Anna Wahlgren Författare

Sprid kärleken
Anna Wahlgren Författare
Anna Wahlgren Författare

Anna Wahlgren Författare – Isadora Cugler, författarens dotter, bekräftade det tråkiga beskedet för TT att Anna Wahlgren gått bort. Hon avled fredligt i sitt hem i Goa, Indien, på torsdagseftermiddagen efter en utdragen sjukdom.Vi gråter verkligen för vår mamma. Anna Wahlgrens barn skrev i ett gruppmeddelande “Vi är tacksamma för allt hon gav till oss, till sina barn, till sina barns barn och till så många fler, ända till slutet.”

Under hela hennes karriär gavs ut åtskilliga böcker av Anna Wahlgren. Alla samlingar av romaner, romaner, romaner, ordböcker och memoarer. Hennes bok “Barnaboken” från 1983, där hon gav råd för att uppfostra barn utifrån sina egna erfarenheter, var hennes mest kända verk. Enligt förlaget Bonnier har boken sålt i nästan en miljon exemplar. Hon har också fått stor kritik för de radikala och oortodoxa råd hon gett.

Jag var också förälder till små barn på den tiden, och jag tillbringade mycket tid med den boken. Det betydde mycket för mig, och jag tror att det betydde mycket för unga föräldrar med sina praktiska råd om näring och hälsosam kost. Efter ytterligare eftertanke har jag kommit att inse att hennes råd angående året ses som ganska kontroversiellt, som Eva Bonnier nyligen sa till TT.

Anna Wahlgren var mamma till totalt två barn. 2012 släppte Felicia Feldts dotter den kritikerrosade boken Felicia Fled, som krönikerade författarens uppväxtår. Detta fick Anna Wahlgren att skriva svarsboken “Sanning eller konsekvenser” 2012.

Hon var också mor till framlidne Sara Danius, litteraturexpert och mångårig sekreterare vid Svenska akademien. I sin sista och 34:e bok, med titeln “Livstycken”, berättar Anna Wahlgren om sitt liv och beskriver bland annat födelsen av sin dotter, Sara Danius.

Familjen skriver till TT i ett öppet brev att de “ödmjukt ber om att f sörja I fred.”Det har gått 80 år sedan Anna Wahlgren föddes.Författaren Anna Wahlgren har gått bort; familjen har meddelat DN. Hon fick äntligen lite vila på torsdagseftermiddagen efter en lång tids sjukdom.

Hon var en underbar person och en pålitlig vän. Författaren och journalisten Moberg Boije säger: “Jag är så glad att jag fick lära känna henne.” Anna Wahlgren var en känd och omtalad samhällskommentator. Hon gav också ut barnboken “Burken” och novellsamlingen “En av kvällarna I november” 1968.

På 1970-talet gav Wahlgren ut genombrottsboken “Veka livet”, där hon krönikar fem personers liv, relationer och karriärer nyligen. ensamstående kvinnor. Hon skrev fyra romansamlingar, sex individuella romaner, tre separata memoarer och ett antal andra kortare verk.

Vi gråter verkligen för vår mamma. Anna Wahlgrens barn skrev ett hjärtligt meddelande till TT där de uttryckte sin tacksamhet för alla gåvor som deras mamma gett dem. De flesta känner igen henne från hennes bok “Barnaboken” från 1983, där hon bygger på sina erfarenheter som mamma för att ge råd till föräldrar till barn i åldrarna 0 till 16 år.

Enligt förlaget Bonnier Carlsen har boken sålt i nästan en miljon exemplar i Norden.Det är jag som oroar mig för det nu. Enligt DN:s kulturchef Björn Wiman har Anna Wahlgren varit en splittrande men följdfigur i det svenska offentliga livet under större delen av ett decennium.

Anna Wahlgren Författare

Som många andra föräldrar läste jag “Barnaboken” för mina små barn och tröstade mig med dess budskap om glädje och styrka. Inte minst i maktdelningsprincipen artikulerar hon: “till föräldrar: tala i tungor. “Till barnen: frihet från skäll.” Bland Wahlgrens många framgångar finns “sova hela natten”-kuren, där föräldrar avråds från att hetsa barn.

Som inte vill sova eftersom det undergräver deras förmåga att självreglera och därför ökar sannolikheten för att barnet blir sjukt.Metoden har mötts av hård kritik på grund av påståenden om att den skapar en spricka mellan barn och deras föräldrar.

Även hennes rekommendation av den så kallade “tryckpressmetoden” för att få barn att sova möttes av kritik; barnläkare Lars H. Gustafsson beskrev metoden som “potentiellt farlig”, med risk för plötslig spädbarnsdöd om barnet rullade upp på magen.

Det är sant att hennes idéer är stora och djupa i både teori och praktik, men få författare har skrivit så sött och förtjusande om barn. Enligt Björn Wiman framställde hon dem inte som en stor grupp människor utan snarare som enskilda personer.

Anna Wahlgrens livshistoria berättas i detalj i SVT-dokumentären 2018 “Anna Wahlgren – hela Sveriges mamma.” Hans äldre halvbror, konstnären Sven-Harry Karlsson, beskriver scenen som “kargt” och säger: “Det där var inte ett hem alls.” Det fanns ingen kärlek, ingen vänskap och ingen vilja att hjälpa, säger han i dokumentären. Två av Wahlgrens barn är författaren och akademiska mamman Sara Danius och speldesignern Linus Feldt.

När DN pratade med journalisten och författaren Moberg Boije hade hon ännu inte hört de senaste nyheterna. Hon var en underbar person och en pålitlig vän. Jag är glad att jag fick lära mig hennes släktskap. Och hon var otroligt självständig och modig och snäll och en fantastisk författare, men hon fick aldrig den äran hon förtjänade för någon av de sakerna, enligt mig.

Eva Bonnier arbetade på “Barnaboken” som både redaktör och insändare. När den kom ut var jag väldigt nära hela familjen. Det var dock länge sedan. Boken betydde mycket för henne på den tiden, och hon tror att den gjorde detsamma för många unga föräldrar.
Det har gått 80 år sedan Anna Wahlgren föddes.

Anna Wahlgren Författare
Anna Wahlgren Författare


Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!