Lill Lindfors Ung

Sprid kärleken
Lill Lindfors Ung
Lill Lindfors Ung

Lill Lindfors Ung – Vid 82 års ålder firar konstnären Lill Lindfors 60 år i yrket. Vi får äntligen träffa henne i den kommande höstmusikalen Anastasia. Sångerskan berättar om sin långvariga pojkvän Anders och avslöjar att corona-karantänen ibland var svår för deras förhållande.Hon reflekterar över att vara mamma och hur #metoo-rörelsen fick henne att tänka tillbaka på tider då män gått över gränsen.

Jag gick förbi en man i folkmassan, och han rörde mig på rumpan när jag gick förbi. Min svarstid var ganska snabb. Jag har haft klackar på scenen i 60 år i sträck. Jag kan stå i totalt fem timmar för en föreställning som inkluderar en soundcheck.

Förutom rösten fokuserar jag framför allt på fötterna. Det finns inga problem, även om jag upplever lite trötthet i mina fötter och misstänker att jag kan ha artros i en av dem. Lill är som vanligt klädd helt i svart och har på sig ett par överdimensionerade träningsbyxor med knappar från 1970-talet.

Det där paret jeans är fantastiskt. De går tillbaka till den tid då jag studerade jazzdans intensivt med Walter Nicks, mannen som ansvarade för att ta den till Sverige på 1960-talet. Lill har alltid haft en passion för scenen och konsten. Femåriga Lill sjöng sånger i slutet av simskolan när hennes föräldrar spelade lut och piano på deras fastighet i Näsbypark, Täby.

Hon var i tonåren när raggoperan “Nobborna” sändes i tv och hon uppträdde i en skolrevy på Viggbyholms skola. Hon gjorde sin scendebut 1961, när hon var 21 år gammal.Efter examen i engelska och teaterhistoria fick Lill arbete i Hagge Geigerts nyårsrevy. Revyikonen Karl Gerhard kom senare över henne och anställde henne.

Pappa sa alltid: “Om du vill fortsätta arbeta inom det här området behöver du en bra utbildning.” Jag provade på en roll i en dramaproduktion men bombade det tredje och sista komediprovet. 1979, när jag spelade “Sugar” med Brasse, lärde jag mig hur utmanande det är. Det var en utmärkt utbildningsinstitution, och han finslipade sin timing till perfektion där.

Det fanns uppenbarligen naivitet, arrogans och attityder från min sida när jag var yngre, men jag minns också att jag var ganska oförstörd. Att få barn med en underbar man som heter Peter Wester var en vändpunkt i mitt liv. Vid 29 års ålder var att få barn en betydande vändpunkt i mitt liv. Det tvingade mig att undersöka mina prioriteringar och fundera noga över budskapet jag ville skicka. Allt i en kreativ människas tillvaro handlar om dem.” Vidare etc. En Lill Lindfors-skapelse är jag.

MeToo-rörelsen har och fortsätter att göra skillnad. Antalet herrar med klor är tyvärr högt. Kom ihåg att det typiskt är jag som står för produktionen, då det är jag som säger så. Besluten har tagits och den önskade personalen har kommunicerats till dem av mig.

“Lilla gumman” och “lilla stubben” är begrepp som jag är väl bekant med. Begreppet “lilla stubbe” beskriver mig dåligt. Tack och lov har jag aldrig varit tyst. Ibland önskar jag att jag bara kunde hålla tyst om saker som händer i en mans värld. Detta får mig att minnas den gången jag utan omtanke gav en man en örfil. Sandgrund i Karlstad var brottsplatsen efter ett framträdande.

En man i publiken klappade mig på rumpan när jag gick förbi. Min svarstid var ganska snabb. Efter händelsen sträckte sig en gemensam vän ut för att uttrycka ånger på hans vägnar. Den 12 maj är det Lills 82-årsdag. 2020 hade hon planerat att gå upp på scen för att fira sin 60-årsdag, men pandemin spårade ur hennes planer. Till följd av förseningarna har hon gjort jubileumskonserterna “Tillsammans är ett sätt att vara” flera gånger mer i vår än vad som ursprungligen var planerat.

Lill Lindfors Ung

Lill utbrister att hon älskar att komma tillbaka inför publik och sjunga igen eftersom hon kan känna den lycka de känner för henne.Förutom att handla om “längtan” och “förhoppningar” handlar “tillsammans” också om “.

Längtar efter en björnkram utan några hinder mellan dig och din kramare. Jag identifierar mig som en Taig. När du inte kan krama människor med värme och spänning , det blir som ett filter på ditt känsloliv.Om du undertrycker dina känslor på det här sättet kan du inte låta dig känna glädje heller.

Epidemin slog till när Lill började sin jubileumsturné. Hon återvände till stranden den 17 mars 2020 och tillbringade de följande tio dagarna där. Som ett resultat skrotades planerna. Jag tänkte “Åh, det är så härligt att vara ledig!” och började gå långa promenader vid havet.

Tiden jag tillbringade i karantän kvävde helt alla fantasiimpulser jag kunde ha haft. En sur bit av hjärnan gick iväg för att surra i ett hörn. Den energigivande effekten av att dela en måltid med vänner har också försvunnit. Jag och Anders hade alltid stimulerande pratstunder, även om maken ofta var irriterad över att vi ofta var ensamma. THE NUT JOB TRUMP fick oss att delta i live-action på Capitolium.

Lill och hennes make klarade sig båda genom prövningen av covid. Lills senaste resa togs väl emot av folket. Tillbaka på scenen är en otrolig höjdare för mig. När hon blivit äldre har hon märkt att hennes förmåga att hantera stress har minskat. En kreativ person verkar alltid ha mycket på gång. Ändå har Lill upptäckt att den digitala livsstilen har lagt till stress till hennes liv på grund av behovet hon känner att vara tillgänglig hela tiden.

För att uttrycka det enkelt, jag har alltid varit en tidsoptimist, och som ett resultat tror jag ofta att jag kommer att ha mer tid än jag faktiskt har. En impuls har slagit mig att börja sortera i en låda. Det är sånt som kan sätta mig under stor press.

Lill Lindfors Ung
Lill Lindfors Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!