Fabian Cederholm Sydsvenskan

Sprid kärleken
Fabian Cederholm Sydsvenskan
Fabian Cederholm Sydsvenskan

Fabian Cederholm Sydsvenskan – Lokala thailändska myndigheter gör sig redo att utvisa Fredrik Neij efter frihetsberövandet på måndagen. Grundaren av Pirate Bay är just nu på transit till Bangkok, där svenska myndigheter kommer att träffa honom och föra honom tillbaka till Sverige. Du ser på tio månader i fängelse.

Fredrik Neij bestämde sig för att han inte ville tillbringa resten av sitt liv i ett svenskt fängelse efter att de slutgiltiga fällande domarna avkunnats i den landmärke Pirate Bay-rättegången.Neij tog dock ett flyg till Laos, där han för närvarande lever lyckligt med sin fru och tre barn.

Han försökte inte dölja det faktum att han befann sig i Vientiane, den laotiska huvudstaden och en flodhamn vid Mekong inte långt från den thailändska gränsen; han lade till och med upp uppdateringar på Facebook om sina rörelser.

Staden Vientiane verkar ha haft en betydande roll i både Neijs framgång och hans slutliga misslyckande. När Neijs familj behövde resurser som sjukvård var de tacksamma över att vara så nära Thailand, som gränsar till Laos.

Thailändska myndigheter hävdar att han hade korsat gränsen 27 gånger under de senaste åren; tyvärr var måndagen hans otursdag. Gränspolisen i Thailand häktade Neij eftersom han hittades iklädd samma skjorta som han hade på sitt “efterlysta” foto, som matchade tröjan i de svenska och Interpols arresteringsorder.

Neij häktades under måndagen och tisdagen och han är just nu på väg till Bangkok innan han nästan säkert utvisas till Sverige. Även om det verkar som att Neij kommer att utlämnas finns det inget egentligt utlämningsavtal mellan Sverige och Thailand. Men hans eliminering förväntas inte bli problematisk.

Enligt rapporter i lokala medier har Neijs visum annullerats av thailändska myndigheter, vilket gör hans utvisning möjlig. Det har bekräftats att Neij för närvarande är på väg till Bangkok, den typiska destinationen för deporterade.

Polisöverste Panlop Suriyakul na Ayutthaya sa till AFP, “Tre thailändska poliser kommer att följa med honom på flyget till Bangkok, och svensk polis kommer att hjälpa oss att ta honom till immigrationsbyrån innan han överlämnas till svenska myndigheter.”

Jonas Nilsson, Neijs advokat, uppgav att svenska tjänstemän redan har anlänt till Thailand för att gripa Neij.Vad jag hört är konsulära tjänstemän från den svenska ambassaden deras väg till hans nuvarande plats. Neijs advokat Jonas Nilsson sa till SR att han fått besked om att hans klient skulle föras till Sverige.

Utvisningsprocessen är lätt att förstå och en första utredning kan vara klar inom 48 timmar, men kan förlängas med ytterligare en vecka eller mer om det krävs mer tid. Neij kommer att utvisas till Sverige “inom följande månad”, enligt thailändska myndigheter.

Fabian Cederholm Sydsvenskan

Vid återkomsten kommer Neij att behandlas och överföras till Kirsebergshäktet i Malmö, enligt den ursprungliga planen för frihetsberövandet i Sverige. Fängelset öppnade 1914 och kan husera 131 dömda utöver de cirka 170 anställda. Enligt domstolens beslut kommer Neij att sitta bakom lås och bom i totalt 10 månader. Förutom att avtjäna tid i fängelse måste Neij också ersätta ägarna av de relevanta upphovsrätterna till ett belopp av nästan 6,78 miljoner dollar.

I går avslöjade thailändsk polis att svensken hade en fastighet på ön Phuket och fem miljoner baht (153 000 dollar) på ett lokalt bankkonto, trots att tidigare kontroller av svenska myndigheter inte har visat några tillgångar i hans namn. Om detta är inom räckhåll för upphovsrättsinnehavarna återstår att se. 18-åringen erkänner att han dödat två kvinnliga lärare i 50-årsåldern.

Våldshandlingen genomfördes på måndagskvällen på en skola i centrala Malmö, där han själv var elev. Elever på latinskolan i Malmö har generellt sett förståelse för regeringens beslut att skjuta upp starten av landets gymnastiksalar till semesteruppehållet.

Mycket bra råd. – Bra beslut. Enligt Wilma Gadd, som är 17 år, är det en tidskrävande och svår uppgift att hålla ordning i klassrum och korridorer. Det meddelades strax efter lunch på torsdagen att alla gymnasieskolor i landet skulle åläggas att genomföra distansundervisning med början på måndag, bara två veckor före jullovet.För ett år sedan i mars mördades två kvinnliga lärare brutalt inne på gymnastiksalens lokaler.

Fabian Cederholm, 18, har erkänt att han dödat elva personer och har sagt att han valt sina offers erbjudanden på ett hänsynslöst sätt. Ett vittne, Johanna Liljeblad, som hoppas att Cederholm döms till livstids fängelse, hävdar att inga improviserade åtgärder har vidtagits och att avrättningen var noga planerad. Han greps i onsdags.

Enligt 17-åringen kom trasgänget till hennes bostad med en kropp morgonen efter branden och hon åkte i trasbilen med dem när de transporterade kroppen till Helsingborgs hamn. De fem dömda för mordbranden, plus två brottslingar från Göteborg, dömdes för inblandning i bortförandet och misshandeln av Göransson.

Journalisten Jan Guillou analyserade polisutredningen i det svenska tv-programmet Rekord-Magazinet. Ett av uttalandena som gynnade Cederholm var från en familjemiddag han deltagit på natten till branden i Klippan.

Men enligt deras förfrågan lämnade Cederholm familjens middag sent på kvällen och körde till raggargården. Jan Guillou körde flera gånger rutten mellan Klippan och Raggargrden i en Plymouth Fury (Cederholms påstådda fordon) och kom fram till att Cederholm inte kunde ha varit på brandplatsen vid Raggargrden.

Fabian Cederholm Sydsvenskan
Fabian Cederholm Sydsvenskan

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!