Mats Olin Sjukdom

Sprid kärleken
Mats Olin Sjukdom
Mats Olin Sjukdom

Mats Olin Sjukdom – Lena Olins yngre bror, Mats Olin, hade en stor hit med låten “Jag Tror” 1967. Hans liv tog dock en tragisk vändning när han dödades av en svr hjärnblödning efter de föregående dagarnas slut. En blodpropp i hjärnan gjorde att han inte kunde tala, enligt Lena Olin i sitt sommarprat 2015.

Son till Stig Olin och Britta Holmberg, 74-årige Mats Olin, han var i underhajningsbranschen precis som sin syster Lena Olin.Mats Olins konstnärliga liv tog en vändning till det sämre när hans syster blev skdespeler och emigrerade till USA. Han debuterade med P söndag p söndag 1953, tillsammans med sin far, Stig, och sin syster, Alice Babs.

Med låten “Jag tror p sommaren, sin pappas gamla schlager” gjorde Mats en enorm framgång 1967. Skivan producerades i över 60 000 exemplar och gick ut till försäljning på Sveriges Radios onlinemarknadsplats.

Lten toppade Svensktoppen, och stannade där i 12 veckor. Några år senare släppte han Limon limonero som tidigare legat på Svensktoppen i flera veckor. Trots folkmassans protester tvingades Mats och hans familj fly med sina liv i kaos.

Pelles mamma, Mellanbrodern Pelle, dog i cancer när Mats bara var 13 år gammal. Hjärnblödning fick Stigs 38-åriga mamma, pappa Stig, att lära sig att gå och prata igen, så han blev trött. Sjukdomen drog honom ur sin persona under hela vistelsen.

Under sin konstnärliga karriär fick Mats en liknande uppenbarelse som sin far: han hittade en blodig blodpropp i håret och förklarade att han först måste släppa taget om livet som det hade varit. I P1 2015 pratade Lena Olin om broderns kamp i Sommar.

När min pappa Mats var sjuk samlades hela familjen igen. Han hittade en blodpropp i örat och kunde inte prata. Han gick tillbaka till jobbet efter det, men han var också hämmad av sin sjukdom, kanske ännu mer än vad min pappa Stig var, berättade han för henne på sommaren.

Enligt Lena var hennes brors uppväxten unik men att han var både intelligent och musikalisk.Mats letade igenom internet som en knådande sjöman, men han hittade inte ett ord eller en diagnos för en mördare som han själv. Han var extremt intelligent och rolig, men han höll sig borta från det i skolan.

Han brukade spela piano som en gud, satte sig bredvid instrumentet och levererade toner som var så höga och så låga som möjligt. Han lärde sig allt han kunde om det han var intresserad av. När Mats blodproppen tog slut var hans musikkarriär över, och det har gått exakt 50 år sedan hans senaste musiksläpp. Mats Peter Stig Olin, född i Stockholm den 3 januari 1947, är en svensk skdespeler och sångare. Han är son till ishockeyspelarna Stig Olin och Britta Holmberg, samt en storebror till Lena Olin.

Olin arbetade som film- och tv-skådespelare från 1953 till 1974. Som barn 1953 gjorde han sin skådespelardebut tillsammans med skådespelarna Stig och Alice Babs i filmen “P söndag p söndag”, som han fortsatte med att spela i. I 1967 hade han en hit med faderns schlager. Jag tänker på sommaren. Skivan tillverkades i över 60 000 exemplar och rankades som nummer två på Sveriges radioauktionslista, Kvällstoppen, den 6 juni 1967.

Under några dagar stod jag på listan på Svensktoppen. Han skrev också en roman som utspelar sig i Sverige vid namn Limon Limonero (1969), som innehöll fyra av landets bästa författare och blev färdig på bara sju dagar. Alltid pyväg/Susanna Susannas sista skiva, som togs sommaren 1971. Han medverkade i Vindingevals, en film från 1968, där han medverkade.

Mats Olin Sjukdom

Högbergfödde Stig Olin var en svensk skdespelare, skivproducent, sångare, radioman och låtskrivare. Han avled i Kungsholms församling, Stockholm, den 28 juni 2008.Stig Olin var en anspråkslös apotekarson och han lämnade sitt första år hemma hos sin mamma. På gymnasiet adopterades han av Nils G. Olin (1884–1961), ingenjör, och Siri Thorngren (1892–1953), konstnär. Han gick bort från filmer där han spelade pojkars eller ungas, inte bara sympatiska män.

Han medverkade i Ingmar Bergmans två första filmer, Hets och Kris, samt i många andra från 1940- och 1950-talen. Edvard Persson och Jens Mnsson följde med honom till USA 1947 och han samarbetade med Hasse Ekman ett antal gånger.

Han medverkade i ett antal sexfilmer mellan 1953 och 1957, inklusive två av Povel Ramels. Han berättar om sitt liv som övergivet barn i sin självbiografi, Trdrullen, som delvis bygger på filmen Gäst I Eget Huset (1981). Samtidigt fortsatte han att arbeta som producent på privata teatrar i Stockholm och Göteborg.

Allt förändrades dramatiskt efter en total sjukdom som tvingade honom att byta hela sin yrkesväg. Han dog 38 år gammal på grund av en blödning i hjärnan och tillbringade resten av sitt liv i total isolering.1959 anställdes Olin av Sveriges Radio som producent. Därifrån gick han hela vägen till programchef 1972.

Mats Olin Sjukdom
Mats Olin Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!