Johanna Frändén Pojkvän

Sprid kärleken
Johanna Frändén Pojkvän
Johanna Frändén Pojkvän

Johanna Frändén Pojkvän – En omärklig trist dag i slutet av den onormalt långa januari månad 2021 avbryts när det ringer på dörren och en snäll kille i förkläde presenterar sig själv. Han går fram till kvinnan och säger: “Vi kom från Normandie och säljer grönsaker här på kvarteret, är madame intresserad?” medan han pekar på en lastbil på motsatt sida av gatan.

Efter så många år i Frankrike använder jag knappt mitt svenska perspektiv längre; jag tänker dock göra ett undantag i detta fall. Grossister av frukt och grönsaker som levererar sina varor direkt från gården till miljonärsprogrammets förmögna kundkrets och medelklassens förorter. Du sa att det inte var fallet när du var Solnabo.Jag följer med dig när du går ut till lastbilen.

En skäggig, grufft utseende gubbe med smutsiga händer står där inne. Produkter förvaras i trälådor inne i lastrummet, som också har en karta över Normandie. Under pandemin är det extremt ovanligt för mig att ha någon form av konversation med två främlingar, och bara himlen vet hur sällan jag har någon form av personlig interaktion med Frankrikes landsbygd.

Överraskande nog har den yngre av de två en mängd kunskap om området. På frågan vem han vanligtvis säljer till pekar han på många portar på gatan. Eftersom jag är från den stora metropol som det är, känner jag naturligtvis inte mina grannar, men jag gillar fortfarande att nynna med. Att prata om konkreta affärer gör det omedelbart svårare.

Även om min familj på två inte har ett omedelbart behov av att bunkra så säljer de inte mindre än tio eller femton kilo beroende på grönsak. Men jag vill verkligen kalla den franska landsbygden hem, och vår källare ligger bara några steg bort. Uppenbarligen skulle den idealiska situationen vara en där Normandiebaserade grönsakshandlare skulle kunna leverera direkt till förortshem. Höger.

Johanna Frändén Pojkvän

Som ett resultat hör jag mig själv lägga en beställning på tio kilo morötter och femton kilo gul lök, som vi förmodligen kommer att konsumera innan de blir dåliga. Tar fram en lastpall med morötter och ett nät med lök, den äldre mannen avslöjar priserna. Inne på denna plats, för att vara exakt. Låter chockerande dyrt. Men den sällskapliga, naturliga miljön hjälper mig att slappna av. Jag är säker på att jag blandar ihop kronor och euro i mitt huvud.

Jag får ett handskrivet kvitto, och morötterna är autentiskt granulära. Vi skiljer oss med en rejäl “au revoir” och en skål för en trevlig eftermiddag. Jag försöker jobba en halvtimme igen, men den här gången åstadkommer jag ingenting. Det finns en underliggande oro, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Även om det inte precis är raketvetenskap i mitt huvud, använder jag min telefons kalkylator för att dividera det totala jag betalade med 25.

Utan några mellanhänder kunde jag köpa lök och morötter av bonden för drygt fyrtio kronor per kilo. Jag antog först att det var en hemlighet bara mellan mig och universum. Cirka 30 minuter senare anförtror jag mig till min bästa kompis, som omedelbart börjar erbjuda mig recept på löksoppa, morotskaka och andra grönsaksgrytor för att avleda min uppmärksamhet. Äntligen ringer jag till min pojkväns kontor för att berätta nyheten för honom.

En man som köpte grönsaker ringde precis på dörren, men innan jag hann säga något annat avbröt han mig och sa: “Inte de där gangstrarna som påstår sig vara från Normandie?! Han varnar mig för att inte dröja vid det och avslutar vårt samtal med allvarliga försäkringar om hur fruktansvärt skadade männen från “Normandie” kommer att bli när han väl får tag på dem.

