Fader Fouras Död

Sprid kärleken
Fader Fouras Död
Fader Fouras Död

Fader Fouras Död – Vid 88 års ålder har skådespelaren Stig Ossian Ericson gått bort. Fader Fouras, en av huvudpersonerna i “Fångarna på fortet”, är förmodligen hans mest kända roll. Född i Härnösand tillbringade Stig Ossian Ericson sina uppväxtår i Nyköping och började sin teaterkarriär som student i Uppsala.

Både pappan till den yngre brodern i “Världens bästa Karlsson” (1974) och Sigurd i “Göta Kanal” (1981) är igenkännbara delar från hans omfattande skådespelarkarriär. Förutom “Svensson, Svensson” har han medverkat i flera filmer och tv-program.

Som pappa Fouras i TV4:s fängelsekomediserie “Fångarna på fortet” fick han ett brett erkännande. Där porträtterar han den galne och mystiske fader Fouras, som ställde upp svåra gåtor för kändiskandidaterna. Enligt Aftonbladet tjänstgjorde han i denna egenskap i åtta år, från 1996 till 2000.

Sömnen gick förbi Stig Ossian Ericson den 30 juli. Han blev 88 år. Programvärdarna Gunde Svan och Agneta Sjödin guidar sina lag genom kluriga pussel, trånga fängelser och ohyggliga strider vid Fort Boyard, som ligger utanför Frankrikes kust i Atlanten.

Det har funnits flera gåtor i Fngarna p foret, däribland Fader Fouras, Kurt Olsson, Stellan Silvertass och Le Wolff. Alla som någonsin har försökt lösa ett pussel i Fngarna p foret är listade här. Flykten och den efterföljande gåtlösningsfasen är avgörande för framgången för Prisoners at the Fort. The Riddler har antagit flera identiteter genom åren.

Alla från Bäckmans professor, spelad av Felix Herngren, via Fouras, gestaltad av Ahlstedt, till Bäckmans pappa, spelad av Herngren.Martin Myrberg, tornets bosatt orakel.Martin Myrberg, i rollen som Oraklet i tornet, hade sin gåtfulla debut i Fngarna p foret.

Stig Ossian Ericson ersatte den bortgångne John Heard som Fader Fouras i säsong 2 av Prisoners at the Fort. Under hela programmets första åtta säsonger var han en huvudperson. Riddler Felix Herngren (professor Dan Bäckman) anslöt sig till rollistan i säsong.

En roll som han har spelat i tidigare shower som “Sen vall med Luuk.”Säsong 12 innebar en ny utmaning, eftersom Rolf Skoglund (som Bebé Fouras) var den som fick ställa frågorna. Bebé, huvudpersonen, var far Fouras son, och efter att hans far gick bort blev han den nya ledaren. Efter Bebé tog en göteborgare rollen som pusselmästare.

Lasse Brandeby tog upp rollen som den legendariske radio- och tv-figuren Kurt Olsson. Stellan Silvertass, den fjortonde säsongens nya gåta, gjorde sin debut det året. Stellan, gestaltad av Peter Magnusson, var Fort Boyards vaktmästare.

Fader Fouras Död

Från och med säsong 15 har Börje Ahlstedt spelat Pápá Fouras. En roll han sa var “en av de roligaste sakerna” han har spelat under de senaste 15 åren. Madame Fouras, här porträtterad av Suzanne Reuter, var den första kvinnan som svarade på en gåta. För tvåhundra år sedan övergavs Madame Fouras med giftormar vid Fort Boyard.

Idag har hon och reptilerna blivit nära följeslagare. Peter spelar “Captain Kaboom”, en man med en obönhörlig passion för sprängämnen och kanoner. Efter en lång karriär till sjöss och ett eget katastrofalt missöde fick han epitetet “Boomer” av sina medseglare.

För att citera TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin: “De lät bara kaboom”, och Peter är väldigt rolig att se i den här egenskapen.Skadespeler Stig Ossian Ericson, 88 år när han gick bort, har gått bort. Hans framträdande som Fader Fouras i “Fangs on the Forte” kan ha blivit hans mest väl mottagna.

Trots att han föddes på ön Härnösand tillbringade Stig Ossian Ericson större delen av sin ungdom i Nyköping. Mitt under studierna vid Uppsala universitet började han sin karriär som skejtare på stadens teater. De flesta kommer ihåg honom som Sigurd i filmen Göta Kanal från 1981 eller som Karlssons pappa i filmen Världens bästa Karlsson från 1974. Båda dessa rullar har dykt upp i filmer. Han har medverkat i ett antal filmer och tv-program; “Svensson, Svensson” är en av hans mest kända föreställningar.

Han blev känd för en bredare publik för sin roll som pappa Fouras i TV4:s underhållningsprogram Fangs på framkanten. Där spelar han rollen som den extravagante och generösa Fader Fouras, som använder gtor för att utmana sin rival kändis. Enligt Aftonbladet har han tillhandahållit tjänster i denna egenskap under totalt åtta år, med start 1992 och pågå ända fram till år 2000.

Den 30 juli gick Stig Ossian Ericson hem, stängde dörren och somnade. Han var 88 år när han gick bort. Adjungerad Ossian Ericson (1887-1971) och hans hustru Ebba, född Widmark (1895-1965), fick fem barn, varav Stig Ossian Ericson var det tredje. Dessutom var han Gustaf Widmarks son. Även om Stig Ossian Ericson föddes i Härnösand bestämde han sig till sist för att tillbringa större delen av sin barndom i Nyköping.

Efter att ha fullgjort kraven för avgång från gymnasiet för alla män i Nyköping 1942, skrev han in sig i klasser vid Uppsala universitet med avsikt att påbörja en karriär som matematikpedagog. Efter att ha varit engagerad i Uppsalas studentteater arbetade han sig uppåt för att bli nationen för Södermanlands-teatern Nerikes chef. Efter avslutad examen 1953 fortsatte han sin akademiska karriär genom att undervisa i Uppsala och Sigtuna.

Fader Fouras Död
Fader Fouras Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!