Kurt Cobain Död

Sprid kärleken
Kurt Cobain Död
Kurt Cobain Död

Kurt Cobain Död – 1994 var Kurt Cobain en amerikansk gitarrist, singer-songwriter och medlem i Nirvana. Han föddes den 20 februari 1967 i Aberdeen, Washington.Han gifte sig med Courtney Love 1992 och de fick en dotter, Frances Bean Cobain, 1993. Kurt Cobain dog 1994.

Frances McKee, huvudsångaren i The Vaselines, var en favorit bland Kurt Cobain, och hennes dotter döptes efter henne. Kurt Cobain föddes i Aberdeen, Washington, en stad i delstatens nordvästra hörn, och var son till en industriman.

Vid tiden för sin födelse var han son till Donald Cobain (född 1946) och Wendy Cobain (född 1948, nu Wendy O’Connor). Hans föräldrar skilde sig när han var nio, och som ett resultat blev han mycket tillbakadragen.

Efter att hans föräldrar skildes sa Cobain att han tyckte att hans barndom var lycklig. Med hans egna ord var skilsmässan en traumatisk upplevelse för honom. En gitarr fick han vid 12 års ålder. Som ett resultat av att läsa om punkmusiktidningar bildade han sig ett intryck av hur han tyckte riktig punkmusik lät utifrån vad han hade hört.

Han var aktiv i Seattles förslappade undre värld. För The Melvins arbetade han som studsare, och han hoppade av skolan för att göra det. Som 14-åring bestämde han sig för att köpa en elgitarr istället för en cykel eftersom han ville lära sig spela.

Eftersom han umgicks med en kille som var gay, blev Cobain mobbad av sportpojkarna i skolan, som kallade honom gay. Cobain var omedveten om sin väns homosexualitet tills han blev kontaktad av vännen.

När Kurt konfronterades med att vara gay sa Cobain att han inte var det, men att han fortfarande ville vara vänner. När han först gick med i ett band spelade Kurt Cobain trummor, men han gick snart över till att bara spela elgitarr.

Kurt Cobain Död: 5 april 1994

Gitarren, basen och trummorna fanns i hans styrhytt. Krist Novoselic och han bildade ett band tillsammans vid 17 års ålder medan de fortfarande gick på gymnasiet. Allt från Skid Row till Ted Ed Fred till Fecal Matter var bandnamn de använde för sitt band.

Nirvana, den buddhistiska termen för “andlig fred, evigt tillstånd av fred och lycka”, valdes av bandet 1987 efter Kurt Cobains beskrivning av punkrock. Ett skivkontrakt med Sub Pop gav Cobain och Novoselic en chans att spela in sitt eget album efter att de började ta sin musik på större allvar. Deras första album, Bleach, producerades av Chad Channing, deras trummis.

Kurt Cobain Död

Bleach, Nirvanas första album, släpptes i juni 1989. Det tog 30 timmar att spela in albumet, som kostade $606,17. En 8-kanals studio användes för att spela in albumet. Inspelningen bekostades av Jason Everman, som fick kredit för att ha spelat gitarr på albumet i utbyte mot sin betalning.

Jack Endino fungerade som albumets producent. Bleach blev en platinasäljare 1992, efter framgången med Nevermind det året (1 miljon sålda exemplar). De provade ett antal olika trummisar efter släppet av Bleach, men de var aldrig nöjda med någon.

De var med i ett band som hette Screamsgigs 1990. När de anlände till platsen lade de märke till trummisen Dave Grohls hårda och råa trumstil, som Cobain tyckte var särskilt tilltalande. Grohl gick med i Nirvana efter att Scream upplöstes i september 1990.

Kurt Cobain blev en internationell superstjärna efter att Nirvana släppte sitt andra album Nevermind 1991, och Nirvana blev ett av världens mest populära rockband. Kurt Cobain hade dock svårt att anpassa sig till media och rampljuset. Han tyckte det var absurt att han i media omtalades som “talesmannen för en generation”. Butch Vig var mannen bakom produktionen av Nevermind, som sålde mer än 25 miljoner exemplar år 2016.

Många av låtarna på In Utero var starkt influerade av Nirvanas musikaliska rötter från Seattles mörka klubbar, och enligt Nirvana själv var han väldigt nöjd med bandets nya råa sound men kände att trumpartierna på vissa låtar var för högljudda. Steve Albini producerade In Utero. Strunt i bultarna, här är Sex Pistols-producenterna övervägdes innan han anställdes av Nirvana. “Heart Shaped Box” och “All Apologies” producerades båda av Scott Litt.

Cobain föredrog Fender-gitarrer eftersom de var lättare än Gibson-gitarrer, sa han. Han använde dock en Epiphone SG under sin tid på Bleach. Jaguar och Mustang var två av hans favorit Fender-modeller. För att skapa sin egen gitarrmodell skar han ett kort med två gitarrer, en Fender Jaguar och en Fender Mustang, och kombinerade dem till en. För Hagström har han spelat modellerna DeLuxe och II.

Kurt Cobain Död
Kurt Cobain Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!