Dante Zia Civilingenjör

Sprid kärleken
Dante Zia Civilingenjör
Dante Zia Civilingenjör

Dante Zia Civilingenjör – När barnklassikern “Sommarlov” har nypremiär i juni går hela landet amok. Dante Zia, programmets nya programledare, hoppas kunna skapa en “Summer Love Bubble” för alla barn.

För att skapa en sommarkärleksgemenskap säger han att vi alla måste arbeta tillsammans.Dante Zia hade inga betänkligheter över att bli tillfrågad om att vara med och ta hand om SVT:s klassiska serie “Sommarlov” i år. Programmet har gjort honom helt uppslukad och han har slösat bort flera timmar på att titta på det.

Vad “Sommarlov” beträffar är allt jag kan komma på glada minnen. Den var alltid upplyftande och glad, och jag visste att alla mina vänner tittade på den också.Zia, som först blev känd för tv-tittarna genom sin medverkan i TV4:s “Sveriges mästerkock” 2018, har tidigare varit med i program som SVT:s “Fixarfesten” och “Fixaräventyret”. Men just ordet “Summerlove” har stått högst upp på önskelistorna ganska länge.

Ända sedan jag började göra barn-tv har jag drömt om att leda satsningen där. Det är ett av de största och bästa barnprogrammen eftersom det attraherar barn från hela Sverige och för dem samman, säger han och tillägger att det ger dem glädje och en känsla av gemenskap.

Temat för årets “Sommarlov” är revansch, och showens slogan är “All rörelse räknas.” För att nämna några kommer programledarna Zia, Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick och Markus Granseth tillsammans med tittarna att skapa Sveriges största rörelsedagbok.I SVT:s Duo-app kan barn ladda upp sina berättelser och efter fem uppladdningar kan användarna få chansen att kasta skuggslem på SVT:s showrunners.

Vi behöver någon som skuggslemma oss programmerare; någon borde göra det! Jag menar, det är ett väldigt bra incitament att jobba på sig själv. Dante Zia hävdar att det finns en koppling mellan vänlighet och generositet, och att vi som ett resultat bör göra allt vi kan för att uppmuntra barn att vara generösa mot sig själva, sina vänner och sina familjer.

Dante Zia Civilingenjör

Zia hoppas kunna skapa en äkta julbubbla för barnen, så att de känner att de är en del av en enda stor julgemenskap.Vi bör försöka engagera publiken så mycket som möjligt; detta verkar särskilt viktigt i den nuvarande dagen, när människor sannolikt är mer lika än de någonsin varit.

Vi vill vara där för att visa dem att de inte är ensamma om sina beteenden. Jag hoppas att vi kan inspirera varandra och bygga gemenskap tillsammans, säger han.Premiären av Summer Love äger rum den 14 juni.

Dante Zia, student vid Lunds universitet, är förberedd för den sista utmaningen av “Sveriges mästerkock”, trots regnet som föll i slutet av tävlingen. I tävlingen får han sällskap av Mölletjejen Filippa Järnmarker och två andra blivande slottsmästare.

TV4-programmet “Sveriges mästerkock” har inspirerat en mängd nyskapande Malmö-menyer. Sandra Mastio och Jennie Walldén, de två vinnarna, driver båda restauranger i Skanör för närvarande (Mastio respektive Namu), och man kan även hitta Pernilla Elmquists foodtruck, Nordic Street Food, och Linda Letelier Hanssons Lindas fingermatta i Skanör.

Det nya underhållningsprogrammet “Weekend hos Zia”, där svenska kändisar reser till Italien för att umgås med Zias två bröder, har premiär den 4 oktober. Och den första varningen gavs!

Det hela drar igång imorgon kväll med premiären av Weekend på Zia, där vi följer bröderna Oscar och Dante när de tillbringar sommaren i Italien för att fullända sin italienska matlagning.

Som ett led i detta har de bjudit in ett antal välkända svenskar till sitt hem, där de lagar mat, lyssnar på musik och berättar om sina olika upplevelser. Både Dante och Oscar är födda och uppvuxna i Svedala kommun, men de har var och en djupa italienska rötter tack vare sina föräldrar. Deras pappa är från Venedig, medan deras mamma är från Florens, Italien, en och en halv timme bort med tåg.

Oscar Zia är 25 år och har varit tillbaka i Stockholm ett tag nu. Han är välkänd som en av Sveriges mest etablerade musiker, men han har även medverkat i en rad tv-program, bland annat X Factor och Melodifestivalen, och som skridskoåkare i serien Skit samma.

Dante Zia, som är 29 år, har utbildats till civilingenjör till största delen. Det är dock mest troligt att svenskar känner igen honom som Oscars kulinariskt kunniga storebror efter att ha sett honom tävla i TV4:s Sveriges mästerkock 2018.

I det första avsnittet av Weekend with Zia ser vi bröderna flytta in i sitt nya hem i Feltre, norra Italien, där huvuddelen av deras storfamilj bor. De två första gästerna, backinfluencern Camilla Hamid och massterapeuten Marianne Mörck, anländer till huset strax därefter. Och så kan vi bara följa med när Dante och Oscar tar med Camilla och Marianne på en glad stadsrundtur.

Speciellt roligt ska det bli när Marinne träffar artisterna Jireel och Ricky Rich, som har bestämt sig för att gå med i gruppen. Medan Camilla är överväldigad av att äntligen se Jireel, som hon är ett stort fan av, kollar Marianne dödsfallen och frågar: “Är ni rovfåglarna.Är det verkligen som du ser det? För mitt liv hade jag aldrig mött en levande rovfågel tidigare.


Camilla öppnar upp om varför hon inte ville bli igenkänd på sociala medier på grund av sin etnicitet, vilket markerar ett skifte från den initialt lätta och roliga tonen i inledningen. Dessutom när Marianne berättar om de svåra tiderna hon gick igenom innan hon träffade den här mannen som var svårt alkoholiserad.

Även Dante öppnar upp och berättar historien om en tragisk kärlek. Marianne är som tur är närvarande för att reda ut eventuell förvirring när hon påstår att Dante kan åka på tröstskeda med henne.

Dante Zia Civilingenjör
Dante Zia Civilingenjör

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!