Börje Ahlstedt Ung

Sprid kärleken
Börje Ahlstedt Ung
Börje Ahlstedt Ung

Börje Ahlstedt Ung – Nils Börje Ahlstedt, en svensk skådespelare och regissör, ​​föddes den 21 februari 1939 i Stockholms Hedvig Eleonora församling. Klas Ahlstedt, en svensk skådespelare, är hans son. 1962–65 gick Börje Ahlstedt på Dramatens Elevskola, där han var arbetarelev.

Därefter har han arbetat på RDT. I Vilgot Sjömans filmer med Lena Nyman fick han sitt stora genombrott. Gult (1967) och blått (1968) väckte mitt intresse (1968).Ronja Rövardotter (1984) av Tage Danielsson, och hans roll som pruttande farbror Carl i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander som hans mest kända roller för allmänheten (1982).

Den övermodiga pappan till Karins karaktär Henrik dök upp igen i Bergmans sista film Saraband 2003. Ahlstedt har också medverkat i en rad tv-program, däribland Bröderna Malm (1972 och 1973), Lösa konferendir (1985), Chefen fru Ingeborg (1993), och Tre Kronor (1993). (1998–1999).

Stjärnorna p slottet, Sveriges Televisions porträttserie från januari 2006, fick stor uppmärksamhet för Börje Ahlstedts framträdande i den. Han arbetade på Stockholms Dramaten från 1960-talet. Hösten 2003 fick han äran att porträttera kung Lear i den teaterns uppsättning. Trots uppsättningens kontroverser applåderades Ahlstedts framträdande stort. Ahlstedt gjorde sin scendebut i The Merry Wives of Windsor våren 2009.

Han har även medverkat i privata uppsättningar och arbetat på Vasateatern 1979 till 1981. Börje Ahlstedt, en välkänd skådespelare, och hustrun Birgitta, hans mångårige sambo, har varit gifta i 61 år. Det fanns dock ingen garanti för att de skulle sluta som bara två.Börje Ahlstedt, som nyligen firade sin 83-årsdag, delar med sig av sina insikter om hur långvariga äktenskap kan hålla.

På Skansen, Stockholm, började det sommaren 1961 ta en vändning till det bättre. Två av Börje Ahlstedts och Birgittas vänner följde med på en dubbeldejt med paret. Börje och Birgitta började istället dansa när de andra inte dök upp.

Börje togs in av Thore Erlings orkesters musik och ville aldrig komma ut. Lite sviken av detta var Birgitta och Börje, som skulle gå ut med. Börje började studera skådespeleri på Dramatens Elevskola bara några år senare, 1962, och blev en av Sveriges främsta skådespelare.

Fanny och Alexander (1982), Ronja Rövardotter (1984), och “Jag är nyfiken – gul” mot Lena Nyman (1967) är några av hans mest kända roller för en bredare publik.Men han har också medverkat i ett 20-tal pjäser, regisserat pjäser för både Dramaten och Folkan och vunnit en rad priser i teatervärlden.

Förutom Teaterförbundets Vilhelm Mobergs stipendium och nu senast Gunn Wllgren-stipendiet, bl.a. Hon var Birgitta, dotter till en Djursholmsdirektör och tandhygienist. För Expressen diskuterar paret hur de först märkte att de var från olika bakgrunder.

Vid ett tillfälle bad jag Birgittas föräldrar om tillåtelse att släcka ljuset i Djursholmsvillan så att jag kunde recitera en dikt i mörkret, och det var de skyldiga. Hennes pappa nämnde kort att han skulle ut med hunden när de startade elden igen.Birgittas föräldrar såg det viktigaste, som var att Birgitta mådde bra, säger Börje. Trots deras olikheter övervann vår kärlek dem alla.

Börje Ahlstedt Ung

Från min loge på Dramaten,” Börje Ahlstedts självbiografi, avslöjar hur hans arbete tog upp mer och mer av hans vakna timmar efter det monumentala upptäcktsögonblicket. Det gjorde att det blev mindre tid för Birgitta och hennes familj.

Men paret lyckades ta sig igenom det.Som artist och filmare tillbringade Börje mycket tid hemifrån. Jag jobbade deltid för att få pengarna att räcka till samtidigt som jag tog hand om mina barn och skötte hushållet, men det löste sig till det bästa.

Birgitta berättar för Expressen att de på somrarna ofta kunde ta en lång semester tillsammans och spendera tid på landet. I pensionen tillbringar paret det mesta av sin tid tillsammans. Det finns många sätt att hålla en relation igång för Expressen.

Att stänga av tv:n på kvällarna och göra en meningsfull användning av relationen är den viktigaste delen av strategin. Om vi ​​inte pratar med varandra öga mot öga eller i telefon eller tar en promenad, säger Börje att vi kelas ihop i en stor kram.

Fanny och Alexandre (1982), Les Meilleur Intentions (1992), Les Enfants du dimanche (1992) och Sarabande (1993) regisserades och skrevs av Ingmar Bergman (2003). Bo Widerberg och Kay Pollak har också jobbat med honom. Han medverkar i många tv-program. Mellan 1962 och 1965 var han ledamot av Dramatiska Teaterns styrelse, och det har han varit sedan dess.

Börje Ahlstedt Ung
Börje Ahlstedt Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!