Godwin Författare

Sprid kärleken
Godwin Författare
Godwin Författare

Godwin Författare – William Godwin, en brittisk filosof, samhällskritiker och författare, föddes i Wisbech i Cambridgeshire den 3 mars 1756 och dog i London den 7 april 1836. Mary Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft Wollstonecraft.

När William Godwin blev ateist lämnade han frikyrkan. Även om han tidigare har stämplats som anarkist (av Pyotr Kropotkin, till exempel), använde han inte den termen under sin livstid. För att citera Godwin, “förkastade varje social ordning som vilade på makt” och hade “stor tro på förnuftet som varje individs följeslagare”. På grund av detta tror vissa att han är en tidig anarkistisk representant.

Edward Bulwer-Lytton och Charles Brockden Brown, bland andra, var starkt influerade av William Godwins litterära verk. Hennes första roman publicerades 1970, och sedan dess har Gail Godwin skrivit en serie romaner. Hon föddes 1937 i Alabama och växte upp i North Carolina.

Woodstock är där han bor för närvarande. Woman Alone, Gail Godwins tredje roman, om en självmedveten professionell kvinna, var en stor hit. 1976 publicerade Gail Godwin novellsamlingen Drömbarn, som innehöll en berättelse om målaren Violet Grey.

En mor och hennes två döttrar är en kraftfull generationsroman som utspelar sig i södra USA. Här visar Gail Godwin sin förmåga att berätta en bra historia och skapa meningsfulla porträtt. Pappa Svrmod och Margaret (huvudpersonen i Aftonsång) dyker upp i Under ytan. Deras mamma åkte oväntat till New York och de bor nu för sig själva.

En Alabama-född angloamerikansk författare, The Good Husband dök upp på svenska för första gången 1994. Hon växte upp av sin mamma och mormor i North Carolina efter att hennes föräldrar skildes när hon var barn. Det var en romersk-katolsk skola som drevs av nunnor som Gail Godwin gick på.

Dessutom skrev hon romantiska noveller under pseudonymen för en dagstidningsreporter. När det gäller Gail Godwin har hon en examen i journalistik och har arbetat kort på redaktionen.Som frilansjournalist arbetade och reste hon i hela Europa i sex år.

Hon började sin författarkarriär vid University of Iowa i mitten av 1960-talet, där hon studerade litterär design. Hon har en doktorsexamen i engelska också. Godwin har kallat Woodstock, New York, hem sedan 1976. Förutom att skriva, komponerar hon också musik. Hennes man och hon är ett par.

En komprimerad version av hela artikeln om Gail Godwin finns här. Genom att använda ditt lånekort, logga in eller teckna ett abonnemang får du tillgång till alla funktioner. I William Godwin möta vi ingen handlingens man. Han var den klokaste av de klokaste, vetenskapsmannen. “

Organiserad propaganda” var inget han trodde på. Även genom utvecklingen av man-till-man-kommunikation genom litteraturen stod det klart att gemenskapen kunde förbättras och omformas.Vi kan inte låta bli att tro att Godwins liv hade sina stormar och stridigheter, även om vi vet bättre.

När det inte längre var möjligt att undertrycka sådana rebelliska idéer som de som Godwin undertryckte, eller när det inte längre var möjligt att undertrycka en idé som utmanade det förtryckande systemet, gick han snabbt för att skydda kvinnor, som hade blivit desillusionerade med “rättvisans klor”. och hotade sina egna och andras liv.

Godwin Författare

Det var med hans djärva-logik som myndigheternas myndigheter våldtogs av hans vänner. Kanske samtidigt som hans eget liv! Så småningom släpade han sig ut under tyngden av fett och narkotika och anlände på tröskeln till äldre dagar under regentens beskydd.

Och så slutade hans liv som en fars – eller en tragedi, om du föredrar det. Mannen, som var en hypokondriker som ingen annan teoretiskt bekämpade regeringen, böjde sig för regeringen och drog nadesmulor ur sin hand.

Godwin, å andra sidan, förblev orubblig i sin upproriskhet under hela sitt liv. Han gav aldrig upp sina idéer, utan han satte dem i sitt sammanhang. Han gjorde det som miljontals andra gör varje dag: han brydde sig inte om näringsbekymren, men han höll fast vid sina vapen.

När han skrev sitt sista dagboksinlägg hade Själv detta att säga: “Allt under solen är omedvetet… En människa kan inte säga vad som kommer att hända i de olika tränga miljöer där hon kan köras, de olika prövningarna, umbäranden , och striders, som är armod, och de olika lidanden, som skrämmer henne.”

Majoriteten av livets skakande upplevelser kan borstas undan med ett svisch i handleden. Krapotkin säger till dem: “Släpp honom, det bästa som bodde i honom, han har fått oss!”Wisbeach, Cambridgeshire, England födde William Godwin var den äldste sonen i en mycket religiös familj. Hans var ledare för en grupp oliktänkande. Hennes mamma tycker att han var en engelsk bigot med många outgrundliga själsförmögen.

Godwin Författare
Godwin Författare

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!