Ida Redig Familj

Sprid kärleken
Ida Redig Familj
Ida Redig Familj

Ida Redig Familj – Ida Carolina Redig (även känd under sina artistnamn GIRL och The Strongest Man Who Ever Lived) är en svensk musiker, låtskrivare och skivproducent. Hon föddes den 10 juli 1987 i Gunnareds församling i Hlta utanför Kungälv i Västra Götalandsregionen. Med början i unga år har Redig utvecklats till en klassiskt utbildad pianist. Hon bildade bandet Leisure Lee i våras och sjöng med det medan det turnerade i olika svenska parker och festivaler.

2007 gästspelade hon som “Annica” i den svenska tv-serien Upp till kamp. 2009–2014 2009 upptäckte Jonas Wikström, en A&R för Universal Music Publishing, Redi. Nyligen skrev hon på kontrakt med Sofo Records, tidigare känt som Capitol Records. Jag tror att du behöver [källa behövs] Efter att ha släppt sitt första album, 2010’s Standing Here, började hon bygga en inspelningsanläggning och starta ett företag kort därefter.

Sedan 2010 har Redig producerat sin egen musik under aliaset GIRL; detta faktum togs upp i samband med hennes medverkan i Melodifestivalen 2018, där hon var en av endast två kvinnliga producenter som deltog. Det andra albumet av Redig, med titeln “Thou Shall Not Be A Pussy”, släpptes 2014 och hade ett annat sound än deras tidigare insatser. Istället för att fokusera på akustiska instrument och mjuk sång, innehåller det nya albumet optimistiska låtar som “Shout” och “I’m in Trouble”.

Den tidigare nämnda låten fanns också med i den amerikanska tv-serien Teen Woolf. Svenska EPn Jag kommer älska dig tills jag dör och albumet tills döden skiljer oss t släppdes r 2016. Hon går under aliaset “GIRL” när hon är i sin roll som musikproducent. Hon har nominerats till “Årets musikproducent” av SKAP bland kända artister som Laleh och Nisj. Hon har också släppt musik som “The Strongest Man Who Ever Lived”, ett annat alias.

Sedan mars 2017 har en cover av E-song Types “This Is the Way” som hon producerat och sjöng i under detta alias inkluderats i SJ:s reklamfilmer. Hon har också gett sång för reklam för Coop, BMW och Barncancerfonden, samt musiken i andra säsongens Gsmamman-trailer. Sångtävlingen Melodifestivalen 2018 Hennes låt “Allting som vi sa”, som hon skrev och producerade, kom tvåa i årets andra omgång av årets Melodifestival på Scandinavium i Göteborg.

Hon slutade femma och sa om sin prestation, “- Jag fick visa vem jag är, vilket var min plan.” Inredning och musikaliska preferenser Redigs musik kan kategoriseras som svensk pop med elektroniska influenser, med avsikten att representera svensk popmusik. Under sitt framträdande i Melodifestivalen 2018 lyfte hon en CD-cover-inspirerad “fondvägg” som kan ses som en miniatyrversion av den svenska flaggan.

Ida Redig Familj

Med sitt första album, “Standing Here”, gör Ida Redig entré på musikscenen vid späd ålder av 22. Elva gedigna musikaliska kompositioner fyller skivan. Skivan svävar på vingarna av sina passionerade texter och välbalanserade arrangemang, men den tappar aldrig sin jordnära ärlighet eller autenticitet. Ung och till synes sårbar på utsidan, Ida besitter faktiskt en stålsatt vilja, gränslös energi och en inspirerande känsla av uppdrag som motsäger hennes år.

Det finns en rätt tid och en plats för allt. Det finns en balans mellan fritid och slit. För Ida beskriver den senare kategorin bäst de senaste 12 månaderna. Parallellt med färdigställandet av sitt första album har hon haft fullt upp med att bygga sin egen inspelningsstudio i stadsdelen Vasastaden i Göteborg.

Ida Redig är en mångbegåvad artist som bidragit till alla aspekter av denna skiva, från låtskrivande till att spela instrument och fungera som producent. Hennes pojkvän har alltid älskat och stöttat henne utan villkor. Låten “Standing Here” var mest inspirerad av deras kärlek. Det har funnits utmaningar längs vägen, som avslag från nära och kära och den interna kampen för att acceptera och omfamna den hon är.

Att inte ge efter för andras påtryckningar har också varit svårt, särskilt när den pressen kommer från önskan att utöva kreativ autonomi. Många människor lägger ner mycket mental ansträngning och önskar någon form av insats i handlingen. Nu när hon har facit i hand kan Ida Redig med rätta känna sig fullbordad och nöjd med sina prestationer.

Ida Redigs musik går i andra stora svenska singer-songwriters fotspår, men hon lyckas sticka ut genom att bemästra konsten att etablera sin egen röst. Texterna är en återspegling av hennes sätt att leva och en utforskning av den transformativa kraften i äkta kärlek. Trots djupet av deras innebörd är låtarnas instrumentala ljud genomskinligt.

Idas röst glider graciöst över gitarr- och pianoackompanjemanget, och det subtila tillägget av stråkar ger låtarna en känslomässig kärna. Musiken har en filmisk närvaro och harmonier som får dig att gråta, men tårarna är inte av sorg; snarare är de glada över budskapet det konveys. Ida Redig började sin musikaliska utbildning vid fyra års ålder, då hon började ta pianolektioner.

Det blev mycket tid vid datorn eftersom hon växte upp på landet, där underhållningsalternativen var begränsade. Så fort hon kom till Göteborg gick hon med i ett rockband och började studera gitarr; hon fick så småningom antagning till en gymnasieskola som specialiserat sig på musik. Ida har behållit sin beundran för ett brett utbud av musiker och musikgenrer för sig själv genom åren.

Olika musiker, inklusive Iggy Pop and the Stooges, Lou Reed, PJ Harvey och moderna svenska artister som Sophie Zelmani och Lisa Ekdahl, nämns som inspirationskällor. Ingen av dem sticker ut i Idas ljudbild, men tillsammans utgör de en stadig musikalisk bas. Ida har varit en stöttepelare i Göteborgsområdets livemusikscen ända sedan hon tog studenten. Vi kan bara spekulera, men vi vet att vad som än ligger framför Ida Redig kommer att bli ett intressant äventyr.

Hon kan inte vänta med att få kontakt med sina fans, och det finns goda nyheter för alla: Ida har redan börjat skriva låtar till sitt nästa album. Med sitt bidrag “Allting som vi sa” gör Ida Redig sin Melodifestivalen 2018-debut; hon är ändå ingen musikalisk novis. Här är en komplett profil på Ida, en blondin från Göteborg. Ida Carolina Redig är en 30-årig kvinna eftersom hon föddes den 10 juli 1987. På lördag kommer Ida att framföra “Allting som vi sa”,

Ida Redig Familj
Ida Redig Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!