Eric Bibb Barn

Sprid kärleken
Eric Bibb Barn
Eric Bibb Barn

Eric Bibb Barn – Eric Bibb, en bluesmusiker för närvarande baserad i Göteborg, släpper ett album som heter “Dear America” ​​som ett meddelande till sitt födelseland. Det är många som försöker skriva om historien och jag vill ta upp medborgarrättsrörelsen och andra viktiga händelser som inte bör gå förlorade.

Idag är det söndag så Eric Bibb behöver inte oroa sig för att resa till Göteborg och Storan den 4 december för eventet. Bluesmannen kommer ursprungligen från New York men nu baserad i Göteborg är här tillräckligt ofta för att ge intrycket att han är på en “never ending tour”.

Jag antar att det är så det är, men sanningen är att jag har roligare nu än någonsin tidigare. Nästa albums spår är några av mina favoriter som jag har skrivit, säger 68-åringen med en lugnande brittisk accent. När jag frågar Eric Bibb om albumet “Dear America” ​​får tolkas som ett öppet brev till sitt hemland nynnar han jakande.

Okej, jag tror att vi har täckt allt. Jag kan utforska och experimentera med min musik och min kreativitet utan rädsla för repressalier här i Sverige. Trots det har jag ett regelbundet schema för besök i USA; faktiskt, en del av albumet spelades verkligen in där.

Så är det inte alls i Sverige. Varje dag, som en färgad person i USA, påminns du om att du är sårbar och att våld alltid finns i närheten. Det är sant att rasism finns i Sverige, men det är inte alls lika allvarligt. Samhällets toxicitet är lägre. USA är ett land där historien bokstavligen finns i luften, vattnet och jorden.

Eric Bibb är väl medveten om detta eftersom han kom från en familj som var aktiv i Civil Rights Movement. Hans far Leon var folkmusiker, så familjens hus i Queens, New York, blev ett tillhåll för antikrigssångare på 1960-talet när de inte var i Washington Square Park.

Som man kunde förvänta sig var Dylan närvarande. Även Joan Baez. Våren 1965 deltog Leon Bibb i protestmarschen som reste från Selma till Montgomery, Alabama. Det finns bilder på honom när han sjunger tillsammans med Baez och Harry Belafonte vid samma mikrofon.

Vi kan inte låta de framsteg som gjorts av kampen för medborgerliga rättigheter tona in i historien; istället måste vi fortsätta kämpa för rasjämlikhet. Mitt nya album är delvis en vädjan till oss att inte glömma vårt förflutna. För sitt engagemang reste Eric Bibb över Atlanten. Hans son Rennie Mirro, som vittnade om att ha blivit misshandlad av skinheads på 1990-talet, och han satte upp en självbiografisk föreställning som heter “Tales of a blues brother” för bara två år sedan.

Rennie kom med en fantastisk plan, och genomförandet har varit oerhört användbart för mig. Eric Bibb beskriver upplevelsen som “en slangbella till ett helt nytt sätt att skriva och uttrycka mig.”Att vara musiker eller låtskrivare kräver ett livslångt engagemang för att studera; det finns inget slut på det.

Men det finns en viss tillfredsställelse i att veta att din musikaliska resa kommer att vara livet ut. Det finns inget bättre sätt att lära sig om världen och mig själv, hävdar han, än att resa. – Det är som en del av vårt DNA; det finns alltid där.

Allt började i Afrika och tog sig till USA i form av “arbetssång” och “gospels”, och letade sig så småningom in i soul och rock. Det är roligt för alla och kan hjälpa dig att klara dig i tuffa tider. Det är ett uttryck för vår mänsklighet.

De spänner över åldersspektrat, men har många egenskaper. Identisk i både utseende och principer. Merparten av tiden antar jag att människor från andra länder, som Sverige, Frankrike och Australien, skulle trivas bra på en fest.

Det stämmer förstås. Självklart behöver även en kör en vikarierande predikant ibland. Det är viktigt för dig att finslipa dina budskap som musikalisk predikant. Kören kunde behöva lite förstärkningar och frisk entusiasm. I dessa svåra tider hoppas jag att mina framträdanden kan fungera som en inspirationskälla för både mina lyssnare och mig.Efter det kommer vi att vara bättre rustade att övertyga omgivningen att se saker ur ett mer rationellt perspektiv.

Eric Bibb Barn

Den akustiska bluessångaren och gitarristen Eric Bibb föddes den 16 augusti 1951 i New York City. Han lämnade USA 1970 och har sedan dess gjort Stockholm till sitt hem.Eric Bibb, musikerns son och pappa till sångaren Rennie Mirro, föddes till Leon Bibb.

Bibbs farbror, Modern Jazz Quartet-pianisten och kompositören John Lewis, är en avlägsen släkting till Bibbs. Bibbs far, Leon, var en musikteatersångare som blev känd på 1960-talets folkscener i New York. Paul Robeson var Bibbs gudfar och skådespelare/sångare/aktivist Pete Seeger var en vän till familjen.

När han var sju år gammal gav hans föräldrar honom en akustisk stålsträngad gitarr. Han minns att han träffade Bob Dylan när han var 11 år gammal, och Dylan sa åt honom att “Keep it simple, forget all that fancy crap” när det kom till att spela gitarr (som berättas i programmet “The Transatlantic Sessions 5” och DVD från BBC).

Vid 16 års ålder blev Bibb ombedd av sin far att gå med i husbandet i sin fars tv-talangprogram, Someone New. Bill Lee, en basist i gruppen, fortsatte att spela med Bibb i studion för hans album Me To You och Friends. Bibb var medlem i Negro Ensemble Company och uppträdde med dem på St.

Mark’s Place i New York 1969, på gitarr. Han skrev in sig på Columbia University för att studera psykologi och ryska men hoppade av innan han tog examen. Året därpå, 19 år gammal, flyttade han till Paris, där han träffade gitarristen Mickey Baker och började studera blues.

Eric Bibb Barn
Eric Bibb Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!