Håkan Mogren Familj

Sprid kärleken
Håkan Mogren Familj
Håkan Mogren Familj

Håkan Mogren Familj – Hkan lämnade sin tjänst som vice VD och general manager på Marabou och sina doktorandstudier på KTH för att bli vice VD och general manager på Astra. Det kritiserades från några håll när Hkan av misstag identifierades som ung. Hkan, som har ett gott sinne för humor, konstaterade snabbt att kritiken, allt övervägt, kommer att passera med tiden.

Hkan kunde beskriva sin långsiktiga vision och strategi för Astra vid en intern kockträff som blev känd som “oktoberrevolutionen” när den ägde rum i oktober.Hkans nya direktiv kan innebära att Astra har tagit steget från att vara ett företag fokuserat på den nordamerikanska marknaden till att bli ett av världens framstående läkemedelsforsknings- och marknadsföringskonglomerat.

Hkans framtidsvision speglade både beslutsamhet och beslutsamhet, som snabbt kom att delas av kollegor i ledande roller. Senare tog Hkan initiativet att gå samman med Zeneca, vilket stärkte företagets ställning inom både forskning och marknad.

Vi som haft turen att arbeta tillsammans med Hkan under många år var imponerade av hans skarpa intellekt och snabba mentala skärpa. Han kunde alltid urskilja de stora linjerna i komplicerade frågor och välkomna avvikande perspektiv innan ett beslut fattades.

Han hade höga förväntningar på sin personal, förmågan att delegera ansvar till oss och förväntningarna på att vi skulle leverera, egenskaper som gjorde honom till en effektiv ledare. Han hade ett nästan kusligt minne för allt från platsvärdet på en decimal till hur vi var klädda vid ett tidigare möte.

Tack vare sitt djupa intresse för människor kunde han snabbt identifiera de avgörande egenskaperna hos omgivningen och använda dem för att föra oss alla i harmoni. Hkan frågade ofta efter våra familjer och såg till att vi alla fick bra mat.

Hkans exceptionella humor gjorde att spänningarna lätt växte i både formella miljöer och tillfälliga affärsförhandlingar. Det var inte svårt att hitta en humoristisk vinkel.Det var ett höginsats fabriksrån i England som kom att tänka på, komplett med nervösa ministrar och andra dignitärer och anställda.

Hkans tillgänglighet begränsades i kölvattnet av en hjärttransplantation 2009.Trots detta har han haft regelbunden kontakt med oss ​​sedan vi blev nära vänner, och det är ett privilegium att få jobba med Hkan och räkna honom till mina närmaste vänner.

Hkan Mogren befordrades till tjänsten som Astras verksamhetsdirektör i december 1987, och han kom till företaget vid en tidpunkt då Losec, Sveriges kanske största innovation någonsin, äntligen var redo att släppas till resten av världen efter många motgångar under tiden. forskningsfasen.

Den nya fräcka vd:n sa enligt uppgift till företagsledare: “Ni kommer att få de ekonomiska resurserna du behöver för att göra en kraftfull marknadsföringsinvestering. Ingen ska kunna se tillbaka och hävda att inte tillräckligt med resurser tilldelades.

Håkan Mogren Familj

Tidigt hade han idén att lilla Astra hade den bästa produkten på den största enskilda läkemedelsmarknaden, som på den tiden dominerades av brittiska Glaxo med läkemedlet Zantac. 1988 släpptes Astra i åtta länder och 17 år senare nådde försäljningen 460 miljoner svenska kronor och varumärket blev igenkännligt på marknaden.

Den största konkurrenten lanserade en motkampanj och en insider skickade en artikel till den auktoritativa Lancet som hävdade att innovatörens produkt kan orsaka allvarlig skada för patienter. Katastrofen drabbade både Astra och Mogren.

Astras forskare bevisade dock att konkurrensen manipulerade data i sin analys. Losec var orolig över farorna som sina rivaler stod inför. En magisk resa kan fortsätta även om konkurrenterna fortsatte att vilseleda kunder.

Losec marknadsfördes från början som ett kompletterande hjälpmedel för användning i mycket utmanande situationer. Efter omfattande lobbying från Mogrens sida hävdes restriktionerna för försäljning av alkohol och avregleringen av marknaden gav slutligen spektakulära resultat.

1992, precis när den magiska årliga försäljningströskeln på en miljon dollar hade nåtts, förvärvade Astra den näst största aktören på den amerikanska läkemedelsmarknaden, Smith Kline. På kort tid blev Losec en “blockbuster”, eftersom dess två äldre konkurrenter slutligen fick slut på patentskydd.

Från och med 1996 dominerade Astra marknaden tack vare sin patenterade och mycket effektiva medicin; Samma år rapporterades Losec vara det mest sålda veterinärmedicinska läkemedlet i världen, med 40 miljoner svenska kronor.

Astrafolk skulle förlänga Losecs patentlivslängd och företagets enorma vinster genom att fungera som en uppföljningsprodukt kallad Nexium.Mogren föddes i en arbetarfamilj 1944, och han gick på Nacka Musikskola där musiken stod i fokus.

1974 doktorerade han i teknik vid KTH och tre år senare blev han vd för det börsnoterade chokladföretaget Marabou.Hkan Mogren rapporterade att verksamheten gick in i en lugnare tid. Utvecklingsplaner håller på att upprättas norrut. Pressen flyttade sin ton mot Mogren och att han var en vanlig sexman som brydde sig mer om kultur än idrott blev en börda.

Han hade träffat Zenecas brittiske VD Sir David Barnes och berättat om ett möte 1996 där de diskuterade möjligheten till ett marknadsföringspartnerskap med Zenecas nya astmamedicin, men samtalet utvecklades så småningom till att inkludera möjligheten till en sammanslagning. Det brittiska företaget drevs av aggressiva expansionsplaner och en vilja att forma sin egen framtid.

Håkan Mogren Familj
Håkan Mogren Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!