Gösta Ekman Dödsorsak

Sprid kärleken
Gösta Ekman Dödsorsak
Gösta Ekman Dödsorsak

Gösta Ekman Dödsorsak – Hans far Hasse och morfar Gösta var också kända skådespelare, därför hade unga Gösta Ekman många förväntningar på sina axlar.Farfaderns liv var dock plågat av missbruk och ekonomiska svårigheter, och familjen höll detta hemligt. Enligt Klas Gustafsson, som skrivit en biografi om Gösta Ekman, “tyngde arvet honom, särskilt när han var ung.”

Efter hans bortgång i april 2017 var Gösta Ekman allmänt ansedd som en av Sveriges främsta artister. Under sin långa karriär spelade han en mängd olika roller inom film, tv, teater och till och med regisserad, men hans framträdanden som Sickan i Jönssonligan och Papphammar cementerade hans status som seriehjälte.

Det var förutsägbart att Gösta Ekman skulle göra karriär inom teater på grund av tidsbrist. Framlidne Hasse Ekman var skådespelare och regissör och hans farfar, Gösta Ekman den äldre, var Sveriges största filmstjärna under mellankrigstiden. Han hävdade ofta att hans farfar, inte han, var den kända skådespelaren Gösta Ekman.

Ändå, även i unga år, visade han tecken på att bära bördan av sin familjs historia. Hans farfar gick bort innan han föddes, så han lärde aldrig känna honom. Hasse Ekman Sr gick i förtidspension. Enligt Klas Gustafsson, författare till boken Farbrorn som inte vill va stor, rensades spelplanen efteråt för Gösta Ekman den yngre.

De äldre medlemmarna i Ekmans familj hade åstadkommit mycket, men det fanns skuggiga mysterier som lurade även inom familjen. Tragiska händelser omgav morfar Gösta Ekman den äldres liv, inklusive drogskandaler och ekonomiska svårigheter.

Även om Gösta Ekman den äldre hade uppträtt sedan före första världskriget, blev han ett känt namn först på 1920- och 1930-talen. Dessutom var det i Berlin, under inspelningen, som han först använde kokain, ett narkotika som för alltid skulle förändra hans livs gång. Kokain gjorde att Gösta Ekman Sr kunde hålla en anmärkningsvärd arbetstakt.

Under åren 1931–1922 övervakade han Oscarsteatern samtidigt som han medverkade i 18 filmdebuter och spelade in filmer. Historien om hur Gösta Ekman den äldre lärde sig göra sitt eget kokain av ögondroppar genom att manipulera med recept berättas i biografin jävulspakten av Carina Burman.

Till slut avslöjades Ekmans bedrägeri, vilket ledde till en skandal och en rättegång.Svensk filmindustri stämde Gösta Ekman den äldre i domstol för avtalsbrott medan Zarah Leander stämde honom för underlåtenhet att betala hennes arvoden på 1 070 kronor.

Skådespelaren, som kämpade med missbruk, gick bort av urinförgiftning och lunginflammation på ett Röda Korsets sjukhus den 12 januari 1938, ett helt år innan hans barnbarn föddes. Trots skandalerna som plågade hans liv var kändisen omgiven av ett myller av sörjande fans när han lades till vila.

Gösta Ekman Dödsorsak

Hasse Ekman skriver om sin far i sin biografi.Mellan åtta och elva års ålder, när han inte uppträdde, var Gösta Ekman så försjunken i en förutbestämd roll att han glömde omvärlden och sin personliga sorg. “Det var den sårade, misstänksamma, desillusionerade Gösta Ekman, som trodde att världen var ful och livet en mardröm.” Gösta Ekman var den som försökte begå självmord genom eld och till sist dog till följd av det.

När Gösta Ekman blev sjuk hösten 2011 bestämde sig hans fru Marie-Louise Ekman för att föra dagbok över sin tid på sjukhuset så att de kunde se tillbaka på den och reflektera. Fem år senare, precis när läkarna förberedde sig för att uttala Gösta Ekman cancerfri, gjorde de den förödande upptäckten att sjukdomen hade kommit tillbaka, och den här gången fanns det inget hopp om återhämtning.

Från dessa journaler har hon skrivit “Låt oss se om hundarna är vänliga ikväll…” för publicering. Marie-Louise Ekman berättar om den mödosamma sorg hon upplevde efter förlusten av sin make.Vi hade många bra samtal och hon säger att hon saknar dem.

Den populära skådespelaren och regissören Gösta Ekman gick fridfullt bort den 1 april 2017, 77 år gammal. En betydelsefull person i utvecklingen av svensk film och underhållningsbranschen försvann tillsammans med honom.Med en cancerdiagnos i handen lades Gösta Ekman in på Huddinge sjukhus hösten 2011. Marie-Louise Ekman, 73, konstnären och dramatikern som varit hans hustru sedan 1989 och tidigare chef för Dramaten, fanns vid hans sida under hela sin tid. sjukdom.

Marie-Louise Ekman skrev dagbok åt sin man under hans fyra månader långa sjukhusvistelse efter att hans läkare föreslagit det. En bok baserad på dessa anteckningar, med titeln “Låt oss se om hundarna är artiga ikväll…”, har precis publicerats. Efter en tumultartad sjukhusvistelse mitt på vintern 2011–2012 blev Gösta Ekman så småningom helt återställd. Enligt Marie-Louise Ekman ger det dem “ytterligare tid” att umgås med.

Det du bevittnar just nu är den mirakulösa delen. Du kan sätta på en häftig, samlad front, men har verkligen tagit steget vid den här tiden nästa år. Med andra ord framförde han en helt ny show. Det är så mänsklig styrka kan visa sig. Hon fortsätter med att tillägga att varje person som genomgår en stor canceroperation och drabbas av detta trauma blir observerad, och att det finns något allmängiltigt i tanken på att man kanske ligger ner och blir så utslagen och sedan kan man dra upp sig.

I efterdyningarna av traumatiska upplevelser tenderar ens liv att svänga av i en ny väg. De som utsätts för det, liksom de som står dem väldigt nära, blir mer sårbara. Både Marie-Louise och Gösta Ekman grät när hon läste sjukhusbreven hon skrivit till sin man när han var där. – Han lyssnade medan jag läste. Det var ganska utmanande. Han tänkte i alla fall att jag skulle ta del av anteckningarna, därmed lyckades hans plan. Ville man bli klar på sommaren fick man läsa lite varannan timme.

Gösta Ekman Dödsorsak
Gösta Ekman Dödsorsak

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!