djup på 126 meter satte hon ett nytt världsrekord för fridykning med variabel vikt den 5 oktober 2010.Hon vann också två silvermedaljer i AIDA-världsmästerskapen, en som individuell och en som lag. Ett 72 meter djupt fridyk utan simfötter är också svenskt rekord för henne.

Sedan hon var tretton år har Pompe deltagit i tävlingsidrottsklättring.Som bergsbestigare blev hon den första svenska kvinnan att nå toppen av Mount Everest från norra sidan i maj 2011. Efter att ha hävdat att hon skulle klättra utan syrgas, tvingades hon till slut använda syrgas på flaska.

Hon är också en Seven Summits-expert, efter att ha skalat dem alla (inklusive Puncak Jaya och den sista Mount Vinson i januari 2016).Förutom äventyrsracing, terrängcykling och löpning har hon vunnit en svensk guldmedalj i fitness.

“Uppfylla drömmarna” är ämnet för Annelies dag idag.Annelie Pompe har klättrat på de högsta topparna och doppat tårna i det djupaste vattnet. Det är dock inte de spänningssökande utan snarare naturen och det omgivande djurlivet som ger motivationen.

– Om vi ​​pratar om risker skulle det vara väldigt lätt för oss att hamna i trubbel.Annelie Pompe är en unik äventyrare. Förutom att ha klarat de “sju topparna” – vilket innebär att bestiga det högsta berget på varje kontinent – ​​har hon satt världsrekord i fridykning, vilket motsvarar bara en gigantisk andendag.

Hennes första världsrekord sattes 2010 vid Röda havet, efter att hon sjönk 126 meter till botten av vattnet. För drygt ett år sedan blev hon den första svenska kvinnan att bestiga Mount Everests norra ansikte.Det är dags för lite nya upplevelser med andra människor.

Det är inte ett tävlingsmoment – ​​vare sig det är som högst, snabbast eller längst – som betyder något för henne, utan snarare hennes frihet, hennes nyvunna kunskap och hennes upplevelse av total närhet. Förutom att rensa luften och dela erfarenheter med andra, håll huvudet klart.

Min dag handlar om att rensa huvudet, men det handlar också om att bygga en bro till mig själv. Av någon anledning tycker jag verkligen om att bli knuffad. Annelie Pompe är inte den enda som har en stark önskan att uppfylla sina drömmar; han är i ärlighetens namn verklig. I början handlar det om att ta kommandot över sitt eget liv.

Vi är alla förenade av en önskan att expandera och förbättra världen. När den lilla bartendern äter hennes mat får hon en lust att undersöka. Det är dock lätt att bli irriterad. Det är inte möjligt att lämna sin nuvarande plats, vilket är både säkert och utmanande.Att komma ut i naturen är en underbar upplevelse, och vi stannar kvar.I sin egen rätt var hon ett energiskt barn. Han gav henne ett lyft för att komma ut i naturen med sina vänner.

Annelie Pompe Familj

Båda föräldrarna var ivriga friluftsentusiaster som ofta följde med Annelie och Thomas på vandringsleder, i skidspren eller till vattnet. Under inflytande av sin fars fridykning utvecklade hon ett intresse för resten av världen. Men varken han eller hans mamma ska man lita på. Mamma, å andra sidan, är extremt självmedveten. När det kommer till mig har hon alltid varit fokuserad på att se till att jag förstår vad jag har bett henne om.

Men för mig handlade det inte om adrenalin och att ta risker, utan snarare om att uppleva naturen.Annelie gick med i klätterklubben som 13-åring trots att hon var en ung för sport. Där blev det direkt uppenbart att hon var en talang och som 14-åring var hon svensk juniormästare i klättring. Ett år senare fick hon en livsavgörande aha-upplevelse.

Lars-Eric Unesthl, psykolog, skrev en bok om mental tai chi. Han räknade upp hur vi tror att vi påverkar våra kroppar och hur vi ser oss själva och världen. Det var viktigt att vi fortsatte.Att ha styrkan in och ut ur min kropp har varit oerhört viktigt för mig.

Jag hoppas att alla barn ska kunna lära sig hur man gör det på rätt sätt. Hur hjärnan fungerar, men också det faktum att man har mycket eget ansvar, vilket är den utmanande biten.Det är viktigt att inse att du ofta förstår mer än du tror att du gör.

Annelie Pompe Familj
Annelie Pompe Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!