Henrik Frenkel Wikipedia

Sprid kärleken
Henrik Frenkel Wikipedia
Henrik Frenkel Wikipedia

Henrik Frenkel Wikipedia – Den schweiziska läkaren och neurologen Heinrich Simon Frenkel föddes i Heiden, en by vid Bodensjöns strand, den 5 juni 1860 och dog den 21 april 1931 i Dresden-Loschwitz. Han var pionjär inom området neurorehabilitering och förespråkade användningen av specialiserade träningsprogram för personer med neurologiska tillstånd.

Läkarutbildningen var hans kall, och han tillbringade tid som Wilhelm Heinrich Erbs student i Heidelberg och Leipzig (1840–1921). Efter att ha avslutat sin utbildning 1884 åkte han tillbaka till Heiden för att börja praktisera medicin. Han hyrde ett hus i Heidens “Cure Park” och utrustade det med en mängd unika träningsmaskiner.

Här skulle patienter med neurologiska funktionsnedsättningar kunna genomgå terapi för att återfå motorisk funktion och förbättra sin livskvalitet. Cerebellär ataxi och skakningar svarade bra på Frenkels rehabiliterande aktiviteter. Med tiden började patienter från hela Europa och till och med USA söka upp Frenkel på grund av hans effektivitet.

Som assistent till den franske neurologen Fulgence Raymond besökte Rubens Hirschberg (1862-1920) honom i Heiden (1844-1910). Efter att ha sett Frenkels arbete med neurologiska problem blev Hirschberg så rörd att han övertalade Raymond att sätta upp ett gym på neurologavdelningen på Salpétriére när han återvände till Paris.

Dessutom tillbringade den framstående neurokirurgen Otfrid Foerster (1873-1941) betydande tid på Heiden och var djupt påverkad av Frenkels forskning. Frenkel flyttade till Berlin 1896 och blev professor där 1913. Han övervakade serologilabbet vid den neuropsykiatriska kliniken vid Charité Hospital. Han skrev Die Therapie ataktischer Bewegungsstörungen, en bok om att använda träning och rörelseterapi som en teknik för att bota tabetisk ataxi.

Frenkels symptom, eller hypotoni i musklerna, är ett diagnostiskt kännetecken för tabetisk neurosyfilis och bär hans namn. Frenkel gick bort i Dresden, Tyskland, men bisattes i Heiden, Schweiz. Födelsen av hans dotter Margarita Serena, eller Rita, inträffade i Pallanza 1891. Hon gifte sig med den schweiziske bakteriologen Wilhelm von Gonzenbach (1880-1955) 1914 och gick bort i Zürich, Schweiz, 1972.

Henrik Frenkel har arbetat som en journalist för affärsvärlden i tryckta, TV-sändningar och onlinemedia i mer än tre decennier. Han har lång erfarenhet som moderator och programledare, tack vare sin omfattande expertis och kvicka leverans. Henrik Frenkel är en av de mest respekterade publicisterna i landet och har arbetat som affärsskribent i mer än 30 år.

Henrik Frenkel Wikipedia

Han har varit chefredaktör för Veckans affaire och chef för nyhetsprogrammet Aktuellt på Kanal 1. A-ekonomi, ett dagligt ekonomiskt nyhetsprogram, skapades av honom under sin tid på Sveriges Television. Han övervakade även ekonomiprogrammet Money i SvT 1 medan han var på SvT. Henrik startade tidningen Chef i mitten av 1990-talet och drev den i 12 år.

Minst två gånger under denna tidsperiod erkändes tidningen Chef som den bästa i sin kategori av branschproffs. Henrik Frenkel har varit värd, arrangör och moderator för en mängd olika evenemang under sin karriär. Recensionerna är svidande, ändå är Henrik en mycket uppskattad programledare. Han håller en lättsam ton när han vägleder förfarandet, men gör det med stor auktoritet och expertis.

Och hans expertis spänner över flera områden, inklusive management, sociala frågor, ekonomi och finans. De så kallade “topparna” inom Henrik Frenkels studie- och forskningsområden är bara några av de personer han har interagerat med. Henrik Frenkel här; Jag har precis fyllt 70 år. Min diagnos MCI (lindrig kognitiv funktionsnedsättning) med trolig utveckling till Alzheimers sjukdom kom vid påsken 2019.

Något dramatiskt hände mig i slutet av maj 2020, och då gav min läkare mig några fler oväntade nyheter. Tidigare trodde man att jag hade Alzheimers sjukdom, men nu har jag inte det. Min första diagnos av sannolikt Alzheimers sjukdom reviderades av min läkare till kognitiv funktionsnedsättning. Det väckte mycket eftertanke från min sida, och jag har hållit koll på dem på en blogg och podcast som jag lanserade hösten 2019.

Hjälp, har jag Alzheimers?! är min pågående ansträngning att öka medvetenheten om Alzheimers sjukdom och andra former av demens med hjälp av en blogg. Jag kommer inte att sluta undersöka och belysa andra metoder för diagnos. Dessutom hoppas min grupp och jag kunna fortsätta våra insamlingar för forskning om Alzheimers sjukdom, vilket är desperat behövs eftersom tillståndet har funnits i nästan ett sekel och för närvarande inte har något botemedel.

Medlen ska användas till att dela ut ett årligt pris till en svensk forskare eller läkare som har hjälpt till att påskynda tillämpningen av svensk forskning för behandling av människor i nöd. Tio procent så mycket pengar läggs i Sverige på forskning om Alzheimers sjukdom som på cancer. Sverige har legat i framkant inom forskningen om Alzheimers sjukdom i många år.

Det tar alldeles för lång tid för fynden av separataforskningsanläggningar som ska implementeras i kliniska prövningar och därigenom gynna individer i svåra svårigheter. Idag är Alzheimers det vanligaste hälsoproblemet i världen. Omkring 20 000 personer i Sverige nydiagnostiseras varje år. Forskning är det enda sättet att sätta stopp för denna förutsägande trend.

För att uppmärksamma den internationella Alzheimerdagen 2020 genomförde Henrik en intervju med Hennes Majestät Drottningen i ämnet Alzheimers sjukdom. Alzheimer Life innehåller avsnittet i fråga. På tisdagsmorgonen var Hilton vid Slussen i Stockholm fullsatt av välbefinnande som kommit för att besöka Eken i hans bar. Det kommer alltid att finnas människor vars liv korsar Henriks, oavsett om det är släktingar, vänner, bekanta eller tidigare arbetskamrater.

Det är tydligt att Henrik påverkar de som känner honom. Vid detta speciella tillfälle bjöd Henrik Frenkel in fyra anmärkningsvärda personer att tala till stöd för hans nya argument att ens liv verkligen börjar efter 60 års ålder. Drottningen av tidningarna Amelia Adamo är expert på mappis, eller medelålders attraktiva pionjärer, och hon helhjärtat håller med om att den sista generationen människor i fyrtioårsåldern är en främsta demografi för hennes publicering.

Det finns ingen anledning att agera längre. Vi är fria att leva våra liv som vi vill och vara ärliga om det. Och det här har du råd med, sa Anders Andersson, investeringsguru som på Henriks uppmaning påpekade att det ibland är klokt att sitta still i båten så att inte alla ägg riskerar att gå sönder i samma korg.

Henrik Frenkel Wikipedia
Henrik Frenkel Wikipedia

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!