Greg Duplantis Ursprung

Sprid kärleken
Greg Duplantis Ursprung
Greg Duplantis Ursprung

Greg Duplantis Ursprung – Mondo” Armand Gustav “Mondo” Duplantis (född 10 november 1999) är en svensk-amerikansk stavhoppare som innehar det nuvarande världsrekordet på 6,21 meter och är nuvarande OS- och världsmästare.

Medan han tävlade vid ungdoms-VM 2015 tog 15-årige Duplantis hem guldmedaljen i pojkarnas stavhopp, och han äger nu många världsrekord i åldersgrupper. Han vann guld vid EM 2018 och silver vid världsmästerskapen 2019 med en höjd på 6,05 meter (19 fot 10 tum) (ett nytt världsrekord för under 20-talet).

Förutom Diamond League 2020 och EM inomhus 2021, vann Duplantis båda tävlingarna och satte Championship Bests i processen. Olympiska sommarspelen i Tokyo 2021: Guldmedaljör. Denna idrottare uppnådde först världsklassstatus som inomhusvärldsmästare 2022 innan han avancerade till världsklassstatus som utomhusvärldsmästare 2022.

Utmärkelsen World Athletics Male Atlete of the Year tilldelades Duplantis 2020 efter att han vunnit de olympiska spelen 2020.En före detta stavhoppare, Greg Duplantis (av Cajun härkomst) var hans far, och Helena (född Hedlund), hans mor, är båda före detta olympier och aktiva medlemmar av idrottsgemenskapen. Greg är amerikan och Helena (född Hedlund) är en svensk volleybollspelare.

Som barn började Andreas och Antoine idrotta; Andreas representerade Sverige i stavhopp vid både ungdoms-VM 2009 och 2012 och junior-VM; Antoine bytte till baseboll på gymnasiet och fortsatte med att spela för Louisiana State University, där han utsågs till lagets hitledare genom tiderna 2019.

Under uppväxten i en engelsktalande familj kunde Duplantis plocka upp tillräckligt med svenska för att klara sig i ett främmande land vid sidan om. Det var inte förrän Duplantis mamma uppmuntrade honom att ta Skype-lektioner som han började förbättra sitt flyt. Han började känna sig mer säker på sin förståelse av språket 2020.

Han var blyg för att prata svenska offentligt, enligt sin mamma, men han gjorde det gärna privat, där han kände sig mindre pressad.Efter att ha vunnit OS-guldet 2021 hade hans svenska språkkunskaper kommit så långt att han kunde genomföra intervjuer på full svenska.

Greg Duplantis Ursprung: November 10, 1999 (age 22 years), Lafayette, Louisiana, United States

Tidigare har Duplantis klagat på att svenska som modersmål föredrar att kommunicera med honom på engelska på grund av Sveriges höga engelska kunskaper.Efter sin triumf som Sveriges populäraste idrottare 2020 uttryckte Duplantis sin lättnad över att bli accepterad och omfamnad av svenska folket.

Även om hans äldre bror trivdes bra med att representera Sverige som ung, sa Duplantis att han valde att representera USA på grund av en stark koppling till Lafayette.När det kommer till träning delar Duplantis vanligtvis upp sitt år i två distinkta perioder: vintrarna i Louisiana och somrarna i Sverige.

Greg Duplantis Ursprung

En stavhoppsstång restes bredvid det enorma dalahästmonumentet för att visa upp Duplantis världsrekordhöjd, för att hedra hans mamma Helena, som är född och uppvuxen i Avesta, och som fick Duplanti.Framsteg i världsrekordböckerna för ungdomar.

När han var tre år gammal provade Duplantis stavhopp för första gången i familjens hem i Lafayette, Louisiana, och blev snabbt skicklig. Vid sju års ålder satte han sitt första världsrekord i åldersgruppen och vid tio års ålder hoppade han 3,86 m (12 fot 8 tum) för att slå de tidigare världsrekorden för åldrarna 11 och .

Fram till maj i år var han bäst i världen i alla åldersgrupper från sju till 12 år, men det rekordet slogs i maj i år.Gatorade Louisiana Boys Friidrottsidrottare av året Duplantis satte nationella förstaårsrekord både inomhus och utomhus under sitt första år på Lafayette High School 2015.

Med dubbelt medborgarskap i USA och Sverige hade Duplantis möjlighet att representera båda länderna i internationell konkurrens; i juni 2015 avslöjades att han valt Sverige.Första försöket på 5,30 m av Duplantis vid ungdoms-VM 2015 i Cali, Colombia, vann honom guld på countback och satte ett nytt mästerskapsrekord för distansen.

Vid ett gymnasiemöte i Baton Rouge, Louisiana, den 6 februari 2016, satte Duplantis ett nytt världsbäst i åldern 16 år, världsbäst inomhus för ungdomar och nationellt rekord inomhus i gymnasiet genom att klara 5,49 m (18 fot 0 tum). Bara en vecka efter Duplantis världsrekordvalv bröt en annan tonåring från Grekland, Emmanouil Karalis, det med ett språng på 5,53 meter.

Greg Duplantis Ursprung
Greg Duplantis Ursprung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!