Fredde Granberg Sjuk

Sprid kärleken
Fredde Granberg Sjuk
Fredde Granberg Sjuk

Fredde Granberg Sjuk – Fredde Granberg, skridskoåkare sedan 26 år, dog vid 49 års ålder av aggressiv testikelcancer. Han tar hand om Stella, 15, och Molly och Dante, 6, idag. Han var en man som aldrig hade varit ett barn när han tog beslutet att leva sitt liv utan en pappa.


Jag är chockad och tacksam för möjligheten. Sedan finns det några dagar när du är helt förtjust i dem alla på en gång. Sent på eftermiddagen en lördag i den svenska förorten lvsjö, strax söder om Stockholm, dricker Fredde “snutkaffe” på Vivels conditori. En 60-talsvilla ligger precis runt hörnet, där han bor med sin fru Carola, deras 15-åriga dotter Stella och deras två 6-åriga barn, Molly och Dante.

Sedan kvistarna föll har det blivit ett hål där. Som ett resultat blev det för stökigt i Freddes oförutsägbarhet vid S:t Eriksplan i Stockholm. – Det var omöjligt för oss att komma in i tvillingvagnen på galleriet. Vi stannade hos min päron i ett halvår medan köket totalrenoverades. När jag får chansen att sitta ner och läsa en bok, en berättelse eller en diktsamling tenderar jag att koncentrera mig bättre.

Fredde har erkänt att han varit introvert det senaste året. Om du någonsin har undrat varför han alltid är så nedstämd när han är ute och går, har han läst om olika personlighetstyper. Jag har inga bevis, som bara pekar på det uppenbara. Jag får mycket energi av att vara mig själv. Att sitta tillsammans och skriva under långa stunder fungerar bra för mig.

Jag tycker det är jättebra, även om jag inte vet något om det. Så fort jag fyllt 50 år tänker jag börja gå på eventet. Jag måste fokusera mer på mig själv och äta bättre. Jag är en liten person, så jag måste också gå och kolla ögonen. Att komma igång med muck är en bra idé. Det är ingen slam dunk. Fredde, som kikade upp i taket, säger: “Det låter inte bra.”

De diagnostiserade mig med en inflammation och skrev ut penicillin till mig. När det inte blev bättre efter en dag gick jag och la mig igen. På ultraljudet drog man slutsatsen att det var cancer, en särskilt aggressiv form av sjukdomen. Fy, din galna fanatiker. Följande dag fick jag en operationstid på Huddinge Sjukhus.

Mina chanser att klara det var små. Inom loppet av tjugo minuter, klicka, klicka. Jag fick en utmärkt cytostatikabehandling. En exakt nivå för att ta bort alla möjliga cancerceller. Sommaren 1997 var särskilt fruktansvärd. Jag gick in i en vecka och hittade en cocktail av tre olika cytostatika.

En var täckt av blod och gavs ut som en äkta gåva. Jag behövde kissa så jag kräktes. Det var en utmärkt kirurg som sa: “Nu ska vi bli av med det här.” Han visste att prognosen för just denna typ av cancer var utmärkt.

Många äldre män och kvinnor fanns i området där Fredde satt. Fredde satte sig i korridoren och såg på när de gick ut från andra sidan efter att de dött.
Det var slående och passande.När cytostatikabehandlingen började sa Fredde: “Du kommer att vara väldigt flitig med den här behandlingen.”

Fredde Granberg Sjuk

När du mår som sämst måste du erkänna att det är medicinen som bär skulden. “Inne i sydromen.” Det gav ett distinkt ljud. Medicinen droppar in i hela kroppen och får en att känna sig som en grönsak till slutet. Det kan ses i varje cell.

Fram till slutet var det som en hundknoge. Jag kunde inte gå till toan på egen hand eftersom alla funktioner hade stängts av. Varenda muskel kräktes. Medicinen fungerade perfekt, och jag är så tacksam för att den gjorde det. Hela familjen drabbades av hans sjukdom, enligt honom.

När temperaturen steg igen var det sprudlande och krulligt, som en bebishaer. Uppgiften att kontrollera kontrollerna efteråt var mödosam. Fredde var orolig för cancer i varje datortomografi. Det fanns där hela tiden. – När jag hörde att jag hade blivit förkyld insåg jag att jag hade gjort något fel.

När min dvarande tjej blev gravid insåg jag vad som hade hänt. Alla fallen var inte mina. Trots det verkade det för mig att jag hade en sperma i alla situationer. Graviditeten varade två dagar efter deadline, moderkakan gick ner och dotter Saga väntade i kulisserna innan hon dök upp.

Det var ganska kyligt. Som om det inte hade funnits någon sketch tidigare. Efter cancer och Saga som hund kunde jag inte föreställa mig att jag skulle få tre barn idag. Situationen med barn är inte för mig, tänkte jag.

Jag är chockad och tacksam för möjligheten. Sedan finns det några dagar när du är helt förtjust i dem alla på en gång. Min äldsta syster, som bott länge med sin mamma, tänker alltid på mig. Anledningen till att jag skjuter hennes hit och dit är för att jag gillar det.

Det kan vara kulmen på allt som har hänt. Fredde och hans fru Carola sprang på varandra på Hell’s Kitchen nattklubben under sommaren 2009. När han inte hade Stella på några dagar hamnade han på knä.Jag letade inte efter någon och blev ensam hemma. Jag såg henne genom fyratidens fönster.

Fredde Granberg Sjuk
Fredde Granberg Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!