Inez Dahl Torhaugs Föräldrar

Sprid kärleken
Inez Dahl Torhaugs Föräldrar
Inez Dahl Torhaugs Föräldrar

Inez Dahl Torhaugs Föräldrar – Härligt! Grattis! Du har nu en position att fylla, en roll att lägga händerna i. Verkligen imponerande prestation. En personlighet som inte bara dyker in, meddelar att kaffet är serverat och sedan försvinner från synen. En av karaktärerna kommer tillbaka! Femtio gånger! Och om det är en TV-serie, stanna kvar för fler avsnitt!

Producenten har meddelat den nödvändiga informationen om start av återkommande föreställningar om det är en scenproduktion och datum för eventuella schemalagda föreställningar om det är en TV eller film. Båda parter har kommit överens om priset på varorna och skrivit på ett avtal. Kostym kommer att kontakta dig om kommande tester.

Samma som sminkavdelningen. En MUA kommer att kontakta dig om det är nödvändigt att ta mått för peruk, mustasch eller andra sådana specialiserade föremål. Åh, och nästan lika viktigt som själva pilen: nu har du en hand! Arbetsdagen kan officiellt börja. Åh, du förstår… Vad exakt planerar jag att göra hela helgen?

Börja med att lugnt läsa hela manualen för att få en känsla för bokens ämne. Absolut, du vet redan en betydande mängd. Om du gör en film eller ett TV-program har du förmodligen redan spelat in en testrulle med språket från manualen. Och jag tror att vi lugnt kan säga att regissören och producenten har berättat en del av sanningen. Om det är en scenatisering av en klassisk pjäs har du säkert sett den förut, eller åtminstone läst pjäsen.

Shakespeares “Hamlet” och “Romeo och Julia” eller Strindbergs “Dödsdansen” är lika mycket en del av en teater- och biografarbetares idealiserade självporträtt som alla andra klassiska verk. Ja, det är dags att ta del av en större produktion. Du måste spela Lisa eller Kalle, som är avgörande för hanteringen, och du behöver veta mycket mer nu än bara att du kanske är mördaren. Ja, läs mina läppar!

Du kan inte göra ditt jobb effektivt utan en manus. Och inte bara för att det är där borrarna du behöver lära dig lagras. Läs den hela vägen igenom. Noga. Lugnt. Ha en myntväska och ett block med alfabetsblock till hands. Så fort du inser något eller har en idé om vad som ska sägas, skriv ner det på papper. Tankar föds bara en gång och kan vara ömtåliga språngbrädor.

Skulle också kunna passera för en spårvagn, men du skulle inte kunna den för att titta på den. Läs allt; Jag menar det. Svaret är “inte bara dina egna repliker.” Läs dessutom utan rädsla. Ge inte efter för behovet av att gilla eller ogilla dina egna eller andra karaktärer. Det här är inte något slags mordgåta där man läser om mördaren och försöker gissa vem det är.

Vi är snabba på fötterna, men målet med att läsa är inte att få fakta, det är att få så många tips som möjligt om hur man bygger den person man vill vara i verkligheten. Mänskligheten består av en mängd olika individer. Detsamma är sant med karaktärer skrivna för hand med omsorg och skicklighet. (Här går vi inte in med bara händerna. Vi räknar med att detta är en utmärkt text.

Du har nu ett fast grepp om nyckelteman från tidigare epoker. Du är bekant med berättelsens karaktärer och vet hur fabeln slutar. Detta är en utmärkt idé att genomföra som en tillfällig åtgärd. Genom att sätta din egen person i centrum, kommer du att ge dig ut för att utforska universum som berättaren beskriver. Hur ser du på dig själv i förhållande till de andra karaktärerna? En preliminär karta över det teatraliska eller filmiska universum du är på väg att bebo.

Så att du är fullt medveten om de kopplingar du har till alla andra. Och nu är det dags att läsa manualen igen. tillbaka igen med lättillgängligt papper och pennor. Du bör nu sluta oroa dig för ditt utseende. När din karaktär först dyker upp i berättelsen, hittar du vanligtvis en kort karaktärsbeskrivning i filmen eller TV-manualen.

Inez Dahl Torhaugs Föräldrar

Ord till effekten av “Lisa, 17 år” eller något liknande. Syster till Per och Mona. Ständigt försök att förvisa; nonstop skämt. Blyg, nappar på naglarna, och fantiserar om att vara sångare. Här har du verkligen en enorm mängd potentiella vägar att söka.

Vid sjutton års ålder hoppade hon naturligtvis av grundskolan. Vad har hon egentligen för sig? Hitta det i dina händer. Går han till gymmet? Vad är det, hon? Var? Tar hon sitt arbete på allvar? En fråga: har hon humor? Vänner? Hur kan hennes karaktär härledas från hennes handlingar och ord genom historien? Hon fantiserar om att vara sångerska, men hon är inte säker på hur det kan hända.

När du läser den här berättelsen är det avgörande att du är uppmärksam på vad de andra karaktärerna har att säga om din karaktär. Lisa har en ständig önskan att utveckla sin sångröst. Och ändå skulle någon säga att Lisa sjunger illa. På vilket sätt relaterar denna staty till Lisa? Är de vänner Håller du med om detta om Vrandra? Finns det någon specifik förklaring till deras främlingskap?

Denna läsning kommer sannolikt att provocera fram en uppsjö av frågor som du inte kommer att ha svar på innan du går och lägger dig. Och ändå är det precis sånt som allmänheten vill ha svar på. Och om det inte finns i manuset är det något du bör prata om med regissören och skådespelarna så att det inte blir några missförstånd eller divergerande tolkningar. Allt måste göras klart så att alla kan förstå det.

När det kommer till vändningar i handlingen är det bästa sättet att få flest leads att läsa vad de andra karaktärerna har att säga om din karaktär. Men även film- och tv-guider är späckade med användbar information.

Inez Dahl Torhaugs Föräldrar
Inez Dahl Torhaugs Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!