Johan Ulveson Sjuk

Sprid kärleken
Johan Ulveson Sjuk
Johan Ulveson Sjuk

Johan Ulveson Sjuk – För cirka fem år sedan försvann Johan Ulvesson när han arbetade på TBE.I sin podcast “Nemo möter en vän” diskuterar han sitt liv sedan sin sjukdom och hur han mår nu.Gå ut på kanten där det är väldigt brant; Jag kan inte förstå hur han förklarar det i podden.

Sackspelaren Johan Ulveson, då 62, blev fästingbiten och drabbad av TBE sommaren 2013.I podcasten “Nemo möter en vän” förklarar han för Nemo Hedén, “Det vidste jag ju inte, utan jag kände mig lite hängig sdär, lite förkyld, influensa.”

Johan Ulveson fortsatte att dyka upp på jobbet, vilket då innebar repetitioner inför uppsättningen av “De 39 stegen” med bland andra Peter Dalle. Han fann sig dock extremt spänd och krävde periodisk sjukskrivning.

Efter allt det var jag traumatiserad till den grad att jag inte ens kände igen hans barn, säger han.Sedan skyndade de honom till Södersjukhuset i Stockholm i sambon. I det här avsnittet av sin podcast berättar Johan Ulveson allt om den tuffa uppfriskningen.

Jag fick ett anfall som liknade ett epileptiskt anfall och som ett resultat blev jag förd till sjukhuset och sövd i tre veckor innan jag fick åka hem. Och de visste absolut inte vilken riktning det skulle gå åt, om jag skulle svimma eller inte, eller hur illa min hjärna skulle skadas om jag svimmade. Johan Ulveson hävdar att familjen led mest under hans sjukdomstid. Han bär runt sina egna spridda tankar.

För dem var det en fruktig smak av hem. Det var en prövande tid. Först hittade de ingenting, men efter två ryggmärgsprov hittade de TBE-viruset. Det tog honom ett helt år att återhämta sig helt från att känna sig nedstämd tills han började känna sig som sig själv igen.

Jag mår ganska bra av att bli reinkarnerad vid det här laget, men det har dröjt länge. Det verkar för mig att det fortfarande finns en del pengar över. Han undviker nu situationer med mycket buller och människor.

Jag känner mig inte lika grinig som förr, men jag kan bli väldigt varm i bastun på ett sätt som jag aldrig kunde förut. Med andra ord, det finns vissa omständigheter där jag inte tror att det är värt besväret att försätta mig själv i fara. Om du tittar på krug så ser du att den är väldigt stel och det är något jag inte klarar av längre.

Tobaksburen encefalit (TBE) är en mycket smittsam sjukdom som överförs från smittade flugor till människor.Vi såg honom precis i succéserien “Bonusfamiljen”, men ryktet går att 62-årige folksångaren Johan Ulveson kämpat med den dödliga hjärninfektionen TBE de senaste fem åren. Johan Ulveson berättar om sina låga poäng i podden “Nemo möter en vän.”

Johan Ulveson Sjuk

När Johan Ulveson blev sjuk i TBE (transmissibel bacillär encefalit), en hjärninflammation spred sig genom sexuell kontakt, insisterade han på att upprepa pjäsen “De 39 stegen” på Intiman i Stockholm. Han drack i flera veckor med vad han trodde var en förkylning eller influensa. Men han blev aldrig bättre; snarare blev han mer och mer klarsynt. Han var så svag mot slutet att han var tvungen att tvinga sig själv att leta efter värde.

Jag var traumatiserad till den grad att jag inte kände igen hans barn, säger han i podden.Ann-Christin “Anki” Nilssen, 56, samboades av Johan Ulvesons och fördes till Södersjukhuset, men skdisen vägrade att bli insläppt och skickades hem igen.

Jag var helt utmattad; det var grymt att de tog hem mig, säger han kritiskt.Men när Johan Ulvesson fick ett anfall som liknade ett epileptiskt anfall blev omgivningen mer normal, och han var snart tillbaka på sjukhuset.

Sedan slog de ner på mig för att se till att jag inte skadade mig. Sedan åkte jag på tre veckors nedsövd för ingen visste hur det skulle bli eller om jag skulle överleva. Och om jag svimmade skulle min hjärna vara så skadad att jag knappt skulle känna igen mig själv.

Slutligen upptäcktes viruset efter två ryggmärgsprov. Johan Ulveson vaccinerades mot TBE men blev ändå sjuk. Enligt Fass ska TBE-vaccinet ge ett 97-99 procent effektivt skydd mot sjukdomen, men Johan var en av de fem procent som tog alla tre doser av vaccinet som gavs.

Kanske blev det ännu värre efter det; jag vet inte. Han funderar på det i dag, men han är ändå övertygad om att alla borde vaccinera sig: “Så borde alla göra”, säger han med säkerhet i rösten.

Vägen tillbaka från sjukdom har varit lång. I dag är Johan Ulvesson helt frisk, men han kan fortfarande bli väldigt stressad i högtryckssituationer.Det finns vissa situationer som jag inte tror är värda att riskera mitt liv för. Johan Ulveson säger: “Gå ut på krogen och det är väldigt stökigt så, och jag orkar inte längre.” Johan Ulveson, en 62-årig skdespelaren, kunde ha dött på grund av en fästing.

Ulveson fick TBE-viruset 2013 efter en fästingbett, vilket gjorde honom svårt sjuk under en längre tid.Till en början vek sig inte schackspelaren och kände sig mest rädd. Men tecken och symtom förvärrades snabbt. Till sist blev jag livrädd och kände inte igen något av barnen, berättar han i podden “Nemo möter en vän”.

TBE-viruset orsakade så småningom hjärninflammation, så läkarna bestämde sig för att operera Johan Ulveson genom att skära av hans huvud, ett beslut som inte garanterade hans återhämtning. Efter att ha fått ett anfall som liknar ett epilepsianfall, fördes jag till sjukhuset och sövdes i tre veckor innan jag fick åka hem.

Och de visste absolut inte i vilken riktning saker och ting skulle gå, om jag skulle svimma eller inte, hur skadad min hjärna skulle bli, eller hur jag skulle klara mig, som Johan Ulveson förklarar i en poddintervju.

Johan Ulveson Sjuk
Johan Ulveson Sjuk

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!