Jesper Odelberg Familj

Sprid kärleken
Jesper Odelberg Familj
Jesper Odelberg Familj

Jesper Odelberg Familj – Tvillingarna Odelberg, Jesper och Joakim, är 45 år och kommer från Ljungskile i bohuslän. Jesper har länge hyst den hemliga önskan att fylla en Flaskpostskida med egna bokstäver och han har varit nära att förverkliga det målet det senaste året. Och nästa vecka blir Joakims första som en av tre nya programledare för SVT-programmet Mitt i naturen.

Även om Jesper har blivit mycket rapporterad, föredrar Joakim att stanna i skuggan. Han har bland annat skrivit internationellt banbrytande musik under aliaset “Leo”. John-Olov “Jota” Thorén, sångare i det svenska dansbandet Jigs, gav sina bröder tidiga insikter om kändisskapets för- och nackdelar.

Joakim stannade i kuvös i en månad medan Jesper stannade i tre. Ingen vet om Jesper fick en cp-skada vid den tiden eller någon gång tidigare. Han var åtta månader när han fick diagnosen.

Jag vet inte hur många gånger jag frågade min mamma om Jespers cp-skandal var mitt fel; han upprepar det hela tiden. Även om min mamma noggrant förklarade att en cp-skada beror på sprutpunktion i hjärnan, hittade jag fortfarande min oro där. Ärligt talat, det kunde inte vara mitt fel. När Jesper håller tal framhåller han ofta vikten av att komma ihåg att tillhandahålla syskonen för barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Våra föräldrar tog ofta med oss ​​barn – vår storasyster Pia, vår bror Joakim och oss – ut i skog och mark. Jag drack dem ofta i rullstolen och när vi kom i säng i berget slog min pappa mig på revbenen.

Många böcker föreställande djur från hela världen fanns i brödernas föräldrahemsbibliotek. Joakim kunde svänga in sig i timtal med deras hjälp. Stefan Odelberg är en trollkarl och komiker som har gjort 731 föreställningar på Cabaret Lorensberg, varit värd för SVT:s Semestercharmören, och medverkat i program som Allsng p Skansen och Prat I kvadrat. Nu går en livslång dröm i uppfyllelse: jag ska vara programledare för TV4:s klassiska Bingolotto.

Jag var vikariera för Rickard Olsson en gång i somras, och jag har gästat hans show ett par dussin gånger i år. Jag har arbetat hårt under de senaste två åren för att kunna dra nytta av den här möjligheten, inklusive att vara värd för en talkshow om Rondo och Hamburger Börs. Stefan från Göteborg utbrister, “Där visade jag världen vilken bra och älskvärd mördare jag är, redo att leda ett stort tv-program.”

Bingolotto är en av Sveriges mest anrika underhållningsformer; med 44 veckors spel varje år är det också det största. Det känns fantastiskt att fortsätta driva fläkten, och jag älskar det faktum att det representerar en snabb övergång mellan olika skeden av livet. Magi och humor är två av mina favoritsaker att använda för att få folk att skratta. Jag älskar att hitta en full buss full av dem. Publiken och tittarna borde ha intrycket att en ny energisk ledare tar över showen.

Där rundar jag och Lotta av varandra fint. Hon är också utrustad med ett stort mått av medkänsla och kan naturligtvis sjunga för dig. Tanken är att vi var och en ska ta ansvar för fyra eller fem föreställningar och sedan agera gäster på varandras shower. På fullaste allvar kan det vara det bästa alternativet. Om det inte fungerar måste jag sparka ut någon ur bandet eller sparka ut en gäst. Ett avsnitt av TV4:s Fenomen, där de tävlande utförde magiska trick, fick mig att rycka av sig.

Jesper Odelberg Familj

Men jag är huvudprogrammerare på Bingolotto, så inspirationen måste slå ner som en blixt på den mullrande tavlan. Nej, det var inte förrän jag var 18 och jobbade på en skiduthyrningsbutik. Eric Höljer var en vän som gillade att skoja mycket. Han erbjöd sig att lära mig en massa tricks, så jag gav dem ett försök. Få råd av trollkungen själv, Carl-Einar Häckner, kund i butiken.

Men mitt första framträdande på Cabaret Lorensberg möttes av blandade recensioner trots närvaron av så välkända namn som Lasse Berghagen, Björn Skifs och Lasse Brandeby. Där hade det varit enkelt att ta ställning. Men jag höll på, tränade ännu hårdare och blev så småningom inbjuden att uppträda för kungen och drottningen. Efter det har det gått riktigt bra.

Stefans storebror Kacko är en av hans största cheerleaders. Relationerna mellan de olika syskonen är oerhört nära och unika. I april 1972, strax innan Kacko fyllde sex år, blev han påkörd av en bil i sitt hem i Göteborg. Han var ute och hade det bra med två kompisar. När de upptäckte en luftskepp på väg mot land var de nyfikna på var den hade tagit vägen och hoppat över staketet. De såg aldrig bilen som ramlade ner på Kacko i full fart.

Han hoppade i luften cirka 30 meter, och han var nästan förskonad från döden. Det var så fruktigt att vi bara kan föreställa oss hur det måste ha smakat för våra föräldrar. Han placerades i fosterhem, och det tog åtta månader innan någon märkte några förbättringar, att han äntligen började ta sig samman.

Kacko slet till slut av hans pekfinger, och två månader senare skrevs han ut. Han använde aldrig respirator; hans kropp stängdes helt enkelt av. Det blev tydligt att Kackos högra sida inte fungerade, och han hamnade fast i en rullstol. Trots den förödande cp-chocken förblev han en drivande kraft i spelets utveckling.

Det är lätt att föreställa sig hur Kackos enorma huvudsår kunde ha gjort honom hjälplös inför sådana överväldigande odds. Trots att han är åtta år äldre än mig har jag alltid känt mig som det äldre syskon. När jag var hemma övervägde jag att besöka Kacko. Även om jag i smyg rotade efter honom, var jag tvungen att slå honom upp och ner på huvudet. I skolan framför allt.

Många skvallrade om eleverna i en specialundervisningsklass, så jag bestämde mig för att inte nämna min bror. Eller, om barn tvingas sonogramas, för att sonogram inte är ett grundläggande behov enligt Försäkringskassan snarare än lagen.

Jesper Odelberg Familj
Jesper Odelberg Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!