För min del känner jag mig helt dum. Inte ens i närheten av att få min ekonomiska information stulen. Mitt bankkort har inte komprometterats på något sätt. Jag har blivit lurad av några oärliga grönsaksaffärsmaffiamedlemmar vars identitet tidigare var okänd för mig. Efter några dagar hade jag modet att besöka källaren. Jag piskar ihop en stor gryta med silkeslen morotssoppa med schalottenlök, ingefära, kokosmjölk och en kvardröjande eftersmak av pinsamhet.

Med nästan femton års erfarenhet har hon täckt den högsta nivån av europeisk fotboll. Har varit bosatt i städerna London, Barcelona, ​​Rom och Paris. Johanna Frändéns framgång som journalist har bestämts av hennes språkliga förmågor framför allt. Det var främst av en slump som det utvecklades till franska studier vid Humanist. När Johanna Frändén flyttade till Göteborg sommaren 2001 fick hon reda på att det fortfarande fanns lediga platser på grundkursen.

Till skillnad från några av hennes klasskamrater hade hon varken en fransktalande pojkvän eller erfarenhet av att arbeta som au pair i Frankrike. Franskan jag hade lärt mig på gymnasiet var jävligt användbar, men jag hade bättre saker att göra än att plugga. Och jag var alldeles utmärkt på grammatik också, fortsätter hon med ett skratt, med en viss förvåning i rösten.

I snart 10 år har Johanna Frändén kallat Paris hem. Att studera franska i ett år vid Göteborgs universitet lade en solid grund för en framtid inom journalistiken som täcker hela Europa. Till följd av klasserna har hon now har en fot i dörren för fransk kultur och litteratur.

Att läsa alla klassiker ger dig en oöverträffad fördel. Det förväntas inte alltid av dig, men folk i Sverige blir alltid blåsta när de får veta att du har läst Balzac och Hugo. Johanna Frändén hoppade av college efter två terminer för att jobba på en bar i Lyon. Det var “något av en reality check”, säger hon, eftersom kunderna på andra sidan disken inte var lika entusiastiska över klassikerna som hon hade varit.

Även om jag var bekant med Balzac, kunde jag fortfarande inte beställa en pint eller fråga om de accepterade kreditkort. Att vara litterär men inte så bra på vardagsfranska var utmattande. Livets bedrägeri angående spanska Hon hade en så solid grund i franska från sin tid på college och i baren att hon några år senare, på sitt sommarprogram P1, kände sig säker nog att berätta en “livsdefinierande lögn”.

Hon har dominerat europeisk toppfotboll under det senaste halvt decenniet. Har varit där, gjort det, handlat i London, Barcelona, ​​Rom och Paris. Johanna Frändéns språkliga förmågor har varit avgörande för hennes karriär som journalist.

Att franska studierna tog över på Humanisten var den största nackdelen. När Johanna Frändén besökte Göteborg sommaren 2001 fann hon att det fanns gott om öppna platser på stadens introduktionskurser. Hon var olik många av sina kurskamrater genom att hon varken talade franska eller hade erfarenhet av au pair.

Jag fräschade upp min franska på gymnasiet och var redo för vad som helst. Hon säger: “Men jävlar vad bra jag var på grammatik också.”Nu, efter nära två decennier, kallar Johanna Frändén Paris hem. Det blev tydligt att det år som studerat franska vid Göteborgs universitet var en solid grund för en framtida journalistkarriär som skulle omfatta hela Europa. Kunskapen om fransk litteratur och kultur som hon fick under sina kurser har varit avgörande för att hjälpa henne att integreras i det franska samhället.

Att ha läst varje klassiker är en omöjlighet. Det är nog inte så att man förväntas ha gjort det, men de blir så chockade när man dyker upp som en svensk som har läst Balzac och Hugo.Efter två år på gymnasiet gluggade Johanna Frändén tillbaka till Lyon och fick ett jobb som sköter baren. Där var gästerna på motsatta sidan av skivan mindre intresserade av klassisk litteratur, och hon beskrev sin egen upplevelse som “lite av en reality check”.

Att vara litterär men inte bra på vardagsfranska var lite av en jonglering.Kombinationen av hennes universitetsstudier och bartenderarbete gav henne en så stark grund i franska att hon några år senare bestämde sig för att skriva in sig på ett “livsförändrande” sommarprogram i P1.

