Amy Diamond Föräldrar

Sprid kärleken
Amy Diamond Föräldrar
Amy Diamond Föräldrar

Amy Diamond Föräldrar – En före detta popsångerska och skådespelerska, Amy Diamond (född 15 april 1992 i Norrköping) arbetar nu som manusförfattare, skådespelare, programledare och programledare. Låten “What’s in it for Me” blev en stor hit i Skandinavien 2005 och låg kvar på listorna i fyra månader när hon var 12 år. Fem album har släppts av henne, och hon har också medverkat i ett flertal tv-program.

Welcome to the City, Champion, Shooting Star, Don’t Cry Your Heart Out, Big Guns, It Can Only Get Better, It’s Love?, och Thank You, som slutade på åttonde plats i Svenska Melodifestivalen 2008, är hennes mest populära låtar hittills. Hon återvände till tävlingen 2009 med låten “It’s My Life”, men den här gången lyckades hon inte ta sig förbi semifinalen. Det var en stor hit i Danmark, Norge och Finland, samt Polen 2005.

Hon har arbetat som skådespelerska under de senaste åren, först med sitt förnamn Deasismont. Hennes tv-serie Thunder in My Heart, som hon skrev manus till, gav henne Kristallen 2021. Förutom att vara brittisk föddes Deasimonts pappa i Sverige, och hans mamma i Storbritannien.

Deasismonts familj flyttade till England när hon var tio månader gammal, så hon lärde sig engelska som sitt första språk. Familjen bosatte sig i Jönköping när hon återvände till Sverige vid fyra års ålder.När hon var sex år gammal började Deasismont åka skridskor som en hobby.

I konståkning har hon vunnit flera guld- och silvermedalj vid distriktsmästerskapen. Dessutom gick hon på en dans- och teaterskola samt deltog i teater- och tv-produktioner, vilket gav henne möjlighet att uppträda inför en stor grupp människor.

Hon lärde sig sjunga i ung ålder. Hon var tvungen att välja mellan konståkning och musik efter att hon började ta lektioner i det senare. Sommaren 1999, sju år gammal, gjorde hon tv-debut i talangprogrammet Smstjärnorna. Som Belinda Carlisle tog hon tredje plats i tävlingen med sitt framförande av Heaven Is a Place on Earth.

2004 var ett hektiskt år för henne då hon tävlade i många talangshower, inklusive Jönköping Minimelodifestivalen och TV4:s Super Troupers, där hon tog förstaplatsen i sin division. När hon var yngre uppträdde hon med systrarna Sandén och andra medlemmar i Helges All Stars-kören med Alice Svensson och Zara Larsson. Hon vann en talangtävling som arrangerades av den polska radiostationen Mix Megapol i mitten av 2004 och fick möjligheten att spela in en singel som en del av priset.

Frisörutbildningen fick han på John Bauergymnasiet i Jönköping där Deasismont arbetar för närvarande.Isismonts genombrott kom med låten “What’s In It For Me”, och hon hade även hits som “Welcome to the City”, “Shotting Star” och “Champion, som var den officiella VM-låten från Sveriges världsmästerskap i friidrott 2005 i Helsingfors.

Svenska grannländer som Norge och Finland lade märke till “What’s in it for Me”, den första av dessa låtar som blev en världsomspännande hit. ‘What’s in It for Me’ var också en stor hit i de baltiska staterna, och i Polen var det den mest spelade sommarlåten 2005.’

2005 nominerades Deasismont till ett flertal priser, inklusive tre Grammisar (i kategorierna Årets popkvinna, Årets nykomling och Årets låt), Rockbjörnen, NRJ Awards, Nickelodeon Kids Choice Awards och Nordic Hit Music Utmärkelser. Som den yngsta artisten någonsin vann hon priser på Nordic Hit Music Awards, NRJ (även som den yngsta artisten) och Nickelodeon.

Hon har nominerats till en Grammy som den yngsta artisten någonsin. Hon tävlade i åtta talangtävlingar under en enda sommar och vann sju av dem. TV 4:s Super Troupers och The Small Stars presenterade henne båda som åttaåring, och hon vann sina semifinaler i båda.

Amy Diamond Föräldrar

Redan innan skivans försäljning började belönades den med en guldskiva för Still Me, Still Now. Singlarna “Don’t Cry Your Heart Out”, “Big Guns” och “It Can Only Get Better” har släppts från albumet. De turnerade båda tillsammans under andra halvan av 2006, och hon uppträdde med Diggiloo.

Flera låtskrivare, inklusive Max Martin och Alexander Kronlund (som skrev “Lucky” för Britney Spears), bidrog till Deasismonts tredje album Music in Motion, som släpptes i november 2007. Dessutom har hon kontrakterat att spela in ytterligare fyra album, inklusive ett bästa album -av insamling.

Deasismont har sjungit en rad andra låtar, bland annat den franskspråkiga “Non, je ne regrette rien”, förutom sin egen. Andra låtar är “Mamma Mia” (på svenska), “Sing to the Friheteten” (och många andra). Enligt Aftonbladets läsare i mitten av 2006 röstades hon till “Queen of Summer Tour” och i början av 2007 av Tove-läsare utsågs hon till “Årets artist” 2006.

Amy Diamond Föräldrar
Amy Diamond Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!