Jamina Roberts Föräldrar

Sprid kärleken
Jamina Roberts Föräldrar
Jamina Roberts Föräldrar

Jamina Roberts Föräldrar – Rasism var en vardagsupplevelse för Jamina Roberts, en handbollsspelare som utsatts för diskriminering under hela sitt liv. Till slut blev hon så svag att hon knappt svarade på bländningen. Men hennes föräldrar gav henne en hälsosam dos av självkännedom, och hon lärde sig att andra människors problem inte är hennes sak.


Har du missat att tvta själv.Vid 19 års ålder fick Jamina Roberts order genom ett bussfönster från en okänd källa.Hon hävdar att hon blev utsatt för rasistiska kommentarer nästan varje vecka när hon växte upp.Händelsen inträffade för fem år sedan, när Jamina Roberts precis började inom handbollssporten. Nu kunde hon gå tillbaka och göra gott innan hon berättade vad som hade hänt.

Journalister från ett antal svenska tidningar berättade i detalj hur Jamina Roberts och hennes IK Sävehof-lagkamrater åkte hem från en match i Lund när en grupp duvor började skrika och banka på bussen. Det var en av dem som, när han såg Sävehofs unga supertalanger, inte kunde låta bli att slänga fram lite rasistiskt ord.

Sedan jag var barn har jag inte lagt lika stor vikt vid min egen reaktion. Jamina minns hur hon tog tyglarna när hennes andra gängmedlemmar hade avslutat sina klagomål om stöldgodset och förklarade att ingen ska behöva dölja sina ansikten i skam.

Jamina Roberts Föräldrar

Sedan dess har diskussionen om rasism utvecklats avsevärt. Media och sociala medier rapporterar allt oftare om incidenter med rasism. Även inom sportens område. Jimmy Durmaz, det svenska landslagets målvakt, blev en sensation i sociala medier vid fotbolls-VM 2018 i Ryssland.

Nyligen klev fotbollsspelaren Anthony Elanga fram för att försvara sitt lag. Idol-idrottare från hela världen reser ständigt till olika platser för att tävla. Många väljer att knåda bröd symboliskt för att visa solidaritet med Black Lives Matter-rörelsen.

Ordet sprids mycket snabbare än trott tack vare sociala medier, som används både av de som vill uttrycka sina åsikter om kontroversiella ämnen och av de som vill vidta direkta åtgärder. Det dagliga raseriet är omfattande, väldokumenterat och väl omdiskuterat. Alhaji Jeng, kommentator på svensk fotboll och före detta stavhopar, pratade med flera elitidrottare om rasism och fördomar på och utanför arenan i sommarens Blgula Hjältar-show i SVT.

Det mycket uppmärksammade programmet, där Jamina Roberts medverkade, kommer att finnas på SVT Play fram till juni 2022. Jamina växte upp i Ume, som också är hennes mamma Gunillas hemmaplan. Hans far James hade en svår start på livet i Västindien.

James mamma dog medan han var ung, och när hans far blev föräldralös, var han tvungen att hjälpa honom att arbeta en skuld. Det var delvis barnomsorg, men det var också en förutsättning för att familjen skulle komma vidare.

Senare fick James jobb på båtar och hamnade i Sverige på grund av det. Efter att ha haft tre barn tidigare träffade han Gunilla och de fick Jamina tillsammans. Efter att hon började skolan flyttade hon sin familj till Jonsered, där hennes föräldrar nu bor.

Kelvin Roberts, Jrs yngre bror, dyker regelbundet upp i sällskap med gigantiska monster.
Jamina experimenterade med en rad olika sporter, men hon slog sig snabbt på handboll på grund av dess enorma popularitet i hemlandet Sverige. Hon hade aldrig några stora ambitioner för sin fritid, även om hon hade en bra röst och fysik.

Mina föräldrar har alltid lagt ner mycket arbete på gymmet. Mamma är mer för fitness, medan pappa var en kroppsbyggare (han tog många medaljer, bland annat ett EM-silver och ett VM-brons, och ett rött band för sin insats). Norrlänningarna byggde ett gym över sommaren och där tillbringade jag mycket tid efter jobbet.

Det var mer för att jag gillar maskerarna än någon egentlig träning, även om jag alltid har arbetat väldigt hårt.Jamina bodde aldrig permanent med sin halvsyskon och under tiden efter en syskon växte hon sig betydligt starkare.

Året fortskred och till slut hade hon övergett alla tankar om saken fram till januari 2003, då hennes yngre bror Kelvin oväntat föddes vid 13 års ålder.När du tänker på den stora åldersskillnaden mellan oss är vi så reserverade som någon kan vara. Jag blev ett riktigt starkt stöd för mina föräldrar när han kom, säger Jamina och tillägger: “I och för sig var det faktum att jag var så ung till stor hjälp.”

Mamma jobbade många nätter, men jag var alltid där för att hjälpa till, så det var aldrig några problem. Kelvin har gått i sin systers fotspår som ishockeyspelare och debuterade nyligen i Sävehofs herrlag.Det är så häftigt, utbrister Jamina. Såvitt hon kan minnas är det idag Roberts lediga dag. När tillfället dök upp slappade hon och hennes lillasyster på ett varuhus i bollhaven medan föräldrarna diskade.

Kockarna visste att han var en elak eftersom det inte tog lång tid för honom att börja slå bollar på tjejerna. De vände sig om och mördarna övergav bollplanen. På vägen tillbaka stötte Jaminas mamma på den flinande pojken och frågade honom om var han befann sig. Och så har det, mer eller mindre, alltid varit.

Jag var den enda tjejen i min klass i skolan som bar ljuddämpare. Dessutom var min bästa vän Ida väldigt kortfattad, och det var många människor som besökte oss och anförtrott oss med viktiga ärenden.Jamina och Ida, två av bästa vännernas systrar, brottades med varandra i leran och regnet. Ändå tror jag att det är ganska lätt för andra att gå upp, men mycket mer utmanande när det gäller att göra det för sig själv.

Jamina Roberts Föräldrar
Jamina Roberts Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!