Aftonbladet, där Johanna Frändén jobbade, ville ha en reporter som kunde profilera den svenska stormakten efter att Zlatan Ibrahimovic skrivit på med den spanska fotbollsklubben FC Barcelona 2009. Chefskocken kom fram och frågade om hon pratade spanska. Hon nickade ja och gick sedan snabbt nerför gatan för att köpa ett spanskt ficklexikon.

När jag först började matade jag alla mina intervjuer och meshade över alla ljudfiler till en kompis som var ansvarig för att översätta dem. Jag hade i alla fall inte tackat ja om jag inte hade trott att jag kunde fixa situationen. Hon delar sina språkkunskaper med en rad andra kvinnliga sportjournalister, däribland tidigare nämnda Frida Nordstrand, Johanna Gar och Jennifer Wegerup.

Damerna inom sportjournalistiken verkar ha hamnat i en hake, och jag är övertygad om att det finns ett sätt att få dem att lossna. Människan måste ha ett agg för att få sin plats. De har varit helt oväntade. Jag säger alltid till folk att de ska sluta använda dåligt språk.

johanna frändén pojkvän

Det är fortfarande på samhällets långsiktiga agenda. Språket trycker tillbaka mot det samhället fokuserar på just nu; saker måste röra sig snabbt och människor måste hitta någon form av gemensamt språk. Man hör ofta om människor som inte har kopplat in, startat en start och sedan kommit till en plats som Spotify. Det är lätt att glömma att antalet är i miljoner. Omvänt, om du har kontakter eller kan språket ökar du dina chanser avsevärt att avancera i din karriär och få en högkvalitativ position.

Enligt Johanna Frändén är en av de mest frustrerande aspekterna av att lära sig ett nytt språk hur lång tid det tar att göra det. Allt annat, inklusive artiklar som behöver publiceras snabbt och kommentarer som behöver twittras, skjuts åt sidan. Hon bestämde sig för att fokusera på att lära sig tyska under hela pandemin och landets strikta låsning.

Det finns inga bakvägar med språk. Detta tar lite tid. Människan snubblar, människan gör misstag, människan vänder sig om. Men plötsligt har man nått en ny nivå. Det finns få saker som är så tillfredsställande som att inse att du förstår ett nytt språk.

Jag har bott i Frankrike så länge att jag sällan ser något med svenska ögon längre, men det här är ett undantag. Grönsaksgrossister som korsar miljonärsprogrammet och förorterna som säljer varor direkt från gården. Så det var inte så när folk bodde i Solna. Jag älskar Frankrike så mycket!

Jag följer med i den sista taxin. Det finns en äldre herre inombords som bara har kisande leenden och skitrande händer. Innanför den sista utposten hittar du en skog full av orrar i träden; en karta över Normandie hänger från en av väggarna.

Det är inte varje dag under pandemin som jag har samtal med två välkända personer och låter gudarna veta att jag har direktkontakt med Frankrikes landsbygd. Den yngre av de två avslöjar förvånansvärt utmärkt kännedom om området. Han verkar alltid handla olika varor vid olika ingångar till gaffeln. Jag är en storstadskille som inte riktigt minns sina morföräldrar, men han gillar att nynna på “Uppskattande” Andå.

Det blir lite tråkigt när det är dags att prata om specifika affärsfrågor. De säljer inte mindre än två eller fem kg beroende på säsong, och vi har inget direkt behov av att bunkra i mitt tvåmanshushåll. Vi har ett gemensamt mål, och jag skulle vilja se den franska landsbygden frodas.

För att uttrycka det tydligt, jag vill leva i en värld där blomsterbud i Normandie kan sätta upp butiker i byn och leverera sina varor utan behov av mellanhänder. Bry dig inte om mig. Det är därför jag har blivit tillsagd att gå vidare och köpa två kilo morötters och fem kilo gullök själv; mellan oss två borde vi kunna äta upp allt innan det blir för mörkt.

Johanna Frändén Pojkvän
Johanna Frändén Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!