Ingemar Stenmarks Mamma

Sprid kärleken
Ingemar Stenmarks Mamma
Ingemar Stenmarks Mamma

Ingemar Stenmarks Mamma – Stenmark röstades fram som “århundradets största svenska idolator” i en SIFO-undersökning bland svenskar 1999. För att hedra millennieskiftet har Svenska Tennisakademin utsett honom till landets näst bästa spelare genom tiderna, efter bara Björn Borg. På 1970-talet ökade byggandet vid många svenska alpina skidorter, ett fenomen som kallas “Stenmarksfebern”, som varade fram till slutet av 1980-talet.

Perioden sedan de senast åkte skidor verkade ha varat i en evighet. Eftersom de inte finns längre har skidåkningen tappat popularitet. De har personlighet, men deras skidförmåga är deras främsta styrka. De är utomjordingar, så naturligtvis gillar ingen dem. Det var som en underbar dans genom träden; de var så kvicka och verkade inte anstränga sig alls när de svävade upp i luften.

Tomba har dock alltid bott i urbana miljöer. De höll oss sysselsatta hela dagen, och när Alberto tävlade i Italien stannade allt. En hel nation som väntar på att få åka. Tryck av högsta klass i en sport där felen är flyktiga och permanenta.

Alberto har en övermänsklig förmåga att stå emot stress, medan Ingemar håller sig kall som en sann norrlänning. De var olika, till och med diametralt motsatta, men i bergen delade de ett gemensamt språk: segerns språk. Det är svårt att välja en vinnare mellan den främmande och oslagbara Ingemar and the Gascon och mycket starka Alberto som båda dök upp på scenen tillsammans. Ingen kan ifrågasätta det faktum att de är legendariska.

Han hade hela landet på sin vakt när han förvandlade skidbackarna till fotbollsarenor. Sjuttiotusen människor tävlar för att se Tomba off. Och han fortsatte att vinna, hans överlägsenhet motsäger hans ödmjuka uppträdande. Hans motståndare var helt utplånade. Att åka skidor som en gudfruktig kejsare var bara en del av hans kungliga livsstil. Kraft i spader, precision och ett stenhjärta. Ett ganska fysiskt underbarn.

Med tanke på hur lugnt han åkte skidor skulle du inte ha vetat att han gick fort eller hur utmanande terrängen var, så du kan ha misstat honom för en långsammare åkare. På platser där hans motståndare snubblade gled han förbi oupptäckt. När han var liten var skidåkning hans favoritsport. Han skulle bota sig själv med humor.

Alberto Tomba är en tidigare italiensk världscupåkare i alpina skidor. Han föddes den 19 december 1966 i San Lazzaro di Savena. I slutet av 1980-talet och början av 1990-talet var han oöverträffad som teknisk åkare i slalom och storslalom. I jämförelse med de lättare, mer konventionella tekniska skidåkarna som värderade snabbhet framför muskler, stack hans imponerande kroppslängd på 6 fot lång och 90 kilo ut.

Genom att använda sin styrka för att hålla en snabbare, mer direkt linje genom banor kunde Tomba dra fördel av introduktionen av fjäderbelastade skidportar, som hade ersatt de tidigare, solida grindarna i början av 1980-talet. Han tog hem fyra slalomtitlar, fyra storslalomtitlar och en totaltitel från världscupen, samt tre OS-guld och två världsmästerskap. Hans smeknamn var “Tomba la Bomba” (Bomben Tomba).

Ingemar Stenmarks Mamma : Gunborg Stenmark

För de som vet är Alberto Tomba skidracingvärldens bad boy. En internationell skidstjärna föddes vid vinterspelen 1988 i Calgary. Kända som de tekniska tävlingarna, slalom och storslalom hade dominerats i ett decennium av den blygsamma och oförskämda svensken Ingemar Stenmark. Det var omedelbart uppenbart att teknisk skidåkning skulle förändras drastiskt med introduktionen av “La Bomba.”

Tombas charm har alltid inkluderat historien om hans privilegierade familjeliv. Medan han tävlade i storslalomtävlingen vid OS 1988, överraskade han alla genom att ringa ett kollektsamtal till sin familj i Italien för att prata med sin far och sin elvaåriga syster Alessia.

Ingemar Stenmarks Mamma

När han firade sin första guldmedalj längst ner i backen sa Alberto till sin far och alla som tittade på TV att han ville att Ferrari skulle vara röd eftersom Franco hade lovat honom om han vann en guldmedalj det året. Den 21-åriga italienaren, som aldrig undviker ett ljud, bad omedelbart ut andra guldmedaljören och skridskoåkaren Katarina Witt efter att han vunnit sitt jungfruguld.

Tombas pappa var en textilmagnat från Bologna, och detta och andra tillfällen i hans tidiga karriär fick en del att ifrågasätta om han åkte skidor för att han tyckte om det eller för att hans far ville att han skulle göra det. Både Tomba och hans äldre bror Marco lärde sig att åka skidor med stöd av Alberto Sr.

Franco körde Marco och Alberto från sin 1500-talsvilla en timme upp i Apenninerna till den lilla skidorten Sestola på vintern för att titta på skidevenemang, trots att de bodde nära Bologna, i en platt del av landet . Den äldre Tomba lämnade av pojkarna på morgonen, gick till jobbet och kom sedan tillbaka på kvällen för att hämta dem.

Alla i familjen tyckte om att åka skidor eller snowboard tillsammans på sina semestrar. Tombas första gång på skidor var vid 3 års ålder, och vid 7 års ålder tävlade han redan i lopp. Det verkade först som om Marco skulle bli en bättre skidåkare än honom, men detta uppmuntrade bara Tomba att arbeta ännu hårdare för att visa sin far att han också kunde bli en mästare.

Nu när Alberto har uppnått sitt mål gör sig sonen Marco redo att ta över familjeföretaget. Tomba kan ha hindrats i sina ambitioner av sin hängivenhet till sin familj. Han åtog sig för sin mamma när han var ung att han inte skulle delta i några störtloppsevenemang.

Han stod fast vid sitt ord, även om det kan ha kostat honom VM vissa år. Att få tillräckligt många poäng för att vinna världscupen när man inte åker skidor i varje lopp är oerhört svårt. Även om Tomba åkte skidor i Super G vid ett tillfälle, har han inte tävlat i det sedan 1989, då han bröt nyckelbenet i ett fall i Frankrike.

Tomba reflekterade över sin fars betydelse och sa: “Min far var grundläggande för mig.” Sedan han studerade utomlands i Schweiz under college hade han haft en djup uppskattning för skidsporten. Klockan 06.00 hämtade han mig och Marco och körde oss till bergen, där vi skulle tillbringa dagen med att åka skidor.

Ingemar Stenmarks Mamma
Ingemar Stenmarks Mamma

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!