Marika Markovits Familj

Sprid kärleken
Marika Markovits Familj
Marika Markovits Familj

Marika Markovits Familj – Efter nyår tillträder Marika Markovits som ny domprost. Domkyrkoförsamlingen har en betydande samordnande roll i stiftelsen och övervakar en massiv verksamhet för att ta emot de tiotusentals män som besöker domkyrkorna varje år.

Musik, utbildning, teologi och samtal i skärningspunkten mellan vetenskap, historia, filosofi och aktuella sociala frågor ger en njutbar och upplysande upplevelse på jobbet. Jag ser fram emot att lära känna mina kollegor och samhället, säger Marika Markovits. Efter att MBL-förhandlingarna avslutades den 3 september träffades en formell överenskommelse i ett möte i tillsättningsnämnden.

Stockholms domkyrkoförsamling är den minsta i sitt slag i landet men rankas ändå bland de största när det gäller trafikflödet.Jag är en mottagare av välsignelser både stora och små. Församlingsarbet kännetecknas av sin gästvänlighet, sin fräschör och sin förmåga att föra människor samman, och man har äntligen hittat det som verkligen glädjer och fängslar besökare i alla åldrar. Stockholms domkyrkas kyrkosamling har potential att positivt påverka många stockholmares uppfattning om kyrkan, vilket är stiftelsens övergripande mål.

Marika Markovits är idag senior rådgivare vid Stockholms stadsmission där hon varit direktör i 15 år. Det som är tilltalande med den här tjänsten är att den låter dig göra ett strategiskt bidrag till stiftelsen som helhet samtidigt som du arbetar nära medlemmar i samhället och införlivar strategiskt tänkande i vardagen.

Jag skulle vilja se min stadsmissionserfarenhet komma till nytta av Stockholmsstiftelsen och Stockholms Domkyrkosamling. Det handlar om att knyta breda kontakter med olika samhällsaktörer och ha erfarenhet av att gradvis bygga upp människors känslor och förtroende över tid.

Jag lärde mig värdet av att utgå från gemensamma värderingar och vikten av att vara kreativ i mitt dagliga arbete med mina Stadsmissionskollegor under hela mitt år där. Och naturligtvis en djup förståelse för filantropi och de sociala utmaningar som samhället som helhet står inför.

Både på lokal och nationell nivå har Marika Markovits fungerat som samhällsledare och representant. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till arbetet i Svenska kyrkan. När jag gick på seminariet sa en biskop till oss kandidater att vi inte skulle bli präster om vi inte känner “kärlek” för våra medmänniskor.

Det är det som håller mig igång och ger mig hopp om att människor kan göra världen till en bättre plats; det är det som får mig att känna mig fräsch och upprymd inför livet. Jag tycker att det att prata med andra ger mig drivkraften och motivationen att få saker gjorda.

Utöver sina uppdrag som kyrkoherde i sin församling kommer Marika Markovits att ta på sig ytterligare uppdrag för stiftelsen i sin roll som domprost.Beth von Schreeb, ledaren för Stockholms domkyrkoförsamlings kyrkor, sa ”Med Marika Markovits som domprost får vi en erfaren ledare som tillsammans med domkyrkoförsamlingens personal, förtroendevalda, och volontärer ska förädla och vidareutveckla det framtidsinriktade arbete som nuvarande domprost. Hans Ulfvebrand initierade.”

För att uttrycka det enkelt, jag kunde inte vara gladare över att Marika Markovits blir vår nästa fru. Hon är en skicklig ledare och offentlig person i Storstockholmsområdet. Jag ser fram emot att arbeta med henne i stiftelsens angelägenheter, inklusive styrdokumenten (domkapitlet) och stiftsstyrelsen, säger biskop Andreas Holmberg.

Marika Markovits godkändes enhälligt som ny domprost av Stockholms domkyrkoförsamling under ett möte den 26 augusti där namn lämnades in. Det formella beslutet fattades den 3 september efter MBL-möten.

Marika Markovits Familj

Marika Markovits kommande domprostidatum är oklart i nuläget, eftersom det inte har bestämts med traditionella metoder (som pandemikalendern). Den ursprungliga planen var att ha festen den första advent, men nu väntar vi till efter nyår.

Den kommande avskedspredikan av nuvarande domare Hans Ulfvebrand, ursprungligen planerad till domsöndagen den 22 november, har skjutits upp till sommaren 2021. Domkyrkoföreståndare är stiftelsens kyrkoherde, rektor och den person som efterträder biskopens ordförande som styrelsens.

I Stockholms många kyrkor drar både medarbetare och ledare nytta av en dynamisk miljö och stor kompetens. Församlingen har cirka 2 900 medlemmar, vilket gör den till den minsta av landets domkyrkoförsamlingar samtidigt som den är en av de största när det gäller mänsklig cirkulation.

Verksamheten drivs av tre olika kyrkor i Stockholms stad: Storkyrkan, som fungerar som stadens officiella katedral, Sta. Clara kyrka i samarbete med Sta. Clara kyrkoförening, och S:t Jakobs kyrka på uppdrag av Stockholmsstiftelsen.

Mina föräldrar kom som fly-ins. Jag är själv en produkt av Stockholms förort och stadskärna. Har samlat en hel familj av kyrkomusiker i ett hus. Det som har fått mig att tro är kvinnorna i mitt liv. Min svenska mamma som tog mig på en rundtur i alla landbaserade skyrmioner och min pappa som tidigare i mitt liv gav mig en rejäl hjälp av Guds kärlek. Jag sover där inne nästan varje natt. Kyrkan blev platsen att mogna in i vuxen ålder i konfirmation och ledarskap.

Marika Markovits Familj
Marika Markovits Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!