Jannicke Geitskaret Familj

Sprid kärleken
Jannicke Geitskaret Familj
Jannicke Geitskaret Familj

Jannicke Geitskaret Familj – Jannicke Hansen Geitskaret, norsk meteorolog och TV-väderpresentatör i Sverige sedan 2004, föddes den 16 juli 1976 i Bergen.Geitskaar växte i Flaktveit-området i staden Bergen. Hon gick i samma grundskola som Hilde Holdhus, en senare väderpresentatör för norska TV2.

Hon studerade fysik och meteorologi vid Bergens universitet.Efter avslutade studier sommaren 2000 flyttade hon till Stockholm för att vara med sin svenska pojkvän. Hon anställdes på Arlanda flygplats där hon gjorde väderprognoser för flygtrafik och kortare väderrapporter för Radio Stockholm.

2004 anställdes hon av SVT.I början presenterade hon bara väder i kanalens regionala nyhetssändningar, men hon har sedan dess setts i de nationella sändningarna av program som Gomorron Sverige och Rapport.Den unge Geitskaret som emigrerade till Sverige talar språket flytande.

Hon insåg att förändring var nödvändig.Jannicke började på SVT 2004 efter att ha arbetat som väderprognos på SMHI Arlanda. Att läsa vädret på Radio Stockholm var också ett no-go. Dessförinnan, sommaren 2000, tog hon examen från universitetet i Bergen med en examen i meteorologi. Ses flitigt i Rapport, Aktuellt och Morgonshowstudion.Hon övervägde att bli meteorolog eller pilot, men bestämde sig till slut för att lämna Bergen utan att slutföra någon av dessa grader.

Men så träffade Jannicke Geitskaret sann kärlek, och hon bytte trohet från Norge till Sveriges huvudstad.När jag först började jobba på SVT diskuterades klimatet inte så mycket, men min nuvarande chef, Pär Holmgren, fick upp ögonen för frågans betydelse. Jannicke Geitskaret berättar att klimatoro finns med i en del av SVT:s rapportering om vädret, och att nätverket även har en klimatsida på sin hemsida där läsarna kan hitta ytterligare artiklar i ämnet.

Några av våra tankar om klimatet skickas tillsammans med paketet. Vi får många samtal från de lokala SVT-nyheterna som ber om input när vi är inne på saker och ting. Vi får också många klimatrelaterade observationsfrågor, så vi lägger mycket tid på att läsa igenom dem.

Jannicke Geitskaret rapporterar att väderteamet på SVT har fått nog av att inte lyssna på vad forskningen säger.Det finns mycket vilseledande data på webben, men vi håller oss till A- och O-nivåerna för vetenskaplig rigor.

Jag reser inte längre lika ofta och tänker mer på vad som ingår i mina måltider. Det är att föredra om det är lokalt, och nu för tiden väljer jag mer färskvaror och skaldjur än någonsin tidigare. Dessutom sorteras soporna i familjen efter deras ursprung.

De är otroligt omtänksamma om miljön, men de ser inget behov av att prioritera klimatförändringarna. För dem är det mycket normalt att sortera sopor, släcka lampor när folk lämnar rummet och undvika att diska i vatten.

Men vi behöver ett stort offentligt beslut för att gemensamt lösa klimatkrisen. Det är en fråga för hela världen.Jannicke Geitskaret säger att hon är glad över allmänhetens ökade medvetenhet om klimatförändringarna.

Observatörer vill veta vad de kan och vad som behöver göras på en högre nivå för att stabilisera klimatet, och det gäller särskilt efter värmeböljor.Det var en besvikelse att Jannicke Geitskaret gick in i meteorologin.

Jag studerade matematik och fysik hemma i Bergen, och under en collegeturné fick jag upp ögonen för meteorologiområdet. Jag har alltid velat bli fysiker eller pilot, men som 18-åring visste jag att jag var för ung för att ta det där troshoppet och åka till Oslo eller någon annanstans utomlands.

Jannicke Geitskaret Familj

Jag såg min kompis som hade flugit in från Stockholm; det var bekvämt att vi träffas här eftersom det var lättare att få arbete som meteorolog i Sverige än i Norge.Jannicke Geitskaret kommer från den västra delen av Norge, där det talas en annan sorts norska än i huvudstaden Oslo.

Bergensdialekten har ett annat ljud som svenskar kan ha svårt att förstå. När jag först började arbeta på SMHIs prognosavdelning var jag tvungen att läsa väderrapporter på Radio Stockholm, därför var jag tvungen att kunna svenska flytande. Jag kom hit för att lära mig svenska ordentligt och skulle vara evigt tacksam om någon påpekade att jag var för seriös i mina försök att kommunicera.

Idag hörs ingen norrman när Geitskaret ger sina väderprognoser på “Morgonstudion”, “Aktuellt” och “Rapport”. Det är inte så många i Stockholm som svarar, men ute på landet dyker det upp många som ger positiva reaktioner och vill veta mer om vädret.

Dessutom har jag blivit känd i Norge bland dem som tittar på svensk tv, men det har inte bromsat mig ett dugg.Fifa beslutade att förbjuda alkohol på VM-arenor i allra sista stund. Nu har bilder på Qatars kungliga trädgård blivit virala.

Sedan 2010 när Qatar blev medlem har olja varit ett hett debatterat ämne.Ja, jag har sett det hela tiden. Två dagar före premiärmatchen mellan favoritnationen och Ecuador genomförde dock Fifa en så kallad kovändning. Det kommer inte längre att serveras alkoholdrycker vid sportevenemang enligt det nya avtalet.

När Ecuador vann sin första stora turnering någonsin, svarade dess fans på ett utpräglat osportsligt sätt och skanderade “Vi vill ha öl!” efter slutsignalen. Budweiser, turneringens officiella ölsponsor, såg besöket som ett tillfälle att ge gåvor. En tweet som säger “Okej, det här blev stelt..” blev snabbt viralt.

Jannicke Geitskaret Familj
Jannicke Geitskaret Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!