Einar Förmögenhet

Sprid kärleken
Einar Förmögenhet
Einar Förmögenhet

Einar Förmögenhet – Nils Einar Grönberg, a.k.a. rapparen, tjänar detta belopp varje år. Rapparen Nils Einar Grönberg, aka Einar, har varit oerhört framgångsrik de senaste åren. Men hur mycket tjänar Einar, en av Sveriges mest spelade artister, egentligen? Sök inte längre än till Nyheter24 för information. Nils Einar Grönberg, mer känd under sitt artistnamn, Einar, är en svensk rappare som nått enorma framgångar de senaste åren.

En av Sveriges populäraste musiker, Einar, gör sannolikt en rejäl summa. Resolutionen finns på Nyheter24. Nils Einar Grönberg, mer känd som sitt artistnamn Einar, är bara 18 år gammal, men han har redan nått enorma framgångar med sin singel “Katten I trakten”. Låten var den mest spelade i Sverige på ett tag, och den spenderade mycket tid på toppen av den svenska singellistan.

Sedan dess är många bekanta med namnet Einar, och hans musikaliska karriär har blomstrat. En stor del av Einars Instagram-flöde ägnas åt att han visar upp de finare sakerna i livet. Han stoltserar ofta med pråliga smycken och dyra klockor. Rapstjärnans påkostade köp, som kostade honom 1 449 000 kronor, har Nyheter24 tidigare rapporterat om. Hur mycket tjänar han dock?

2019 drog Einar in 490 700 svenska kronor i lön. Det innebar att han kunde ta ut en månadslön på exakt 40 891 svenska kronor (ca 4 050 dollar) efter skatt på de pengar som tjänats in under loppet av 12 månader. Även om detta inte är ett litet belopp så är en sak alldeles klar: Einar överför betydligt mer pengar än han väljer att ta ut som vinst.

Lena Nilsson, Einars mamma, är chefshoncho på Ns1 Production Scandinavia AB. Hon är 59 år gammal. Bolagets intäkter 2020 var astronomiska: 16 980 000 kronor, medan deras vinst var 7 600 000 kronor. Den 18-årige rapparen har minst sagt tjänat miljoner på musik. I oktober sköts och dödades en av Sveriges mest framstående målare.

Emellertid avslöjar bouppteckningen att han sannolikt fortfarande var en tonåring i sinnet. Hans låtar gav honom miljoner, men han hade bara lite över 50 000 kronor på sitt sparkonto. 50 058 NOK och 55 re på ett bankkonto. Det är den enda tillgången som anges i bouppteckningen över Nils “Einár” Grönberg. Det utarbetades på en söndag med Einars mamma och pappa närvarande, och de är också erkända som delägare av fastigheten.

Ännu är det inte bekräftat av Skatteverket, men två testamentsexekutorer har skrivit under ett utlåtande om att “allt är korrekt dokumenterat och att tillgångarna har värderats efter bästa omdöme” i den bouppteckning som presenterades tidigare i veckan. När Einar mördades i oktober 2021, vid 19 års ålder, var han redan en av Sveriges mest populära rapmusiker.

Spelningar på Spotify, YouTube och andra streamingplattformar har genererat miljoner i intäkter för honom. Istället för att prata om sina upplevelser använde Einar sociala medier för att visa upp sin rikedom genom att lägga upp bilder på sina fina bilar och snygga klockor. Han klädde sig till nio i de senaste och bästa designersnackorna och poserade med högar av kontanter.

Men hans lyxiga livsstil som han stoltserade med på Instagram återspeglas inte i bouppteckningarna. Innan Einars artonde födelsedag, i juni 2019, bildade han ett företag med intäkterna från hans musikaliska ansträngningar. NS1 Production Scandinavia AB, företaget som kontrollerar Einars musikaliska fastigheter, har bara en aktieägare: Einars mamma, Lena Nilsson, enligt mötesprotokoll från både mars 2021 och februari 2022.

Einar Förmögenhet

Einars bolag uppnådde en vinst på nästan 4,4 miljoner dollar för räkenskapsåret som började i juni 2019 och slutade i juni 2020, och en utdelning på nästan 1,5 miljoner kronor deklarerades. Dess senaste årsredovisning, som omfattar perioden juni 2020 till maj 2021 och som lämnades in till Bolagsverket omedelbart före nyår, visar en förlust på cirka en miljon kronor.

Enligt årsrapporten skriven av hans mamma, “har utbrottet av covid-19 negativt skadat försäljning och resultat i form av missade konsertframträdanden och uppskjutna produktioner.” Enligt rapporten tjänade Einar fortfarande 5,5 miljoner kronor på sin musik förra året, men hans utgifter var betydligt högre.

Bara kategorin “råvaror och förnödenheter” stod för över 2,3 miljoner kronor, medan personalkostnaderna uppgick till nästan 2 miljoner och “övriga externa kostnader” nästan 1,3 miljoner. Dess totala tillgångar uppgick dock till nästan 7 miljoner kronor, och den hade fortfarande kontanter och kortsiktiga investeringar på totalt 3,6 miljoner dollar. Pengar som inte tillhörde Einar utan hans mor och som följaktligen uteslöts från bouppteckningen.

Lena Nilsson, Einars mamma och skådespelerska, är styrelseledamot i företaget “Ns1 Production Scandinavia” och har skrivit på företagets första årsredovisning för året som slutar 2020. Ett ämne som först togs upp av Breakit i sina skrifter. Företaget grundades sommaren 2019, några månader efter Einars debut med den populära låten “Katten I trakten”, b.ut rapparens namn förekommer inte i företagets officiella pappersarbete.

Hans placering på ett HVB-hem kom till följd av att han var omyndig (16 vid den tiden) och LVU. Å andra sidan är “Ns1” Einars digitala signatur, och han använder den ofta på alla sina kanaler. Enligt årsredovisningen omsatte bolaget över 17 miljoner kronor mellan 1 juni 2019 och 31 maj 2020. Dessutom gick de med en vinst på 7,6 miljoner kronor efter att ha tagit hänsyn till alla relevanta faktorer.

Årsredovisningen visar att de, liksom många företag inom underhållningsbranschen, stött på inkomstsvårigheter. Näringslivet har lidit på grund av “förlorade konsertframträdanden och uppskjutna projekt” på grund av “utbrottet av covid-19”, står det. I årsredovisningen framgår att bolaget spenderade 2,9 miljoner kronor på personalkostnader och cirka 5,5 miljoner kronor på ”råvaror och förnödenheter”. Den svenska Spotify-användarbasen gynnade Einar framför alla andra i år.

Einar Förmögenhet
Einar Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!