Jan Guillou Längd

Sprid kärleken
Jan Guillou Längd
Jan Guillou Längd

Jan Guillou Längd – Jan Guillou (Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou) är författare, skådespelare och andra yrken. Han föddes den 17 januari 1944 i Södertälje, Stockholms län, Sverige. Jan Guillou, som är 77 år gammal, är 5 fot 6 tum lång (170,0 cm). Den 28:e september Deltog i Carin 21:30s samtal som särskild gäst.

Efter att regissören Mikael Hfström, som bearbetade sin bok till filmen Evil (2003), vägrade ge honom och huvudskådespelaren Andreas Wilson biljetter till Oscarsgalan, lade han ner sitt produktionsbolag, Moviola, vilket i praktiken avslutade deras plan att anpassa hans böcker om medeltidshjälten Arn för bioduken.

Medan han på 1960-talet övervägde en karriär inom juridik innan han till slut bestämde sig för att göra en karriär inom media istället. Det fanns ingen riktig säkerhet där. Det sades att jag var den hårdast bevakade fången i hela riket och att jag var förbjuden att ens titta på mänskliga ansikten. Men trots censuren hängde jag med i alla dagens stora publikationer och hade en pågående kontakt med andra.

Och en härlig dag, precis framför vakterna på friluftsgården, kom en knarkunga och ville bjuda på mat. Han uppgav att han aldrig hade provat fängelsepriset. Vinet skulle vara en rekommendation från mig till honom. Han tillskrev situationen till Alexander den Stores far, Filip II av Makedonien, som berömt sa: “Ingen stadsmur är så hög att inte ens en åsna laddad med pengar kan komma över.”

Den hjälplöshet jag kände när mina kamrater avfärdade mig och våra samlade informationskällor. Eftersom jag ändå läste tidningar och lyssnade på radio blev de lätt lurade och mutade.Som ett uppdrag, som att åka på en undervattensexpedition.


Det var inga problem alls eftersom jag hade mer erfarenhet av fängelse än något annat yrke. Jag skrev över tusen sidor med brev och en halv roman. Inte lätt att säga. En av de viktigaste sakerna jag lärde mig av att bli arresterad var att mina konstitutionella rättigheter som journalist faktiskt inte existerade.

Jan Guillou Längd: 1,7 m

Idag, mer än på 1970-talet, ser vi att den politiska makten får trampa på alla normer för moral och legalitet om den så önskar. Det så kallade “straffet” var faktiskt ett fascinerande rapporteringsuppdrag för mig. Det hela var helt löjligt. Tror du att straffet skulle göra mig till en snällare journalist som inte rapporterar om statlig korruption? Sällan.Rättvisa i Sverige? Varken skuld eller bevis är relevant i alla fall. Det är möjligt att frita vem som helst, inklusive mig själv, under rätt omständigheter.

Jan Guillou Längd

Jag är inte säker, och det är något jag inte skäms för att säga. Efter att ha blivit framröstad till ledningen för Fångarnas fackliga centralorganisation, där jag nu har stor makt och effektiva kommunikationsvägar, har mitt liv utan tvekan varit fyllt av många givande upplevelser. Det dåliga med sterker var att se unga människor formas till hårda brottslingar.

Jag har varit där flera gånger med olika tv-produktionsteam. Som att besöka ett monument över en svunnen tid. Konstigt nog kan jag inte låta bli att känna att jag bara var en fånge där själv för inte så länge sedan.

IB var en topphemlig militärgrupp som upptäcktes av journalisterna Jan Guillou och Peter Bratt. Tre nummer av 1973 års publikation Folket I Bild/Kulturfront innehöll deras avslöjanden. Även Sten Andersson, då försvarsminister, och B Stig Synnergren upplevde nyheten oroande.

Justitieminister Lennart Geijer anmälde tidningen för brott mot pressfriheten, tillsammans med Peter Bratts bok “IB och hotet mot vår säkerhet”, som båda släpptes samma år.Åklagaren som tittade på IB-fallet fann att brotten låg för långt tillbaka i tiden för att kunna lagföras.

Efter att ha inlett en inledande utredning om journalisternas agerande kom han fram till att de ägnat sig åt spionage. En grupp personer inklusive Jan Guillou, Peter Bratt, Owe Holmqvist (fotografen) och ytterligare en person greps misstänkta för spionage den 22 oktober 1973.

Bratt och Guillou fick båda ett års fängelse den 4 januari 1974 för sina roller i hemliga underrättelseoperationer.Två publikationer av Guillou, “The Great Disclosure” och “The Word’s Power and Weakness”, och en av Peter Bratt, “IB och hotet mot vår säkerhet”, ger mer detaljer om IB-frågan.

Guillou gick på Stockholms Vasa Real men blev avskedad för att ha våldsamt överfallit en lärare, stulit från skolan och utpressning av en studiekamrat.I Södermanland gick han i två år på Solbacka internat.I den halvsjälvbiografiska romanen Ondskan beskriver Guillou sin uppväxt, inklusive de ständiga fysiska övergrepp han utsattes för i händerna på sin sadistiska styvfar och den brutala behandling han fick av sina lärare på Solbackaskolan (1981).

Hans mamma, syskon, lärare och vänner från hans tid på Solbacka skola har alla enligt uppgift ifrågasatt hans version och kallat boken som en bluff, enligt tidningen Expressen.Han tog examen från Viggbyholms internatskola Viggbyholmsskolan 1964 efter att ha avlagt studentexamen på gymnasienivå. Från 1964 till 1966 studerade Guillou vid Stockholms universitet.

Jan Guillou Längd
Jan Guillou Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!