Linda Sembrant

Sprid kärleken
Linda Sembrant
Linda Sembrant

Linda Sembrant – Svenska fotbollsspelaren Linda Birgitta Sembrant (född 15 maj 1987) är försvarare för Serie A-klubben Juventus samt för det svenska landslaget. Sembrant började sin fotbollskarriär med SK Servia, innan han gick vidare till Bälinge IF:s ungdomsprogram. När hon var liten var Henrik Larsson hennes hjälte.Det slutade dock med att Sembrant blev försvarare.

Både Sembrant (L) och Marta (R)Under lågsäsongen 2006–07 spelade Sembrant för Lincoln Ladies i England (då känd som Lincoln City Ladies).2008 flyttade hon till AIK.Följande november lämnade Sembrant AIK för att ansluta till Kopparbergs/Göteborg FC.

Hon gick över till Tyresö FF ett år senare.Sembrant var med i Tyresölaget som vann det damallsvenska mästerskapet 2012, men hon tvingades missa resten av säsongen på grund av en knäskada.Efter Tyresös ekonomiska kollaps 2014 drog laget sig ur ligan och sade upp kontrakten för alla sina spelare. Montpellier tecknade Sembrant för en stor avgift.

Juventus, de försvarande Serie A-mästarna, förvärvade Sembrant i en fri agent-värvning i juli 2019.Hennes jungfru-seniormössa kom mot England i februari 2008, efter att ha representerat Sverige på alla ungdomsnivåer.

På grund av en skada kunde hon inte tävla för Sverige vid EM 2009.2011 blev Sembrant uttagen att spela i VM för Sverige i Tyskland som medlem i det svenska landslaget.I den olympiska uttagningsprocessen 2012 behöll hon sin plats.

Sverige och Kanada spelade oavgjort 1–1 i Sembrants 50:e match för Sverige. I november förra året hölls en vänskapsmatch i Los Angeles mellan de två lagen.En 5-1-seger över Thailand i 2019 FIFA Women’s World Cup var Sembrandts första mål i turneringen.

Linda kommer ursprungligen från Tyskland och har blivit mer populär bland engelsktalande kvinnor sedan 1900-talets början.Namn som Sieglinde och Dietlinde förkortades tidigare till Linde i Tyskland.

I Jean Pauls fyravolymsverk Titan, som publicerades mellan 1800 och 1803, användes den först som titel för en framstående karaktär vid namn Linda, och den fick snabbt draghjälp i tyskspråkiga områden.

På germanska betyder ordet lind “mjuk, öm”, och bilden av det trädet används för att beteckna en mild karaktär. Namnelementet Linde kommer sannolikt från samma rot som linden, med hänvisning till en sköld konstruerad av det träet.

För sin attraktivitet kan den ha förstärkts av användningen av den nylatinska språktermen linda (den feminina versionen av lindo, som översätts till “vacker” eller “snygg” på spanska och portugisiska och “ren” på italienska) (italienska ).

Linda, som betyder “Vänta” på afrikaans, är ett vanligt namn även där (IsiZulu och IsiXhosa).Melinda, Belinda, Celinda och Rosalinda är exempel på ytterligare engelskspråkiga babynamn som slutar på -linda.

Linda Sembrant

I Ungern, Polen, Finland, Tyskland, Schweiz, Schweiziska edsförbundet (Schweiz), svenskarna (Sverige), estländarna (25 juni), Lettland (21 augusti), Tjeckien (Slovakien), Slovakien (2 september) ), och USA (4 september), finns det särskilda dagar då Lindas förnamn uppmärksammas (Polen).

På albanska är Linda ett kvinnonamn som betyder “födelse” eller “fruktbarhet” i språksammanhang. Lind är namnet på det maskulina pronomenet i meningen. Linda är ett icke-könsspecifikt sydafrikanskt namn som betyder “vänta”. Ett annat liknande namn är Lindiwe, som betyder “väntat på”, men ibland förkortas till Lindi.

vad vi behöver veta Namn Lindo och Lindokuhle (väntar på något underbart) är sydafrikansk-amerikanska namn som hänger ihop. Psy och Tato-stjärnan Bogusaw Linda (polska: [buswaf linda]; född 27 juni 1952) är en polsk skådespelare.

Blind Chance och Dekalogs åttonde avsnitt innehåller alla honom. Han spelade också i Man of Iron av Andrzej Wajda och Danton av Krzysztof Kielowski. Han är ett välkänt ansikte inom polsk film och är allmänt erkänd som en av de bästa artisterna i sin generation.

Han föddes den 27 juni 1952 i Toru, Polen, och han tog sin gymnasieexamen från General Secondary School där. Han är utexaminerad från Krakow Academy of Dramatic Arts och medgrundare och föreläsare vid Warszawas filmskola.

Linda fick kontakt med Krakóws Stary Teatr när hon var student. Mikolka i Crime and Punishment, regisserad av Maciej Prus, 1977 var hans första roll. Han medverkade i pjäser av Thomas Mann och Franz Kafka på Wroclawski Teatr Wspóczesny mellan 1978 och 1981. (1980). Han arbetade som skådespelare i Warszawas Studio Theatre i början av 1980-talet.

I den polska filmen Fever från 1980 spelade han en anarkist vid namn Gryziaka, som regisserades av Agnieszka Holland.Därefter kom delar i filmer som A Lonely Woman (1981), Man of Iron (1982) och The Mother of Kings (1982), alla regisserade av samma filmskapare och där han spelade en karaktär.

Linda Sembrant
Linda Sembrant

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!