Anna Book Ålder

Sprid kärleken
Anna Book Ålder
Anna Book Ålder

Anna Book Ålder – Finns i boken av Anna Maria Therés Svenska popsångerskan Toledano föddes den 10 september 1970. 2006 tävlade hon och professionella dansaren David Watson på Let’s Dance och kom på andra plats. Hon har gjort tre framträdanden i Melodifestivalen, Sveriges nationella uttagningstävling till Eurovision Song Contest.

“Samba Sambero” av Book var den andra låten som tillkännagavs som finalist i Melodifestivalens första semifinal 2007 den 3 februari i Jönköping. Därefter fortsatte låten med en enda poäng i finalen och placerade sig nionde, död sist.

2016 skulle hon ha medverkat för fjärde gången med låten “Himmel för tv” (Heaven for Two). Men hennes låt avvisades den 4 februari 2016, två dagar före semifinalen eftersom låten redan hade deltagit i Moldaviens nationella uttagning till Eurovision Song Contest 2014.

1984 tävlade Book i Dagens Nyheters talangjakt och placerade sig på fjärde plats vid finaltävlingen som hölls på Göta Lejon i Stockholm. Skivbolaget CBS erbjöd henne då att spela in singeln “Hjärtat bankar”.

1985 medverkade hon i SVT:s tv-serie Solstollarna , som fick uppmärksamhet och ledde till att hon släppte sitt första album Killsnack . Titelspåret tog andraplatsen på Svensktoppen 1986, och stannade där i 12 veckor.

Senare 1986, hennes andra album, Longing. Albumets huvudspår, “Ett julkort från dig”, har gjorts tillgängligt som singel.Book gick in i Melodifestivalen igen 1987 med låten “There is a tomorrow”, men hon placerade sig inte, och hennes musikaliska karriär tog slut.

Men 1988 tappade hon två singlar. Skriven av Per Gessle släppte popgruppen Pinks sin version av “Namn & nummer” som singel 1986. Låtskrivarna Marie Fredriksson och Lasse Lindboms “Det finns mycket man inte vet” var ämnet för albumets andra singel, en omslagsversion av originalet. Hon anmälde låten “Casanova” till TV3:s “alternativa melodifestival” 1994.

Med hjälp av Dr Alban och andra släppte hon singeln “My Love for You” i mitten av 1990-talet. De stora prestationerna var återigen misslyckade, men hon har hållit sig i allmänhetens ögon genom att dyka upp på spel- och frågesportprogram. Book har också arbetat med dubbning av tecknade filmer, bland annat tillhandahållit den svenska rösten för Misty i Pokémon och sjungit temasången för den svenska versionen av serien. Book gjorde ett framträdande i TV4-programmet Let’s Dance 2006.

Hon och hennes danspartner, David Watson, kom på andra plats. Let’s Dance, en soundtrack-cd för showen, gavs ut tillsammans med ett paket med största hits av hennes verk med början 1985.Book skickade in låten “Samba Sambero” till Melodifestivalen 2007.

Anna Book Ålder: 51 år

Låten kom på tionde plats totalt, även om den vann sin preliminära omgång. I mars 2007 publicerades hennes album Samba Sambero med mestadels nyskrivet innehåll.Det var inte förrän året därpå som Annas självbiografi, helt enkelt med titeln “The Book of Anna Book”, släpptes. Hon spelade “ABC” på Allsng på Skansen 2009.

Om Melodifestivalen 2016 hade börjat idag hade Books “Heim för två” varit ett av bidragen. Två dagar innan tävlingen avvisades låten, eftersom samma låt – med en annan text – hade tävlat i Moldaviens uttagning till ESC 2014 .

Anna Book Ålder

Vid finalen på Göta Lejon i Stockholm, där Anna Book och de andra tävlande uppträdde, hamnade hon på fjärde plats i Dagens Nyheters talanguppdrag. Skivbolaget CBS kontaktade henne för att spela in singeln Hjärtat bankar. Där fick hon mer uppmärksamhet och kunde göra sitt debutalbum, med titeln “Killsnack”.

Albumets titellåt spenderade mycket tid på toppen av Sveriges officiella singellista, Svensktoppen. Året därpå deltog hon i Melodifestivalen 1986 med låten ABC, som placerade sig på femte plats och blev hennes stora genombrott. Hennes andra album, med titeln “Längtar”, kom ut senare samma år 1986.

Även om “There is a tomorrow” av Book inte fick plats i Melodifestivalen 1987, var bandet ändå med i tävlingen. Hon valde att gå tillbaka till skolan samma år efter att ha tagit en utlandsresa. Hon hade bara två singlar ute 1988, men de skrevs båda av Per Gessle: “Namn & nummer” och “Det är mycket du inte vet” (skrivet av Marie Fredriksson). Låtarna släpptes som singlar, men de ignorerades till stor del.

Hon lade sin karriär på is för att fokusera på sin familj fram till mitten av 1990-talet, då hon och Dr Alban samarbetade på albumet My Love For You. Även om hans stora avbrott inte kom på ett tag, har Book gjort framträdanden i tv-spel och frågesporter. Hon har också gjort ett betydande arbete inom området dubbning av animation.

Anna Book Ålder
Anna Book Ålder

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!