Fabian Cederholm Flashback

Sprid kärleken
Fabian Cederholm Flashback
Fabian Cederholm Flashback

Fabian Cederholm Flashback – Fabian Cederholm, 18, dömdes till livstids fängelse av Malmö tingsrätt den 21 mars för lärarmorden på Malmö Latinskola. Det är första gången i svensk historia som en person under 18 år döms till livstids fängelse för att ha undandragit sig utbetalning av ungdomsbidraget. Den svenske brottslingen Keith Cederholm, senare känd som Keith Weissbrodt, föddes den 1 september 1958 i Eskilstuna och avled den 28 augusti 2010. och dömd till tio års fängelse.

Journalisten Jan Guillou presenterade Cederholm och hans fall i hans TV-program Rekord-Magazinet, vilket i slutändan ledde till att han frikändes av Högsta domstolen.Senioren Cederholm var ägare till en karneval som han tog på vägen över hela Sverige med sin son, den unge Keith.

Efter att Keith Cederholms föräldrar separerade när han var 13 år flyttade hans mamma och syskon till Helsingborg, där hans styvfar redan hade en ny familj. Medan han fortfarande var i de tidiga tonåren, blev han bekant med och så småningom ansluten till ungdomsgäng som ägnade sig åt småkriminalitet. Han tillbringade hela 1970-talet med att kretsa kring samma kärngrupp av människor.

Kvällen den 23 november 1979 förstörde en brand spannmålsgården Granbacken i utkanten av Malmö. Bo Göransson, 19, hade anmälts försvunnen dagen innan branden. Hans kropp lokaliserades i Helsingborgs hamn två månader senare. Cederholm, på den tiden en välkänd Helsingborgs småbrottsling, utpekades av polisen som huvudmannen för de lokala missförhållandena.

Åklagaren Cay Kallin hävdar att branden utlöstes av Helsingborgs raggare som sökte hämnd för ett slagsmål de hade med sina Malmö-motsvarigheter kvällen innan. Lokalbefolkningen i Helsingborg laddade upp en Plymouth Fury med gasdunkar, smög över en åker till gården och satte eld på ladan. Anlagd brand bevittnades av Göransson.

Åklagaren hävdar att detta upptäcktes av Cederholm, som då särskilt begärde att Göransson skulle avlägsnas. Livlös kördes han bak i en bil till hamnen i Helsingborg där han kastades i vattnet. Våren 1981 dömdes Cederholm och ytterligare en person till grov mordbrand i en tingsrätt. Ytterligare fem personer dömdes för att ha anlagt eld med avsikt.

. Cederholm befanns våren 1982 skyldig till människorov och medhjälp till grovt våld av hovrätten, trots att 17-åringen inte pekat ut honom. Han befanns dock inte skyldig till mord. 17-åringen hävdade att trasgänget besökte hennes hem morgonen efter branden och förde en kropp med vilken hon åkte i trasbilen till Helsingborgs hamn. Förutom de fem dömda för mordbranden befanns två göteborgsbrottslingar ha deltagit i kidnappningen och den brutala misshandeln av Göransson.

Fabian Cederholm Flashback

Journalisten Jan Guillou analyserade polisutredningen i det svenska tv-programmet Rekord-Magazinet. Vittnesmål till förmån för Cederholm var bland annat hans närvaro vid en familjemiddag i Klippan under brandnatten. Myndigheterna misstänkte dock att Cederholm lämnade familjens middag sent på kvällen och körde till raggargården.

Provkörningar utförda av Jan Guillou i en Plymouth Fury, fordonet som Cederholm tros ha kört, på sträckan mellan Klippan och Raggargrden ledde honom till slutsatsen att Cederholm inte kunde ha I november 1983 beslutade Högsta domstolen att Cederholm kunde gå vidare med sin talan. Försvarsadvokaten Henning Sjöström hjälpte Cederholm under rättegången. I juli 1984 släpptes endast Cederholm. Cederholm hade redan suttit tre år i fängelse när han tilldömdes 400 000 kronor i skadestånd från staten, utöver 115 000 kronor för förlorad lön.

Efter att ha blivit frikänd i raggmordet försökte Cederholm sig på ett liv som bonde. Myndigheterna valde att inte betala ut hela ersättningen på en gång utan i mindre delbetalningar under en längre period, vilket var exceptionellt i svensk rättshistoria. Cederholm dömdes 1997 till åtta års fängelse för narkotikamissbruk.

1984 fick Guillou Stora journalistpriset för sitt arbete med fallet. Kräftan tog livet av 51-årige Keith Cederholm 2010. Hans sista viloplats är Landskrona kyrkogård. Altinget rapporterar att bolaget nu tagit ställning mot henne. VINDKRAFT & MILJ.

Ynet News rapporterar att Israels miljöminister, Tamar Zandberg, har uppmanat till ett slut på landets snabba utbyggnad av vindkraft, med hänvisning till vindkraftverkens “försumbart bidrag” till landets energiproduktion i motsats till de allvarliga miljöpåverkan som deras användning orsakar.

INVANDRING & BROTTSLIGHET. En dom från Högsta domstolen har tillåtit utlämning av en rysk medborgare vid namn Umalat Bokov, som är efterlyst för mord. Individen visste att anklagelserna mot honom var falska. Bokov är medlem av den ortodoxa etniska minoriteten och en praktiserande sunnimuslim med anknytning till republikerna Turkmenistan och Ingush. Orthdoxa är inte önskade av Ryssland, som försöker skydda sina minoriteter och radera deras historia.

Fabian Cederholm Flashback
Fabian Cederholm Flashback

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!