Lina Axelsson Kihlblom Längd

Sprid kärleken
Lina Axelsson Kihlblom Längd
Lina Axelsson Kihlblom Längd

Lina Axelsson Kihlblom Längd – Socialdemokrat och svensk utbildningsminister Lina Marjatta Axelsson Kihlblom är från och med den 30 november 2021 en ogift Axelsson född den 24 juni 1970 i Köping. Hon har en varierad yrkesbakgrund som inkluderar att praktisera juridik, instruera och leda en skola. Hon blev ursprungligen känd efter att hennes insatser för att förbättra elevernas prestationer på Ronnaskolan i Södertälje visades i SVT:s Rektorerna.

I samband med att han tillträdde som minister porträtterades Axelsson Kihlblom av ett flertal medier som den första öppet transsexuella personen i Sveriges kabinett. Det beror på att ministern bytte kön tidigare. Efter att ha blivit tillfrågad om uppdraget konstaterade Axelsson Kihlblom, “transindivider är det nya normala i olika sorters roller i samhället.”

Ministerns självbiografi, Kommer du att gilla mig nu.en berättelse om identitet, släpptes 2015. Detta var resultatet av den könsförändring som skedde på 1980-talet. Sedan dess har hon gett ut en ledarskapsbok (2016) och en ungdomsfackbok om samhällsvetenskap (2019).

Lina Axelsson Kihlblom har en kandidatexamen i juridik från Uppsala universitet samt examensbevis i rektorat och skoladministration från Stockholms universitet respektive Rektorsakademien. Hon är trespråkig och har utmärkta kunskaper i tyska, franska, spanska och engelska.

Hon är en erfaren advokat som har arbetat både på ett exportföretag och med EU-rätten i Bryssel. Hon har också haft positionen som chef för marknadskommunikation för ett IT-företag i Irland. Hon har också varit lärare. Hon började sin rektorstjänst 2009 på Stockholms Enskede Byskola och tre år senare på Södertäljes Ronnaskolan.

Därefter medverkade hon i Rektorerna, ett TV-program på Utbildningsradion, där hon blev känd för att vända skolans dåliga resultat och avsevärt öka elevernas poäng.Axelsson Kihlblom var då grundskolechef i Haninge kommun och hon var även ledamot i 2015 års skolkommission.

Hennes första roman, med titeln Kommer du tycka om mig nu. släpptes hösten 2015. där hon berättar att hon föddes med en maskulin kroppsbyggnad och genomgick en könskorrigering. I SVT:s Skavlan, som sändes i samband med boksläppet, delade hon med sig av sin historia.

Fram till mitten av 1990-talet, då Axelsson Kihlblom också genomgick en könsbytesoperation, identifierades hon juridiskt och på myndighetshandlingar som man. Som ett resultat av en flerårig process som började med en resa till läkaren när hon var 19 år, lyckades hon äntligen.

Lina Axelsson Kihlblom Längd

Rektorn, en dokumentär med Lina Axelsson Kihlblom i huvudrollen, hade premiär på UR i september 2015. Den handlar om hennes strävan att åstadkomma förändring på Södertäljes Ronnaskolan, en prestigefylld institution som historiskt har plågats av en rad frågor. Under hennes tre år på institutionen höjdes godkända gymnasiet från 55 procent till 75 procent. Den här dokumentären är en fortsättning på SVT:s dokumentärserie 2011 Rektorerna.

Axelsson Kihlblom gästade den svenska intervjuprogrammet Min sanning 2016.Lina Axelsson Kihlbom, nu 51 år gammal, blev känd som föreståndare för Ronnaskolan i Södertälje i den svenska tv-serien “Rektorer”. Hon hade utrymme att förbättra hur smidigt skolan gick.

Som nästa utbildningsminister på utbildningsdepartementet blir hon den första transpersonen att inneha en ministerpost I den svenska regeringen.I en intervju för tidningen Icakuriren 2018, som kom ut 2018, berättade Lina Axelsson Kihlbom om hur hon snabbt insåg att hon föddes i fel kropp.

Det var en ung kvinnas hjärtslag. Jag var inte mer än tri år när jag först insåg att jag hade gjort något fel. Hon berättade för tidningen att det finns bilder på henne som barn när hon står naken iförd sin mammas höga klackar och en rosa bh. Hon beskriver hur ingen visste att det var fel att vara transperson och hur hon ägnade lång tid åt att tro att hon var den enda transpersonen i världen.

Att leva i en kropp som inte är ens egen innebär att man tar lite avstånd mellan sig själv och den kroppen, för att inte vara inför andra människor är pinsamt. Tänk bara på att ta en varm dusch i ditt privata badrum under de kommande veckorna. Hon hävdar i sin Icakuriren-artikel att hon “stod där i min Speedo-badbyxa och önskade sig ett bad med stora stickningar.”

2015 öppnade hon upp i den svenska tv-serien “Skavlan” om den släkting hon begick när hon var 24 år gammal.Den tidigare rektorn, som fortfarande sitter i Skolkommissionen, har stor erfarenhet av att arbeta på skolan och rykta om att vara en flexibel och anpassningsbar chef och rektor. Han var rektor för skolan.

Lina Axelsson Kihlblom Längd
Lina Axelsson Kihlblom Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!