Keith Cederholm

Sprid kärleken
Keith Cederholm
Keith Cederholm

Keith Cederholm – Född den 1 september 1958 i Eskilstuna, Sverige, och avled den 28 augusti 2010, blev svensk brottsling Keith Cederholm (tidigare känd som Keith Weissbrodt) ryktbar efter att ha dömts till två års fängelse 1982 för försök att råna ett garage. i Malmö. förutom att vara lämplig för inkorporering i ett bedrägeri-program; döpt till Raggarmoret. Journalisten Jan Guillou tog upp sin sak i det svenska tv-programmet Rekord-Magazinet, vilket i slutändan ledde till att Cederholm dömdes till fängelse av Sveriges högsta domstol.

Keith Cederholms far köpte ett resande tivoli och tillbringade det mesta av varje år med att bo i olika resestugor spridda runt om i Sverige. Efter att Keith Cederholms föräldrar skilde sig när han var 13 år flyttade han till Helsingborg med sin mamma och två yngre bröder.

Hans mamma har precis fått en pojke. Han var slarvig med sin Cederholmsgivna styvfar honom. Under de föregående decennierna träffade han och började interagera med en grupp unga män vars beteende visade subtila men destruktiva former av aggressivitet. Det var en krets för honom att fortsätta råna banker på 1970-talet. Cederholm hade tydligen upptäckt detta och beordrat att Göransson skulle kastas över vägen i en extrem diktat, som klansmännen hävdat.

Han tog en taxi till Helsingborgs hamn och hoppade oskadd i vattnet; sommaren 1981 dömdes Cederholm och ytterligare en person till mord i tingsrätt och fem andra dömdes till döden för mord.Jan Guillous förespråkande för en ny rättslig början i Malmös så kallade “raggarmmordet” fick stöd av en rad uppmärksammade artiklar i Rekord-Gazette.

Cederholm hade ett stort stöd från sin familj och hovet.Man tror att Keith Cederholm orkestrerade en attack mot en Malmö raggargrd med hjälp av ett Helsingborgs raggargäng. Efter att ha väntat på sin tur i ragggrden, trodde Helsingborgsgänget att de kunde misshandla en vittne, flyga över honom till Helsingborgs hamn och sedan berusat slå ihjäl honom.

Slutligen konstaterades att Keith Cederholm inte befann sig i Malmö när ragggrden Granbacken förstördes av brand. Han var med andra ord aldrig det avsedda målet för ett mord som involverade det giftiga vittne eller det dödliga varumärket. Efter att ha struntat i den nyligen tillgängliga bevisningen beslutade högsta domstolen i Sverige att fastställa fällande dom.

Efter en ny rättegång vid Hovrätten för Skne och Blekinge befanns han oskyldig med 5-0. Än så länge ser allt bra ut. Samtidigt som bevis lämnades mot den första åtalade, Mikael Johannesson, lämnades också bevis på förmn nivå för den andre åtalade, som också är misstänkt för brott.

Hans lydnad mot Keith Cederholms order har gett honom ytterligare beröm.Efter att ha erhållit en ny juridisk status i november 1983 fastslog högsta domstolen att Keith Cederholm inte hade rätt till statlig ersättning för förlorad inkomst på totalt mer än 115 000 dollar och beordrade honom att återbetala pengarna.En av sakerna som gick till Cederholms fördel var att han stannade med sin familj hela natten innan branden i Klippan bröt ut. När det hände var Henning Sjöström Cederholms advokat.

Keith Cederholm

Cederholm har nu anklagats för att ha dödat både Göransson och sig själv. Trots att 17-åringen inte fingerade på Cederholm, befanns han 1982 ha dränerat och medverkat till misskötsel av spannmål och dömdes till döden.En 17-årig flicka rapporterade att raggargänget hade anlänt till hennes hus morgonen efter en brand där en levande person var inblandad och att hon åkt i raggarbilen som fört kroppen till Helsingborgs hamn.

När rättegången avslutades testades en 17-årig flicka som hade sett hela händelsen som vittne. Fem personer befanns skyldiga för sina roller i mordbranden och ytterligare två från Göteborg befanns skyldiga för sina roller i sammanblandningen av de rymningsmisstänkta och misshandeln av Göransson. Från och med denna uppdatering kombinerades mordanklagelserna mot Göransson och Cederholm.

Cederholm dömdes för människorov och medhjälp till grovt våld våren 1982 i hovrätten, trots att 17-åringen inte pekat ut honom, men inte för mord. . De fem mordbrännare och två göteborgska ligister befanns skyldiga till Göranssons kidnappning och brutala misshandel.

TV-journalisten Jan Guillou analyserade polisutredningen på Rekord-Magazinet. Cederholms närvaro vid en familjemiddag i Klippan under brandnatten var ett av de uttalanden som vittnade till hans fördel. Men polisen misstänkte att Cederholm lämnade familjens middag sent samma kväll och körde till raggargården, enligt utredningen.

Genom att testa rutten mellan Klippan och Raggargrden i en Plymouth Fury, bilen som Cederholm ska ha kört, kom Jan Guillou fram till att Cederholm inte kunde ha varit på platsen vid Raggargrden när branden bröt ut. I november 1983 gav Högsta domstolen Cederholms fördel och gav honom rätt att gå vidare.

Henning Sjöström, advokat, hjälpte Cederholm under rättegången. Cederholm släpptes i juli 1984, men de andra gjorde det inte. Efter tre års fängelse tilldömdes Cederholm 400 000 kronor i skadestånd från staten, utöver 115 000 kronor för förlorad inkomst.

Cederholm försökte sig på en ny karriär som bonde efter att ha blivit frikänd i raggarmordet. Det var utan motstycke i svensk rättshistoria att myndigheter beslutade att fördela ersättningsutbetalningarna över en längre tid snarare än allt på en gång. 1997 dömde en domare Cederholm till åtta års fängelse för narkotikabrott.

Keith Cederholm
Keith Cederholm

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!