Karin Granberg Familj

Sprid kärleken
Karin Granberg Familj
Karin Granberg Familj

Karin Granberg Familj – Karin Granbergs karriärväg har lett till en mängd olika oväntade upplevelser, från ett äventyr på Fiji till ett läkarstopp i den fiktiva staden Fraga, där hon för närvarande praktiserar medicin. Och trots alla resor hon gjort har hon äntligen fått ihop sitt liv: fem barn och en syster som bara fick leva för en dag.

SVT:s “nya” läkare i “Fråga doktorn” har blivit het i kläderna med mera. Karin Granberg blev en välkänd tv-läkare tack vare sin karisma, goda humor och folkkonstnära känsla. Även om Karin var bekant med tv-produktion från sin tid som Robinsonläkare, var hon till en början förvirrad över vad hon hade fått i uppdrag.

Första dagen av repetitionen gick bra. Sedan fick jag reda på hur många som tittade på Ask the Doctor varje vecka, och jag hade ingen aning. Jag blev så upprörd att jag inte kunde bilda en sammanhängande mening. Enligt doktor Karin Granberg var det bara med hjälp av programmets chef Suzanne Axell som hon kunde återupptäcka sina känslor.

Vi dricker kaffe i vardagsrummet med katten som Karin hävdar är världens torraste och småpratar vid hennes avskilda stuga i skogen utanför Skellefte.Jag såg avsnitten av Expedition Robinson som sändes medan jag kopplade av på Fiji och åkte skidor nerför en obebodd ö med en katt. Då gick det upp för mig att snickaren får bygga ett lufttätt rum runt kattluckan, som Karin uttrycker det. Slutresultatet är en vacker struktur med glasgolv och en hisnande panoramautsikt över Bottenviken.

Halvbjörnen Ozzy tofsar in när eldenvärmaren från köket raslar den till i den bifogade kattluckan, tillsammans med en jättekatt. Hans mycket mindre kattkompisar, trasdockan Elviz och bondkatten Zigge, umgås bredvid ett akvarium. Karins har alltid haft en svag punkt för kattdjur, men hon identifierar sig som en kvinna.

Ända sedan hon var tolv och hennes mamma blev svårt sjuk har hon velat bli läkare för att kunna hjälpa människor. Min mamma blev sjuk i reumatoid artrit och andra relaterade sjukdomar, men hon fortsatte modigt att leva tills jag var 26 år gammal. Jag är inte riktigt över chocken än, som Karin uttrycker det.

Som barn bodde hon i Burträsk och Skellefte, där hon utmärkte sig akademiskt och även var aktiv i fritidsaktiviteter. Hon gillade slalomskidor, fotboll, spelade piano och sjöng i kör i skolan. Men hon har också en spännande sida.

Hon arbetade som lantläkare i Nordnorge, reste till svenska gränsen varje vinter för att behandla skidåkare och arbetade som volontär i Asien med små barn. Hon avslutade sin juristutbildning i Ume.

Karin Granberg Familj

Jag tog lite ledigt från läkarutbildningen när jag fick barn och jobbade som sexarbetare istället. Efter det kom barnen väldigt sent. Marcus är 31 år och hans bröder är Gustav, 28, Petter, 27, Nils, 24, och Fredrik, 19. Utöver det hade bröderna en pytteliten syster som hette My som bara fick leva ett dygn.

Både oro och glädje har hittat in i Karins liv och utan tvekan bidragit till hennes friska hjärta och generösa ande. Hon är klippan för sina söner, och när de kommer på besök – vilket är ganska ofta – går hon ut på bakgården, eller “kattluckerummet” på svenska.

Karins hem är där vi träffar hennes familj, inklusive hennes syster Caroline, hennes man Marcus och deras ettåriga son, en sällsynt liten flicka som heter Lo. De bor här gratis medan de letar efter ett boende.

Alla bröder vill bo nära varandra. Bara den näst äldste, Gustav, bor i Lule, men den staden är inte så långt borta. Jag skulle vilja kompensera för att pojkarna inte hade några pappa- eller mammafigurer i sina liv under uppväxten, och jag tror att de håller med om att det är väldigt roligt när alla är här med sina kompisar i filmerna.Där lägger jag alltid ut en stor köttsoppa, gärna på ren, som alla älskar.

När ungarna blev äldre bosatte sig familjen i Gällivare. Det blev en prövning att få Karins schema att sammanfalla med varumärkesmannen Thomas, vars temperament försvårade kommunikationen. Husky bestämde sig för att ta hem 70 liter mjölk per vecka!

Jag hade inte räknat med att få så många barn, men vi gjorde plats för alla som dök upp. Jag önskade verkligen att jag hade mer, men tyvärr var tiden inte på min sida.Karin och hennes exman hittade ett sätt att kombinera sin kärlek till resor med sitt engagemang för familjen och deras talanger. När Marcus var två och ett halvt tog hans föräldrar föräldraledighet och åkte för att ryggsäcka genom Asien med sin lille son.

Sedan dess har vi tagit med våra barn på en vintersemester till Malaysia, Thailand, bergen i Norge och andra exotiska platser varje år. Om vi ​​tvingades flytta till en stor stad där varje bostad bara kunde rymma fyra personer, skulle jag klä mina barn i identiska kläder så att vi alla kunde sova i samma rum, oavsett hur många vi var.

Jag skulle aldrig flytta mina ägodelar från deras avsedda utrymme! Karin har arbetat inom såväl privat sektor som inom näringslivet och lantbrukssektorn, och hon har även arbetat som idrottsläkare för en rad olika aktiviteter som tennis, brottning och dykning. Hon var lagläkare för det tvåfaldiga SM-guldmedaljören ishockeylag Skellefte AIK i totalt tio år.

Efter den senaste matchen åkte hon på semester med sin man i Sverige, även om hon alltid har fortsatt sitt vanliga jobb som läkare. I det Granbergska hushållet har ishockey samma betydelse som vilken annan hobby som helst. När Karin separerade från barnens pappa i Gällivare gav hon sina söner möjlighet att välja var de skulle flytta. Skellefte blev platsen där alla pojkarna spelade ishockey.

Karin Granberg Familj
Karin Granberg Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!