Gurra Krantz Familj

Sprid kärleken
Gurra Krantz Familj
Gurra Krantz Familj

Gurra Krantz Familj – Gunnar “Gurra” Krantz, stjärna i TV-programmet ver Atlanten och en veteran jorden runt-seglare och Amerikas cupkapten, har köpt Gshaga Marina på Lidingö. Han förklarar, “Jag ville sätta tänderna i något.” Den här möjligheten dök upp för mig genom en vän, och jag hoppade in utan att göra någon tidigare forskning.

Det är mer ett “varför inte?” än ett “varför” för mig eftersom jag alltid har tyckt om hårt arbete och affärer och velat sätta tänderna i något. “Ända sedan dess har jag haft en grej för motorbåtar och till och med byggt några på 80-talet”, säger han och ger bakgrund om sin nya båts seglingsegenskaper. Gshaga Marina på Lidingö är en fullservicehamn som erbjuder serviceverkstad, båtuthyrning, restaurang och ca 150 båtplatser i hamnen samt kall och uppvärmd vinterförvaring för båtar av alla storlekar.

Anders Almén har ägt och drivit marinan sedan 1994 och samma besättning har arbetat där sedan dess. Gurra Krantz, som äger företaget, säger: “Det är en underbar, välskött verksamhet och det viktigaste för mig är att inte dra ner något som fungerar, Begreppet båtägande kommer att utvecklas, förutspår jag.

Vi ser relevansen av delningsekonomi, hållbarhet och smarta städer öka, liksom vikten av kampen för att balansera familjens tid och ekonomiska förpliktelser. Vadå, slutar du segla helt nu? Även om marinan kommer att vara mitt primära fokus kommer jag fortfarande att vara tillgänglig för segling, föreläsningar och konsultarbete.

Vad tror du att en global sjöman kan ta med sig till en marina? Besättningen är en annan faktor som måste lita på helt, vilket jag gör. Gurra Krantz är en värld- klassseglare som också har tjänstgjort som skeppare i TV-programmet Atlanten, där sex kändisar försöker ta sig över Atlanten.

Vi kunde spela in den andra säsongen precis innan coronan slog till, och det var väldigt roligt. Det skulle vara roligt att se på om det kommer fler säsonger, säger han. Henrik “Henke” Larsson, fotbollstorhet, finns med i den andra säsongen. I början var det nog lika stort glapp mellan hans förmågor som det är mellan vatten och gräs.

Gurra Krantz Familj

Gurra Krantz kommenterar, “Men i slutändan gjorde alla som deltog sitt bästa och blev kompetenta seglare.” Svenske seglaren Erik Gunnar “Gurra” Krantz föddes den 20 april 1955. Han har tävlat i ett flertal OS- och världsmästerskapsregattor. Krantz har seglat som vaktledare på båtarna The Card (1989) och Intrum Justitia (1993) och som skeppare på Swedish Match (1997) och Team SEB (2003) ,

Whitbread Round The World Race/Volvo Ocean Race (2001) ). Krantz var skeppare för de svenska lag som tävlade i America’s Cup 1987 och 1991/92. Han har publicerat böcker som beskriver sin tid på segelfartyg. Whitbread 1993/94 släpptes det året med taglinen “du behöver inte vara galen, men det hjälper.” År 2000 släpptes följande bok: Whitbread 1997–1998:

Business and the High Seas Han skrev Fighting spirit: den episka berättelsen om Team SEB:s utmaning i Volvo Ocean Race 2001/02, och den släpptes 2002. Under den första säsongen av Kanal 5-showen ver Atlanten 2019 agerade Krantz som programmets kapten. Han gifter sig med Hkan Frisingers dotter Malena, även känd som .

“Malena” Frisinger Krantz. Gurra Krantz släpper en hint i det sista avsnittet av “Over the Atlantic” som kommer att få den alerta tittaren att ta en paus. En av de bästa seglarna i landet avslöjar plötsligt att han hatar sporten. Dessutom har drivkraften att utrota bruket av rakhuvuden i tävlingssegling sitt ursprung i ett ovanligt kvarter.

Självklart är detta något som Hamnen.se gärna vill veta mer om. Det är ur vägen nu. Vi samlar Stockholms seglarelit på ett trendigt kafé: Att jag blev sjöman, tillägger Gurra, var mest en lyckträff eftersom jag höll på med så många olika aktiviteter som liten, bland annat bollsporter. Min pappas kompis gav mig en C-låda (C-kanot, reds. anm.). Vi riggade upp den och satte ihop den i vår källare med lite svett och armbågsfett.

Inte minst för att segelkanoten var för stor för att passa in genom källardörren, vilket gjorde det nödvändigt att använda en motorsåg. Det tog lite tid, men så småningom var det klart att köra. Dessutom racing. Med den seglade jag i mitt första officiella race, ett SM med 12 andra C-boxar, som Gurra förklarar. Inför loppet var jag så orolig att jag ryckte på mig segelbyxorna tre gånger i rad.

Jag tog av hängslen, insåg att de var fel och vred dem sedan medurs ett helt varv innan jag satte fast dem igen. Till slut, på fjärde gången, kompromissade jag och körde bara ett halvt varv, och se, det löste sig. Efter IC-kanot, karriärvägen möver till 505 och Soling. Sedan, med lanseringen av.

Midnight Sun, America’s Cup i San Diego och Whitbread-projekten The Card, Intrum Justitia, Tokyo, Swedish Match och SEB — för att inte tala om de otaliga resor jorden runt som dessa båtar genomförde — började en oöverträffad kölbåtskarriär. När jag var skeppare på VO60 SEB i Söderhavet 2002 hade jag mitt livs största ångest.

Som jag hade förväntat mig var vädret så dåligt som det kunde bli i Södra oceanen och jag fick beskedet att min far hade gått bort. Eller, som den vältalige Gurra uttrycker det i seriefinalen av Over the Atlantic: Definitivt, och dagen innan han gick bort, hade min pappa och jag ett trevligt telefonsamtal via satellit. Men racingentusiasmen och impulsen att konstruera saker på det sättet kom bara ur mig.

Gurra Krantz Familj
Gurra Krantz Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!