Rojas Tresteg Längd

Sprid kärleken
Rojas Tresteg Längd
Rojas Tresteg Längd

Rojas Tresteg Längd – Yulimar Rojas, från Venezuela, slog världsrekordet inomhus med tre steg vid 26 års ålder. I det sista språnget slog hon 15,74 meter vid inomhus-VM i Belgrad.Det var en tredelad final i söndags. På World Athletics Indoor Tour i Madrid satte Yulimar Rojas ett nytt världsrekord med tiden 15,43 sekunder.

Rojas var favorit inför tävlingen att ta hem guldet. Allt snack handlade dock om huruvida ett världsrekord skulle sättas eller inte. I början av tävlingen hoppade 26-åringen 15,19, följt av ett översteg.

Den tredje omgången avslutade hon med tiden 15,04 sekunder, och sedan hade hon ett fantastiskt hopp som såg ut att kunna bli ett världsrekordhopp, men hon översteg. Men på sista hoppet kom det som alla väntade på. Hon slog det tidigare märket med 31 centimeter med sina 15,74.

Jag ville bara komma hit och ha det bra, men jag var säker på min kondition och atletiska förmåga, så jag ville inte låta det stå i vägen för min prestation. Mina mål för dagen uppnåddes och överträffades. Jag är jätteglad, säger Rojas. Hon slog världsrekord i sista hoppet, precis som hon gjorde vid OS i Tokyo. – Jag kan verkligen inte ge dig en bra förklaring till varför det är så. Det kan vara en magisk slump, eller så kan det bara vara en slump.

Som ett resultat vann Yulimar Rojas sitt tredje raka VM-guld, slog världsrekord och triumferade med en meters marginal mot Maryna Bekh-Romanchuk från Ukraina. Ett av mina primära livsmål är att göra det 16 meter höga språnget, vilket jag uppenbarligen var benägen att göra. Venezuelanen är säker på sina förmågor.

Rojas största utomhussprång är 15,67 meter, vilket är världsrekord utomhus.På kvällens friidrottsgala i Madrid skapade Venezuelas Yulimar Rojas historia. Rojas slog det tidigare världsrekordet inomhus i tresteg med ett språng på 15,43.

Den 24-årige Rojas avslutade World Athletics Indoor Tour-stoppet i Madrid med en sista hopptid på 15,43 sekunder.Det är ett nytt världsrekord inomhus med sju centimeters marginal.Tatjana Lebedeva hade tidigare rekordet med tiden 15.36. Det var 2004 i samband med VM i Budapest som ryssen hoppade av.Tweeten kunde inte hittas av Twitter.Venezuelanen Rojas hade tidigare hoppat 15.41 som störst, i september förra året.

Rojas har vunnit två raka världsmästerskap inomhus och utomhus och vunnit silver i OS 2016.Utomhus är världsrekordet i damernas tresteg 15,50. Inessa Kravet från Ukraina tog sig till VM 1995 i Göteborg. Khaddi Sagnia kringgår en av VM:s mest lovande guldmedaljutmanare i Eugene.

Yulimar Rojas, en venezuelan, funderade på en satsning på en dubbel i tre steg och längd.Men nu är hon stoppad från längdhoppet.När hon etablerade det nationella märket med 6,93 tidigare i somras och kvalificerade sig till VM gjorde hon det medan hon bar skor som var förbjudna på den tiden.

Med andra ord har den internationella friidrottsorganisationen World Athletics ogiltigförklarat resultatet, och Rojas kommer inte att få en do-over eftersom kvaltiden har gått ut.Yulimar Rojas etablerade ett trestegs världsrekord i inomhus-VM i Belgrad i vintras med ett hopp på 15,74.

Rojas Tresteg Längd: 1,92 m

Men sulan på hennes skor visade sig vara en halv centimeter tjockare än tillåtet, enligt den franska tidningen L’Equipe. Till längdhoppet hade hon haft på sig sina trestegsskor, där sulan kan vara upp till 25 millimeter tjock, medan den maximala är 20 millimeter.

Någon vecka innan VM-start har resultatet raderats, och Rojas kommer inte ha någon möjlighet att rätta till felet.Det är särskilt smärtsamt med tanke på att hon hoppade 6,81 tum inomhus på franska Lievin i vintras.Endast 1 cm från WC:s minimistorlekskrav.Rojas har dock bevisat att hon är kapabel till imponerande distanser i längdhopp.

Rojas Tresteg Längd

Sommaren 2016 hoppade hon 7,27 fot med vinden var +2,7 fot per sekund över tillåtna +2,0.På Diamond League-mötet i Eugene den 28 maj sprang hon på 6,95, vilket placerade henne på fjärde plats på världens årliga bästa lista.

Först är tyskan Malaika Mihambo med ett språng på 7,09, och amerikanskan Monae Nichols tvåa på 6,97.Rojas har dock utan tvekan talangen att tävla på den nivån.Om tillfälle ges såklart.Yolimar Rojas (även Yulimar Rojas; född 21 oktober 1995) är en venezuelansk friidrottare som äger världsrekordet i damernas tresteg med ett språng på 15,74 meter (51 fot, 7 tum).

Hon är känd som “la reina del triple salto” (drottningen av trippelsprånget), hon är den regerande olympiska mästaren, en trefaldig världsmästare (2017 London, 2019 Doha och 2022 Eugene) och en trefaldig världsmästare inomhus.

Rojas, som växte upp i en fattig stadsdel i Venezuela, utmärkte sig i olika sporter som barn trots bristen på resurser som hindrade honom från att träna regelbundet. Uppmuntrad att gå in i friidrott, utmärkte hon sig i höjdhopp och löpning innan hon upptäckte en fallenhet för tresteg.

Hon började träna med instruktören Iván Pedroso i Guadalajara, Spanien, 2015 och steg snabbt till toppen av sitt evenemang. Hon hade tidigare ägnat många år åt att enbart fokusera på tresteg, men 2021 återupptog hon att tävla på hög nivå även i längdhopp.

Rojas Tresteg Längd
Rojas Tresteg Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!