Armand Duplantis Längd

Sprid kärleken
Armand Duplantis Längd
Armand Duplantis Längd

Armand Duplantis Längd – Vid 2019 IAAF World Championships i Doha, Qatar, kom Duplantis på andra plats efter att ha hoppat 5,97 meter på sitt tredje försök. Vid Pole Vault Summit 2018 i Reno, Nevada, började Duplantis året med att slå världsrekordet för juniorer inomhus med ett hopp på 5,83.

Så småningom kunde han öka sitt rekord inomhus till 5,88 meter (19 fot 3 tum) och sedan till 6,05 meter (19 fot 10 tum) vid EM i friidrott 2018. Med 6,05 gick han till oavgjort andraplats genom tiderna i stavhopp utomhus och femte genom tiderna totalt.

Duplantis etablerade ett nytt världsrekord för juniorer inomhus med ett språng på 5,75 meter (18 fot, 10 tum) i Millrose Games den 11 februari 2017. IAAF godkände officiellt den standarden. En månad senare, vid New Balance National Scholastic Championships, satte han ett personbästa på 5,82 meter på samma plats. På grund av användningen av felaktiga pinnlängder godkändes inte det märket.

Duplantis förbättrade sitt personbästa och satte ett nytt världsjuniorrekord med ett språng på 5,90 meter på Nike Clyde Littlefield Texas Relays den 1 april. Dessutom satte hoppet ett nytt seniorrekord i Sverige och slog det tidigare märket med 3 centimeter.

Den 2 december 2017 bekräftade USATF Duplantis märke som det amerikanska juniorrekordet och gick med i International Association of Athletics Federations (IAAF) för att erkänna Duplantis prestation.

Efter att ha klarat 5,49 meter (18 fot och två tum) på ett gymnasiemöte i Baton Rouge, Louisiana, den 6 februari 2016, blev Duplantis den första gymnasieidrottaren i historien att volta 18 fot inomhus, vilket satte en ny ålder för 16 världens bästa. , världens bästa inomhusungdom och nationellt rekord för inomhusgymnasier. Bara en vecka senare förmörkades Duplantis världsrekord av den grekiske idrottaren Emmanouil Karalis, som i samma ålder som Duplantis hoppade 5,53 meter.

Armand Duplantis provade stavhopp för första gången vid tre års ålder i sin familjs hem i Lafayette, Louisiana, och tog sig snabbt till evenemanget och satte sin första åldersgruppsvärldsbäst vid sju års ålder. Vid tio års ålder hoppade han 3,86 m (12 fot 8 tum), vilket överträffade de tidigare världsbästarna för åldrarna 11 och 12. I juli 2015 slog han rekordet han hade för åldersgruppen 13 år och var fortfarande bäst i världen för åldrarna 7 till 12.

Efter en enastående debutsäsong 2015 som nybörjare på Lafayette High School, utsågs Duplantis till Årets friidrottare i Gatorade Louisiana Boys Boys och fortsatte med att slå nationella nybörjarrekord både inomhus och utomhus. Duplantis är dubbel medborgare i USA och Sverige; i juni 2015 avslöjades att han skulle valva för Sverige på internationell nivå.

Den svensk-amerikanske stavhopparen Armand “Mondo” Duplantis (född 10 november 1999) innehar det nuvarande världsrekordet, i väntan på bekräftelse, med en höjd på 6,18 meter. Vid ungdoms-VM 2015 vann Duplantis, 15 år gammal, guldmedaljen i pojkarnas stavhopp och satte flera världsrekord för sin åldersgrupp.

Efter att ha satt ett nytt världsrekord för under 20-talet med ett hopp på 6,05 meter i 2018 års EM, vann han silver vid 2019 års världsmästerskap.Du har förmodligen hört talas om Armand Duplantis om du har något intresse för sport eller till och med om du precis har sett nyheterna på tv någon gång.

Armand Duplantis Längd: 1,81 m

Om Armand Duplantis och hans liv finns i följande artikel. Vi kommer att fylla i sådana detaljer som Armand Duplantis härkomst och växtlighet. Det finns dock fortfarande en del mystik kring Armand Duplantis exakta födelseår och plats.

Det är också möjligt att lära sig om Armand Duplantis lön från denna källa. Om du missade det publicerade vi nyligen en artikel som rankade de 24 bästa stavhopparna i världen, där Armand naturligtvis rankades först. Följ med oss! Vi bestämde oss för att börja med lite bakgrundsinformation om Armand Duplantis så att du kunde bilda en så komplett bild som möjligt.

Armand Duplantis Längd

En svensk-amerikan, Armand Duplantis tävlar i höjdhopp för Sverige. Han spelar dock för Uppsala IF i Svenska ligan. En sista sak du bör veta är att han ofta kallas “Mondo” på TV och i nyheterna. Han heter egentligen Armand Gustav Duplantis, men alla kallar honom “Gus”.

Läs vidare för att lära dig mer om den bästa stavhopparen genom tiderna, Armand, Mondo, Duplantis.Armand Duplantis, född i Lafayette, Louisiana, kom in i världen den 10 november 1999. Nu 90 år gammal fortsätter han att bo i Stockholm, Sverige. Trots sin blygsamma storlek är hans hemstad Lafayette den fjärde största staden i delstaten, hem för 246 160 människor.

Armand Duplantis anor är ett intressant ämne för diskussion. Som redan konstaterats är Mondo en infödd i den amerikanska delstaten Louisiana, närmare bestämt staden Lafayette. I det huset tillbringade han sin barndom tillsammans med sina föräldrar, två äldre bröder och en yngre syster. Hans far, den amerikanske stavhopparen Gregory “Greg” Duplantis, var mentor för Mondo.

Armand Duplantis Längd
Armand Duplantis Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!