Åke Strömmer Gunnar Strömmer

Sprid kärleken
Åke Strömmer Gunnar Strömmer
Åke Strömmer Gunnar Strömmer

Åke Strömmer Gunnar Strömmer – Svenske jurist och moderatpolitiker Gunnar Sören Folke Strömmer föddes den 19 september 1972 i rnsköldsviks kommun, Västernorrlands län. Han kommer att tjänstgöra som Sveriges justitieminister och chef för justitiedepartementet under Kristersson-förvaltningen från 2022 och framåt.

Han har varit riksdagssekreterare för moderationsutskottet sedan den 12 oktober 2017. Han har tidigare arbetat som advokat på Stockholmsbyrån Gernandt & Danielsson[3] och som chef för Ideologiskt centrum för rättvisa. Gunnar Strömmer började sitt yrkesliv på Moderata Universitetsstipendiet (MUF), där han var lokal MUF och Moderatskolans rektor i rnsköldsvik 1988–1991.

Han ledde Västerbottens läns Moderata skoldistrikt 1990–1991, tjänstgjorde i Moderata skoldistriktet i Västerbottens läns rikskommitté 1991–1992 och ledde MUF i Uppsala län som vice ordförande 1992–1994. Strömmer var ordförande för Moderata Unga Demokraternas förbund mellan 1998 och 2000.

Han arbetade 2001 för det Washington-baserade Institute for Justice, en advokatbyrå av allmänt intresse som ägnar sig åt frågor som affärsfrihet, anställdas rättigheter och HBT-rättigheter.Centrum för rättvisa, en idéorganisation som främjar skyddet av individuell frihet och rättigheter i Sverige genom rättsliga processer, utbildning av unga jurister och öppen diskussion, grundades 2002 tack vare Strömmers initiativ.

Gruppen ansvarar för att upprätthålla individuella rättigheter inom områdena likabehandling, föreningsfrihet, rätten att organisera sig på arbetsplatsen, rätten att äga egendom och säkerheten för ens personuppgifter.

Strömmer var vd för Centrum för rättvisa 2002-2011 och har haft flera ledande befattningar inom organisationen.Tillsammans med sin tidigare kollega vid Centrum för rättvisa, Clarence Crafoord, har han fungerat som ombud i en rad uppmärksammade rättsfall.

Detta inkluderar bland annat fallet med Josefine Midander och Cecilia Lönn, som diskriminerades när Uppsala universitet använde etnisk kvotering vid antagningen till sin juristutbildning. University of California, Berkeley, stängdes på grund av olaglig rasdiskriminering i dess rättssystem (inklusive högsta domstolen).

Högsta domstolens dom 2006 i Midander-Lönnmlet var inflytelserik i utvecklingen av nuvarande antagningspolicy för universitet.2004 fick Strömmer Bohmanpriset för ideologisk debatt, instiftat av Gösta Bohmanstiftelsen.

2012 utsågs han av regeringen till särskilt sändebud för Medborgarskapsutredningen, som i april 2013 överlämnade sitt inflytelserika “Det svenska medborgarskapet”. (SOU 2013:29).2013 presenterades han i det årliga svenska numret av den svenska tidningen Fokus som årets mest framstående svensk.

Strömmer var Stockholms stads moderator i förbundsstyrelsen (kommunfullmäktige) 2011 till 2015. Han valdes till partiledare vid Moderaternas partimöte i Karlstad i oktober 2015.Efter Ulf Kristerssons val till partiledare i oktober 2017 röstade partiet för att välja Strömmer som ny sekreterare den 3 oktober och han tackade ja till tjänsten den 12 oktober. Han kommer att tjänstgöra som Sveriges justitieminister och chef för justitiedepartementet under Kristerssonförvaltningen.

Åke Strömmer Gunnar Strömmer

Han var riktigt sjuk ett tag och avslöjade för Aftonbladet i januari att han bara kunde stå ut att vila ett dygn.Under de senaste fyra decennierna har hans röst hörts i radio i de flesta större sammankomster. Hela familjen samlades till sjukhuset i morse.

Enligt Pär, hans son, var allt tyst och fridfullt och alla hans vänner och familj var där när han gick.Det finns mycket att oroa sig för. Sjukdomen var svår och långdragen för både ke Strömmer och hans nära och kära.

Radiolegendaren kämpade mot cancer i två år innan han dukade av för sjukdomen. Det har varit en tuff tid, men Pär säger att det är fantastiskt att gå vidare.Utöver sitt arbete för Radiosporten har ke Strömmers röst hörts vid ett flertal idrottsevenemang i över 40 år.

Han är en sportskribent, som han gillar att kallas. Å andra sidan kan han i sin egen värld kalla honom en revykung; hans senaste revy har premiär i Borlänge de kommande månaderna.Han samarbetade på TV, skrev många raptexter och hade till och med en hitlåt på listorna.


De allra flesta radiolyssnare förknippar honom med radiosport också.1958 dök han upp på Sveriges Radio. Han började på Radiosporten 1963 och befordrades till chef för idrottsavdelningen fem år senare. Men innan han kom hade ke Strömmer redan skaffat sig sin egen radioerfarenhet.

Förutom att vara vice ordförande i MUF Uppsala län 1992–1994 var han ordförande i Moderata skolstyrelsen i Västernorrland 1990–1991. Gunnar Strömmer ledde den progressiva Young Professionals Association 1998–2000.

Det kan sägas på två sätt: för det första grundade Strömmer 2002 Centrum för Rättvisa, en idealisk organisation vars uppdrag är att skydda svenska medborgares rättigheter och friheter genom rättsreformer och utbildning av framtida jurister.

Åke Strömmer Gunnar Strömmer
Åke Strömmer Gunnar Strömmer

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!