Gunnar Strömmers Pappa Åke

Sprid kärleken
Gunnar Strömmers Pappa Åke
Gunnar Strömmers Pappa Åke

Gunnar Strömmers Pappa Åke – Gunnar Strömmer var chef för Moderata Ungdomsrörelsen från 1988 till 1991 i Rnsköldsvik, Sverige. Förutom att vara vice ordförande i MUF Uppsala län 1992–1994 var han även ordförande för Moderata Skolorna i Västerbottens läns landsting 1990 och 1991. Gunnar Strömmer var 1998–2000 chef för den progressiva Young Professionals Association.

Efter examen från Georgetown University Law Center 2001 arbetade han på Institute for Justice, en tankesmedja som studerar ämnen som frihandel, arbetarskydd och religionsfrihet.Det finns två sätt att uttrycka denna idé: Centrum för Rättvisa grundades av Strömmer 2002 som en “tankeorganisation” som ägnar sig åt att skydda svenska medborgares rättigheter och friheter genom rättsreformer och utbildning av framtida jurister.

Grupper ger sina medlemmar rätt skydd inom områdena likabehandling, föreningsfrihet, ekonomifrihet, pressfrihet, religionsfrihet, mötesfrihet, pressfrihet, idéfrihet och idéfrihet. frihet från rädsla för repressalier.

Rasliga och etniska preferenser vid anställning och röstning. Två intrikata idéer som plötsligt har blivit mainstream. Gunnar Strömmer är avgörande för detta.När människor är separerade från varandra på grund av deras ras har dåliga saker hänt tidigare, resonerar han. Gunnar Strömmer höll på med Bo Lundgren och resten av ‘bunkergänget’ med sin hippa, unga stil på 90-talet.

Han har sedan dess övergett partipolitiken till förmån för en karriär som advokat vid Centrum för rättvisa. Många människor påverkas av vad han säger. Nu, från perspektivet av dem som tror att kvotering är den bästa vägen framåt mot att uppnå social jämlikhet. Dagens Nyheters chefredaktör Hanne Kjöller kallade honom “påsmunk”, men det påverkade inte hans åsikt. Och snarare är det tvärtom.

Likabehandling enligt lagen är hörnstenen i minoritetsskyddet. Om vi ​​vill värna de mest utsatta bland oss, varnar han, måste vi göra det på bekostnad av alla andras rättigheter och friheter.
Efter att två unga juriststudenter misslyckats med att få antagning till Uppsala universitets Juridiska högskola den 12 januari såg han till att de fick vardera 75 000 dollar i skadestånd.

En vecka senare kom integrationsminister Jens Orback ut och berättade att regeringen tittade på möjligheten att skapa separata databaser för människor utifrån deras etnicitet. Vad som kan göras för att minska antiinvandrarsentimentet, irriterar Gunnar Strömmer över motiveringen.

Vill de att elevers etnicitet ska vara en permanent del av kårlagens identifieringsuppgifter? Argumentet borde vara just att vi ska sluta kategorisera människor i separata grupper och sluta behandla dem olika. Gunnar Strömmer, vars foppaländska accent sviker hans ursprung, menar att ytterligare kategorisering av befolkningen bara kommer att stärka fördomarna.
Av allt att döma borde han ha gjort en karriär inom ishockeyn.

Gunnar Strömmer, till skillnad från sina klasskamrater Peter Forsberg och Markus Näslund, bestämde sig för att ge sig in i politiken. Det skulle vara mer fördelaktigt att spendera tid i elevrådet och lyssna på Vilhelm Mobergs “Därför är jag republikan” än att stå ut med några varma och kladdiga pass i Kempehallen. Det säkraste alternativet är att jag är i Modo. Så ofta jag kan försöker jag besöka dem. Han hävdar att det händer minst tio gånger per säsong.

Gunnar Strömmers Pappa Åke

Han tillskriver sina föräldrar sitt engagemang för att hjälpa andra; hans far var sjökapten och hans mamma är fortfarande gymnasielärare. De där middagsbordschatterna skapade så småningom Moderata Ungdomsförbundet, som skickade några av sina medlemmar till Uppsala universitets Juridiska högskola.

Efter avslutad juristutbildning 1998 tog han över som MUF-ordförande. I det talet förespråkade han både öppna gränser och öppna adoptioner för HBT-personer.I sin roll som styrelseledamot vid Centrum för rättvisa har han envisats med att förespråka människors rätt till frihet och jämlikhet.
Han har hittat ett sätt att integrera sina två huvudsakliga passioner – juridik och politik – i en enda karriär.

Den ideella advokatbyrån Institute for Justice i USA var där jag först blev intresserad av att kämpa för människors rätt till yttrandefrihet, fritt företagande, privat egendom och rättvis behandling. Jag var nyfiken på om något sådant kunde åstadkommas i USA. Som ett resultat är det över. Trots små resurser.

Som före detta tjeckoslovakiska ambassad i Stockholm upptar stiftelsen nu två rum i ett lägenhetshotell på stermalm.Visst är hemmet fascinerande, men minst sagt nybrutalt, är så Gunnar Strömmer beskriver den hårda österländska arkitekturen i betong på Floragatan 13.

Här är han tillsammans med två Uppsalajuridiska praktikanter i ett ljust konferensrum.Deras stöd är avgörande, och att ha det ger oss sinnesfrid. Men jag känner att det är viktigt att nämna att den stora majoriteten av Centrum för rättvisa finansiering kommer direkt från individer som du och jag. Däremot accepteras varken politiska eller statliga donationer. Våra handlingar här är ärliga och uppriktiga.


Gunnar Strömmer har ett avgörande övertag gentemot Leif Silbersky och Peter Ahltin när man jämför avstånden mellan respektive lags målstolpar i cm. Gunnar Strömmers strävanden misslyckas aldrig med att få medias uppmärksamhet.Det är precis poängen. Ett av privilegierna är att utveckla en åsikt.


Som ett resultat tar stiftelsen endast på ett litet antal verkligt övertygande fall varje år. Individens rättigheter betonas ständigt, men dessa delas aldrig med den allmänna befolkningen. Arbetets intensitet och metoder är mer besläktade med kampanjjournalistik än med undersökande rapportering.

Gunnar Strömmers Pappa Åke
Gunnar Strömmers Pappa Åke

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!