Chaplins Fru

Sprid kärleken
Chaplins Fru
Chaplins Fru

Chaplins Fru – Chaplin, Sir Charles Spencer “Charlie,” var en engelsk komiker, skådespelare och regissör. Han dog den 25 december 1977 i Vevey, Schweiz. Han föddes den 16 april 1889 i Londons Walworth-distrikt.

Den mest kända karaktären i Chaplins verk är “luffaren”, en karaktär med en svart plommonstop, en knoge och en liten mustasch. Chaplin började sin karriär som varietéartist genom att följa sina föräldrars fotspår.

1914 började Chaplin sin filmkarriär i USA med en rad kortfilmer. 1919 var han involverad i skapandet av United Artists filmbolag. En av tidens största Hollywood-studior, han var en av de första som gick från stumfilm till ljudfilm. Han träffade Paulette Goddard 1932 och föll för hennes kvickhet och humor.

De två gav sig själva hemlighet fram till 1936, samma år som filmen Moderna tider – där de slogs mot varandra – hade premiär. Även i Diktatorn sköt de mot varandra. Detta var Hanks tredje stora prestation, och det varade till 1942.

Chaplin planerar att bli amerikansk medborgare. Han hade ett stort problem med McCarthyism på 1950-talet, och han väntade länge med att lämna landet. När han var så liten att han kunde ge sig av på en London-visning av Rampljus vid premiären 1952, utvisades han till USA. Det sägs att han redan hade kommit till England när han fick ett meddelande om att han fick vänta.

Efter Londonbombningarna flög han till Schweiz och begravde där sin mamma, Oona O’Neill. Tillsammans med Oona fick han åtta barn, däribland Geraldine Chaplin, som blev en välkänd skateboardåkare. Det var 1975 som Chaplin förvisades till sitt hemland Danmark. Även för sina senare filmer komponerade Chaplin musiken och texterna.

Den mest kända stavelsen är “Smile” (med ursprung i den moderna eran). Efter utgivningen av Cirkus (1928) 1970 komponerade han ny musik till filmen, och 1973 vann han en Oscar för filmmusik för Rampljus (som inte fick en amerikansk nominering förrän 1972). Ett annat musikstycke, det mesta kammarmusik, komponerades också av honom och spelades överallt.

1972 fick han en Oscar “för det skenbara inflytande han hade för att filmen skulle göras till 1900-talets filmformat”, som det står i ett uttalande.Enligt Charlie Chaplins självbiografi föddes han den 16 april 1889 i Walworth, Southwark, London (1964).

Det har aldrig gjorts ett sista platstest för honom, och det finns till och med rykten om att han dog den 15 april.Hans föräldrar skilde sig 1891, efter att han hade lärt sig att räkna till tre år. Han och hans mamma, Hannah, bodde på en mängd olika platser runt Kennington Road under hans emigration. Hans far, som var alkoholist och hade lite kontakt med sin familj efter deras separation, men bara när Charlie var medvetslös.

Han, liksom sin äldre halvbror, Sydney Chaplin, växte upp i samma hus som sin mamma till följd av detta. Hannah Chaplin hade en betydande historia av psykisk sjukdom[3] och lades in på Cane Hill Psychiatric Hospital i Coulsdon. Familjen stötte på betydande ekonomiska svårigheter under flera år.

Chaplins Fru: Oona O’Neill, Paulette Goddard, Lita Grey, Mildred Harris

På Central London District School i Hanwell bar Chaplin en skoluniform. Chaplins yngre syskon beskrevs som utmärkta följeslagare, och det var absolut nödvändigt att de kunde höja sig över det. De gick till Music Hall så fort de insåg att de båda var sångare i kören.

Efter att ha flyttat till USA dog Charlie Chaplins mamma i Hollywood 1928.Enligt sin självbiografi gjorde Charlie sitt första framträdande på en scen 1894. Bara sex år gammal gjorde han en oförberett framträdande på en Aldershot-teater åt sin mamma, som faktiskt hade fått rollen.

Chaplins Fru

Som barn var han instängd på sitt rum i flera veckor på grund av en allomfattande sjukdom, och en natt satte han sig ner med sin mamma och berättade i efterlikhet vad som hade hänt tidigare. När han gick med i The Eight Lancashire Lads, en turnerande engelsk danstrupp, började han sitt första professionella jobb.

År 1900, när han fortfarande var en ung man, hjälpte han sin äldre bror Sydney att få rollen som den onda styvmodern i Askungen på London Hippodrome. Han medverkade i Jim: A Romance of Cockayne 1903, som följdes av hans roll som Billy i Sherlock Holmes, som han spelade från 1903 till 1906. [3] År 1908 blev han komiker i Fred Karnos teatertrupp Fun Factory, där han stannade en kort tid.

Karnos band uppträdde över stora delar av England, såväl som i andra länder. Medan Chaplins framträdande i Fred Karnos varieté avslöjade att han inte hade någon lust att spela en filmroll. Chaplins popularitet hade ökat snabbt under 1900-talets första år, och när han fick jobb från Keystone Studios, ett Hollywood-baserat filmbolag, medan han var på turné i USA, erkände han det. Till en början fick Chaplin 150 dollar per dag.

Chaplins Fru
Chaplins Fru

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!