Jenny Rogneby Familj

Sprid kärleken
Jenny Rogneby Familj
Jenny Rogneby Familj

Jenny Rogneby Familj – Jenny Rogneby föddes i Etiopien 1975. Hon och hennes syster adopterades och flyttade till Boden i Sverige vid 1 års ålder. Hennes mamma och pappa tjänstgjorde båda i den svenska militären. Hon har arbetat som utredare för Stockholms stadspolis, är socionom till utbildning och har en bakgrund inom kriminologi. Hon har musikalisk utbildning och var medlem i bandet Cosmo.

2014 släppte hon sin första roman, en kriminalberättelse med en polis och mamma som heter Leona i huvudrollen. Ytterligare tre kriminalböcker skrivna av Rogneby och Leone. Leone: från aska till eld var den senaste som gavs ut 2019. Wahlström & Widstrand är utgivare av böckerna.

Referenser Jenny Rogneby, som nu läser deckarromanen Leona, kom på en drink. Inget inneboende värde för människor. Underbar. Efter att ha besökt Bolivia och Peru för att se Machu Picchu, deltog jag i New Yorks enorma bokmarknad BookExpo America för lanseringen av Leona-serien i USA. Otroligt njutbart.

Du bodde tidigare i Stockholm men har nu flyttat till Malta och har även en plats i Barcelona. En av de få nackdelarna med livet utomlands är den minskade frekvensen med vilken man kan besöka nära och kära hemma. Mina släktingar är utspridda runt om i Sverige, så vi är redan vana vid att inte träffas så ofta.

Vi är mitt i vintern. Efter att ha tillbringat mina uppväxtår i Norrbotten kan jag lugnt säga att jag har upplevt min beskärda del av snö, mörker och kyla. Den mörka himlen, regnet och snöslask från en stockholmsvinter, som jag också skriver om i mina verk, är saker jag klarar mig utan trots att jag har tillbringat hela mitt vuxna liv i stan.

Allt har tjänat sitt syfte, vad jag beträffar. Jag har lagt ner mycket hårt arbete och tagit många risker i jakten på de karriärer jag alltid har drömt om att göra. Detsamma gäller nu; Jag ser det som en stor lycka att kunna ägna mig heltid åt skrivandet, och det är precis vad jag har gjort.

Leona dyker upp i den senaste romanen. En liga som Soul, som saknar människovärde, skördar vitala organ från de mest hjälplösa medlemmarna i samhället. Väntelistor för transplanterbara organ i Sverige leder till dödsfall. Det är ett problem i många länder, vilket leder till en underjordisk marknad där offren utnyttjas ytterligare.

Tack och lov besparades Sverige från de händelser som jag beskriver i boken, men de är inte ovanliga i andra nationer.Fler borde överväga att donera organ eftersom den nuvarande bristen orsakar allvarliga svårigheter och till och med har lett till kriminell verksamhet.

Jenny Rogneby Familj

En av de nyare svenska kriminalförfattarna är Jenny Rogneby. Hon har en politisk bakgrund, som många norska kriminalförfattare, och hennes kvinnliga utredare är bland de mest spetsade på området just nu.

Flera av de nordiska författare som deltar i Krimfestivalen har intervjuats av Krimmagasinet. Du kan få ett gratis exemplar av tidningen i vilken bokhandel eller festival som helst. Till senaste numret av Krimmagasinet gjorde den norska redaktören Siren Mary Myklebust en intervju med Jenny Rogneby.

Det är tydligt att din bakgrund är ganska varierad. Du är musiker, utbildad kriminolog och forskningschef för den svenska polisen. Efter att ha arbetat som kriminologiforskare på Citypolisen i Stockholm i ett antal år kom jag på konceptet för min unika huvudperson, kvinnliga polisen Leona Lindberg.

Tanken skulle inte lämna mitt huvud, så jag bestämde mig för att jag var tvungen att skriva ner den. När jag skriver använder jag mig mycket av den kunskap och erfarenhet jag har fått under min karriär som kriminolog och kriminologiforskare under de senaste fem åren.

Jag har suttit i många möten med lögnare, fuskare och bedragare, samlat in berg av bevis och gjort allt annat i samband med att bedriva statsvetenskaplig forskning. Från mindre lovbrudd som tyveri och mindre narcotikaforbrytelsers till större lovbrudd som voldtekter, grove run och drap, jag har undersökt dem alla.Arbetet har lärt mig saker och gett mig idéer till berättelser jag kan hitta på.

Eftersom jag visste att skriva en bok skulle vara ett enormt uppdrag tog jag ett år ledigt från mitt arbete inom polisen, sålde mitt hem och alla mina möbler i Stockholm och flyttade till ett främmande land där jag inte skulle bli distraherad. Jag skrev min första roman på Medelhavsön Malta. När jag återvände till Stockholm och skickade in manuskriptet till flera svenska förlag var tre av dem intresserade.

Och jag, som hade hört att det var näst intill omöjligt att få en bok utgiven, speciellt inom genren kriminallitteratur där konkurrensen är hård i Sverige, blev väldigt förvånad och samtidigt väldigt glad över det enorma intresset. det fanns i mitt arbete. Nu har filmrättigheterna till Leona-serien sålts till Hollywood och showen har sålts till totalt tio länder. I början av serien är Leona en ensamstående mamma till två små barn som för en hektisk vardag.

Hon har mycket känslomässigt bagage och en kort säkring, så hon reagerar ibland känslomässigt olämpligt. Hon har arbetat hårt hela sitt liv, och resultaten är uppenbara: ett lyckligt familjeliv, friska barn, en hängiven partner, en givande karriär och så vidare. Det är först nu som hon har kommit på allt som hon äntligen kan sluta oroa sig för det.

Slutligen axlar hon inte alla bördorna av sin familjs hektiska, överplanerade tillvaro, utan väljer istället att bryta sig loss och finna lite lugn. Det leder henne in på en kriminell väg som inte bara påverkar henne, utan människorna i hennes liv. Jag har alltid tyckt att det skulle vara intressant att skriva en bokserie om en kvinna som trotsar förväntningarna på hur en modern kvinna, mamma och politiker ska bete sig.

Jenny Rogneby Familj
Jenny Rogneby Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!