Charlie Grönvall Partner

Sprid kärleken
Charlie Grönvall Partner
Charlie Grönvall Partner

Charlie Grönvall Partner – Charlie Grönvall, förskollärare, lät inte att vara på tredje plats i Idol, en berömd fredagsserie i TV-Sverige, skaka hans självförtroende. Även om framgångarna inom musikbranschen har ökat är det “så mycket nöje” att arbeta på förskolan Lilla Viking i Täby. Den färgglada bodelen på Lilla Vikings förskola domineras av den blåvita Idol-loggan. Stor och fäst på väggen, den har flygande strängar av blått och silverglitter.

Med emblemet i botten och den enorma runda mattan nedanför kunde man bli förlåten att tro att man stod på en scen. Men området är nu en livlig byggzon. En vän till Charlies förskolebarn vädjar, “Charlie, vi måste skaffa fler dinosaurier till vår dinosauriebur” när Charlie fotograferar barnens imponerande kaplastruktur.

Det är säkert att anta att alla Lilla Vikings klasskamrater var flitiga tittare av Idol 2016 medan Charlie Grönvall var bland de tävlande. Alla barn, föräldrar och personal älskade det. Det dröjde inte länge förrän folk byggde mikrofoner, klumpade på gitarrer och framförde låtar på den matta scenen. Enligt kollegan AnnaTumba skrek barnen ofta: “Nu är det Charlies låt på radion!” när de hörde musik komma från förskolans kök.

När jag har umgåtts med barn utanför förskolan har de ibland pekat och sagt: “Är du på riktigt?” TV:n har visat dig, och jag kände igen dig. Charlie Grönvall svarar med ett snett flin, “Men barnen här har inte sagt att de tror att det var något konstigt.” Det är uppfriskande att se hur små barn närmar sig världen av media, tävlingar och musik med en sådan brist på dramatik och kreativa anspråk.

Att ha mig själv i det kan ha hjälpt till att fokusera tv:ns immateriella sfär lite mer. Det faktum att jag har varit på tv har inte förändrat mig ett dugg. “Oavsett hur mycket arbete du lägger ner på någonting, bör du aldrig betrakta det som komplett. Allt kan förändras och förbättras med tiden.” Charlie Grönvall föddes i en musikalisk familj, även om han inte utvecklade ett intresse för musik förrän han var 14 år.

Innan dess var han en sportfanatiker, med fotboll som en speciell passion för honom. Senare gick han en gymnasieskola specifikt för musik på grund av hans växande passion för det, och ett tag övervägde han till och med att göra en karriär av musik. Sedan hjälpte en vän honom att få ett jobb med förskolebarn, och allt började bli vettigt.

Vilken viskning! Mycket roligare än jag hade räknat med. Tidigare hade jag ägnat min fritid åt ungdomsvolontärarbete på Rädda Barnen, men nu får jag spendera den med barn så unga som förskolebarn, och det är fantastiskt. Arbetet var fascinerande på grund av komplexiteten och mångfalden av de ämnen det ställde upp. Det faktum att den fokuserade mycket på moraliska dilemman och samhällsnormer.

Charlie Grönvall Partner

“Klicket” inspirerade henne att fortsätta högskoleutbildning i tidig barndomsutbildning. Hans blivande fru, som han träffade där och som Charlie Grönvall karaktäriserar som “ganska kunnig och varm”, var också en av personerna han träffade där. De kommer båda att sträva efter att se till att det finns tid för andra ämnen vid sidan av arbetet, men det är oundvikligt att arbetet kommer att ta upp mycket av deras samtal.

Framför allt är det enligt Charlie Grönvall en förmån att ha en samtalspartner hemma som både delar ens intresse och som man kan debattera till exempel etiska svårigheter eller andra svåra frågor med. Han har varit legitimerad förskollärare i två år idag. Han är sedan ett halvår lyckligt anställd på Lilla Vikingen i Täby, strax utanför Stockholm. På grund av det nya med förskolan har lärarna haft många chanser att ha input till utvecklingen av klassrummet.

Det är spännande att gå i dialog med barnen och forma ett utrymme som är anpassat efter deras preferenser. Att ha tankesättet “nej, det här fungerade inte, vi kanske kan prova det här istället” är väsentligt i rollen som förskolepedagog. Var alltid öppen för förbättringar, enligt min mening, oavsett ditt arbete. Det är möjligt att förfina och förbättra allt. På frågan om vad han gillar mest med att vara förskollärare svarar Charlie Grönvall direkt och utan att tveka:

att umgås med de små! Det finns många spännande och engagerande aspekter av jobbet, men i grunden handlar det om att arbeta med barn. Att träffa och interagera med barn på en egelbunden basis är helt enkelt roligt. Det är ett realistiskt jobb som hjälper dig att fokusera på det som är viktigast. Det finns förstås svårigheter också. Enligt Charlie Grönvall är en av de mest betydelsefulla mångfalden av arbetsuppgifter.

Enkelt uttryckt har personalen mycket att göra och problem att lösa. Förskolor är ofta underbemannade och lärare har lite stillestånd för självreflektion eller professionell utveckling. Det har skett en ökning av vad som förväntas av oss, vilket är bra i och för sig, men vi har inte fått några extra resurserför att åstadkomma detta. Det kokar ner till en fråga om politik.

Enkelt uttryckt borde mer resurser avsättas till yrken inom utbildning, omsorg och social omsorg. Lönen är viktigt, men det är inte den enda faktorn. Några dagar innan auditionerna skulle börja kom tanken på att prova på Idol upp i luften. Jag hade helt enkelt nått ett ögonblick i mitt liv då jag trodde att det var nödvändigt att prioritera min hälsa. Sanningen är att jag tror på min egen förmåga.

Jag har en underbar familj, ett tillfredsställande jobb och en entusiastisk hobby. Jag hade inget att förlora på att prova, och jag trodde aldrig att jag skulle komma så här långt. Självklart är jag glad och hedrad över att ha hamnat trea. Charlie Grönvalls musikkarriär har stärkts rejält sedan Idol-finalen och han vill nu enbart fokusera på musiken. Jag talar om en tidsram på flera år här. Han längtar tillbaka till sitt jobb med att lära småbarn och förskolebarn. Det är bara extremt utmanande att klara av att göra båda på en gång.

Charlie Grönvall Partner
Charlie Grönvall Partner

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!