Carl-Uno Sjöblom Familj

Sprid kärleken
Carl-Uno Sjöblom Familj
Carl-Uno Sjöblom Familj

Carl-Uno Sjöblom Familj – Som radio- och tv-personlighet är Carl-Uno Sjöblom uppmärksammad för sitt arbete på Notknäckarna och Svensktoppen.

När han skulle bli 92 år i höstas somnade den välkände radio- och tv-personligheten istället in vid 23-tiden på måndagen. Sveriges Radios Kulturnytt har fått bekräftat från familjen att så är fallet.

När Carl-Uno Sjöblom första gången började arbeta på Sveriges Radio 1959 fortsatte han med det under nästa decennium och framåt. Svensktoppen, Mosebacke Monarki och Notknäckarna är bara några av de program han varit värd för under sin karriär.

På senare tid har Carl-Uno fått ta itu med smärta och svullnad i lederna på grund av reumatism. I en intervju med Aftonbladet nämnde han denna person. Han berättade för tidningen att han gjorde korsord för att hålla sinnet aktivt, men sa att han hade svåra smärtor på grund av det. Detta var innan han fyllde 90.

Som ett resultat lider jag av reumatism, vilket gör att jag får svår smärta i hela kroppen. Jag skulle fortfarande kunna gå utan min käpp, om det skulle behövas.

Dessutom talade han om hur han ser på TV:s nuvarande tillstånd. Det sker en havsförändring i dagens värld, med en rad nya tekniker att kämpa mot. Eftersom det inte fanns några elektroniska effekter tillgängliga 1968 när vi gjorde “Mosebacke monarchy”, var vi tvungna att göra det roliga mer mekaniskt.

Eftersom vi fick göra allt från ax till limpa var det mer ett hantverk än ett jobb. Att den här nya är bra är svårt att tro för en äldre man som jag själv. Han fortsatte dock att beundra Babben Larsson och sa: “Det är omöjligt att jämföra.”

Det finns dock några pärlor och människor som lyser starkt på tv. Babben Larsson är dock en av många utmärkta artister.

Pekka Langer och andra kanske känner igen honom från tv-programmet han var med i. Carl-Uno slog mig som en cool snubbe med en snabb kvickhet och en touch av “torr humor”. Definitivt kommer vi alla att minnas den här dagen tillsammans.

Carl-Uno Hemming Sjöblom, en välkänd tv-personlighet som föddes den 2 september 1930, i Ekeby socken, Kumla kommun, rebro län, dog den 27 juni 2022. Till en början kan vi komma ihåg program som “Mosebacke kungligheter, ” “Vem vet var” och “Notknäckarna” (1981-1985). Tillsammans med Moltas Erikson och Pekka Langer var han värd för det populära 1970-talets radioprogram Telefonväktarna.

Carl-Uno Sjöblom Familj

Han var son till Karl Gustaf Sjöblom, Ekeby sockenhandlare och lanthandlare. De bodde i Vaxholm med sin dotter, 50 år, och hennes tidigare sekreterare, Boel (Margareta) Sjöblom. Elbasist vid namn (Anna) Teresia Sjöblom, född i april 1971 i Stockholm.

Jag var med i Markoolios tävlingslag. Hos henne bor Mats Norberg, IT-konsult och medieproducent.

Utöver de två ovan angivna var han värd för Svensktoppen och Kryssa klassisk i P2 1993 till 1995. Som hedersmedlem i Södermanlands-Nerike nation utsågs Sjöblom 1984.

Ett Vaxholms stads förtjänsttecken har tilldelats honom.
För att hedra långsiktiga, förtjänstfulla handlingar eller betydande kommunala bidrag röstade kommunfullmäktige 2012 om att staden skulle ge ett förtjänsttecken varje år.

Det har gått 90 år, men det kommer att bli ett dämpat firande. Tyvärr lider jag av svår reumatism. Jag skulle fortfarande kunna gå utan min käpp, om det skulle behövas. Återigen, du är inte längre 23 år gammal, och det är en stor skillnad.

Men jag kommer att vara där för att fira med min fru. På grund av att vi satt i karantän och fortfarande är i karantän måste vi stanna hemma och undvika kontakt med andra människor. Han berättar att hans lungor och hjärta är i bra form; faktiskt “Jag känner mig riktigt nöjd med det”, säger Carl-Uno Sjöblom över telefon. “Vi tar det lugnt”, tillägger han.

Ursprungligen från Ekeby församling var han son till Ekebyaffärsmannen Karl Gustaf Sjöblom. Sjöblom tog sin gymnasieexamen på rebro 1949, gick vidare till Uppsala universitet och anställdes av Sveriges Radio 1959 som producent i stationens nöjesavdelning.

Svensktoppen, Mosebacke Monarki, Notknäckarna (1981–1985), och Kryssa klassiskt i P2 (1993–1995) var bland de många radio- och tv-program han varit värd.

Pekka Langer i Vem vet var och Hans “Hatte” Furuhagen har båda jobbat med honom på tv. Tillsammans med Moltas Erikson och Pekka Langer var han värd för det populära 1970-talets radioprogram Telefonväktarna. Han utsågs 1984 till hedersledamot av Södermanlands-Nerike nation i Uppsala.

Carl-Uno Sjöblom Familj
Carl-Uno Sjöblom Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!