Annika Jankell Pojkvän

Sprid kärleken
Annika Jankell Pojkvän
Annika Jankell Pojkvän

Annika Jankell Pojkvän – Allt från stamcellsforskning till kärlek är rättvist för Malou von Sivers långa intervjuer, kraftfulla berättelser, intressanta förfrågningar och engagerande samtal och teman. Det kommer att finnas en förvirrande mashup av politik, medicin, hälsa och kultur. Programledaren Annika Jankell och musikern Ronnie ström, som har två barn tillsammans, har varit skilda sedan elva år tillbaka.

Han är baserad i Lund medan hon är i Stockholm. De har hittat en fristad i varandra, och deras kärlek till varandra blir bara starkare trots avståndet mellan dem. Annikas åldersskillnad med Ronny, som bara är två år äldre, har alltid varit en källa till stress för henne. Just nu anser hon honom som den mer rutinerade och erfarne av de två.

Lyssna på det lyckliga paret i videoklippet ovan när de diskuterar sitt romantiska möte.Annika Jankell har träffat många kända personer under sin karriär som journalist, bland annat musikerna Sting och Rod Stewart. Men framför allt har hon det professionella ansvaret att uttrycka tacksamhet för de två livsförändrande möten som gav den struktur och tillfredsställelse hon sökt i sitt personliga liv.

Familjen består av föräldrarna Ronnie ström, 45, och Félice, 29, deras barn Happy, 27, och deras nyfödda son Winston, född i november 2019.Annika, då bara 17 år, hade inte kunnat föreställa sig allt det där när hon tog sina första steg som journalist. När hon var utbytesstudent i Wisconsin, USA, blev hon inbjuden att hålla en presentation om Sverige för den lokala Rotaryklubben.

En medlem av allmänheten var så imponerad av en svensktalande som fritt svarade på frågor om sitt eget land att han bad henne att dela med sig av sin expertis på den lokala radiostationen. Annika var värd för ett radioprogram för VIP:s kallat “Från mitt perspektiv” (Ur min synvinkel).

Varje torsdag efter skolan var jag värd för en direktsändning där lyssnarna kunde ringa in och ställa frågor. Annika ler nostalgiskt när hon minns den förtjusande upplevelsen. Den smidiga radiodebuten blev början på en lång och fruktbar karriär inom media precis på hemmaplan.

Annika gjorde ett karriärbyte för några år sedan. Hon startade företaget Wakai med tv-producenten Ulrica rn, som är en digital plattform som riktar sig till personer från 45 år och uppåt. Robert Wells vill öka deltagandet för personer från 45 år och uppåt i sociala medier genom att hämta inspiration från personer som Malin Berghagen, Carola och Annikas ungdomskärlek.

Wakai betyder “ung i hjärtat” på japanska. Annika berättar att man i Japan använder uttrycket för att beskriva män som är fulla av liv och entusiasm och som vägrar låta sin ålder begränsa dem.Ingen behöver övertygas om att Annika faktiskt är en tvättäkta wakai. När hon sitter upprätt i soffan i sin skräddarställning avslöjar hennes ögon att hon är betydligt äldre än sina 59 år. En ny möjlighet har uppstått i hennes karriär som ett resultat av hennes perspektivskifte.

Jag är verkligen imponerad av alla vackra kvinnor vi har träffat runt om i landet som är så villiga att prata om allt från sina favoritrecept till sina erfarenheter av cancer, global uppvärmning och skilsmässor.

Formen trogen väver den också in berättelser om hur det är att bli föräldrar till sina egna föräldrar, en upplevelse som Annika är alltför bekant med. Annika märkte först att något inte stod rätt till med hennes 87-åriga mamma, Kerstin, när hon satt fast mellan 80 och 87 år.

Annika Jankell Pojkvän

Mamma har alltid varit familjens gourmetkock, men hon hade nyligen svårt att hålla reda på hur mycket mat som gick åt. Det var särskilt gripande under en söndagslunch. Vi var två personer men mamma kunde bara koka två potatisar.

Annika kände hur en rysning rann längs ryggraden, ett tecken på att hennes mammas frånvaro i köket kunde tyda på att demensen började.Jag spekulerade i olika saker, som att mamma hade varit spänd före lunchtid. Det fanns inget sätt jag ville fortplanta mig med henne.

För att ingen skulle märka att den blivit lite unken slängde jag in lite extra potatis i ugnen. Jag och min bror hälsade på samma sätt när vi märkte att vår mamma glömde att betala räkningar. Att hon plötsligt började få inkasso-krav efter att aldrig missat en betalning i sitt liv var ett ännu tydligare tecken på att något inte var som det skulle.

Ångest var Annikas överordnade känsla när Kerstins diagnos av Alzheimers sjukdom kom så snabbt.Innan dess kände jag mig som om jag flöt ensam på ett stort hav. Jag kommer aldrig att glömma de desperata timmarna jag tillbringade med att leta igenom internet på natten i ett försök att ta reda på vad som hade upprört min mamma. Så fort diagnosen var bekräftad fick jag tillgång till specialister inom området som var villiga att förmedla sin omfattande expertis till mig.

En ny kampanj lanseras efter diagnosen.Utan att kunna återvända till sitt eget hem kände hon sig inte längre trygg. Hon fick så småningom hemhjälp, men den massiva personalminskningen gjorde henne obekväm. Mamma blev arg på de nattliga hushållerskorna som kom för att kolla upp henne.

Jag gick till hennes hus så att hon inte skulle behöva sova ensam, och det var så allt började.
Under Melodifestivalens turné 2008 i Linköping träffades Annika Jankell, 60, och Ronnie ström, 46, på en efterfest. Medverkande gitarrist för Frida Muranius bidrag Upp o hoppa, tävlande Ronnie ström är också musiker.

Annika, radiovärd och journalist, var på plats för att bevaka händelsen. – Tidigare tyckte jag att det var jobbigt att prata om hur vi träffades för jag kände att det lät ytligt, men nu när jag är så gammal kan jag prata om det, har Annika Jankell tidigare berättat i Malou efter tio.

Annika Jankell Pojkvän
Annika Jankell Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!