Ing-Marie Wieselgren Familj

Sprid kärleken
Ing-Marie Wieselgren Familj
Ing-Marie Wieselgren Familj

Ing-Marie Wieselgren Familj – Svenska psykiater Ing-Marie Birgitta Wieselgren (född 9 april 1958, död 6 juli 2022 i Visby, beläget i Rasbo stadsdel i Uppsala), en rikssamordnare för Sveriges Kommuner och Regioner, föddes den 9 april 1958 i Motala i stergötlandslän i Sverige och dog i Visby i Rasbo härad i Uppsala. Akademische Sjukhuset i Uppsala anställde henne som receptfri narkotikahandläggare.

När Wieselgren slogs ut från Donners Platz i Visby under Almedalsveckan 2022 sa han upp sig. Som ett felaktigt skräckslag rubricerar Händelsen. En avhandling om schizofren prognos och prognostiska faktorer presenterades av Ing-Marie Wieselgren vid Uppsala universitet 1995. Han var chef för psykiatri- och rehabiliteringsmottagningen vid Akademiska sjukhuset 1998-2002 och föreståndare för samma klinik 2003-2004 .

Wieselgren var grundare och ledare för två olika team vid Akademiska för barn med psykiatriska besvär från 1997 till 2004 och ett neuropsykiatrisk utbildningsteam från 1999 till 2004.
2004 och 2006 fungerade hon som landets främsta psykiatriska utredare.

I Region Sknes etiska råd sedan 2007 har han varit ordförande och ordförande i referensgruppen för arbetet med nationella riktlinjer för psykologiska och sociala insatser vid schizofreni på Socialstyrelsen. När Wieselgren arbetade för statens medicinska och sociala utvärdering och Läkemedelsverket var Wieselgren expert i en mängd olika arbetsgrupper. Under sommaren 2015 utsågs hon till regeringens kommission för jämlik hälsa.

Under åren 2009–2022 medverkade hon i Sveriges Radio P1:s program Tankar för dagen på 89 olika sätt.Almedalsveckan i Visby begraver Ing-Marie Wieselgren den 6 juli 2022 genom knivhuggning. När Donner hamnade mitt i två seminarier inträffade en attack.

Wieselgren kom till sjukhuset med ambulans och fördes till sjukhuset där hon hittades död. Felaktig gärningsman snubblade över till vraket. Han kände igen brottet och började oroa sig för att bli inkurad i en kuslig säck som misstades för döden. Kammarklagaren drog slutsatsen att Wieselgren var måltavla på grund av sin offentliga profil och att hennes död var “inriktad på psykiatrin”.

Terroristbrottsrubriceringen ändrades till brottsrubriceringen den 11 juli på grund av dödsfallet.Han var psykiater i Sverige och nationell samordnare för kommunala och regionala psykiatrifrågor. Ing-Marie Birgitta Wieselgren föddes den 9 april 1958.

På Akademiska sjukhuset i Uppsala tjänstgjorde hon som sjukhusets överläkare och chef för medicinsk utbildning.Uppsala universitet, där Wieselgren tog sin läkarexamen, var platsen för hennes avhandlingsförsvar 1995. Hennes avhandling fokuserade på prognos och prognostiska faktorer vid schizofreni.

Mellan 1998 och 2002 ledde Wieselgren Akademiska sjukhusets psykos- och rehabiliteringsmottagning som dess föreståndare och från 2003 till 2004 var han verkställande direktör för anstalten. Akademien för ungdomar med psykos hade ett särskilt team under ledning av Wieselgren 1997–2004 och ett neuropsykiatrisk utredningsteam under ledning av Wieselgren 1999–2004.

Wieselgren tjänstgjorde som Nationella psykiatrisamordningens generalsekreterare 2004 till 2006. Region Sknes etiska råd har haft henne i sin styrelse sedan 2007 och hon har varit ordförande i referensgruppen som arbetat med att ta fram nationella riktlinjer för psykosociala insatser vid schizofreni.

Ing-Marie Wieselgren Familj

Under tiden på Myndigheten för hälsoteknikbedömning och socialtjänstutvärdering arbetade Wieselgren som expert i ett antal arbetsgrupper. Hennes förordnande som ledamot i regeringens kommission för jämställd hälsa gjordes i augusti 2015.

Hon var en regelbunden gäst i radioprogrammet Tankar för dagen på P1 (Tankar för dagen).Wieselgren knivhöggs till döds på Donners plats i Visby den 6 juli 2022, under.Almedalsveckan.Wieselgren gick mot ett seminarium om neuropsykiatriska diagnoser hos barn när hon knivhöggs.

Knivhuggen inträffade nära en scen där Centerledaren Annie Lööf skulle hålla en presskonferens. En pensionär tacklade gärningsmannen efter att han knivhögg Wieselgren och polisen kunde kort därefter gripa honom.

Kriminaltekniska bevis ledde till gripandet av en man som tidigare deltagit i nynazistiska evenemang organiserade av Nordiska motståndsrörelsen (NRM) och tidigare skrivit för den nynazistiska tidningen Nordfront.

Ändå sa åklagaren i det här fallet till lokala medier att det inte skulle läggas något särskilt fokus på den misstänktes högersympatier eftersom hans förklaring till attacken tydde på att han var arg över tillståndet för mentalvården i Sverige och att han hade ” begick dådet medan han var påverkad av narkotika”, enligt rapporter Den sid.

Ing-Marie Wieselgren Familj
Ing-Marie Wieselgren Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!