Linda Staaf Wikipedia

Sprid kärleken
Linda Staaf Wikipedia
Linda Staaf Wikipedia

Linda Staaf Wikipedia – Kulturen av nepotism sitter djupt inom våra institutioner. Skandalen utbröt efter att den svenska tidningen Express avslöjat att två framstående NOA-poliser, Mats Löfving och Linda Staaf, hade en affär som slutade i en polisanmälan.

Linda Staaf, som inte ens är utbildad polis, har genom manliga beskyddare byggt en helt osannolik poliskarriär. Idag diskuterar Ingrid och Maria den nya dokumentären Harry och Meghan och anledningarna till varför moderna män saknar gemenskap och familj och är så snabba att överge de människor som är viktigast för dem.

Terry Peder Rasmussen, en man som hade använt en falsk identitet i Kalifornien, befanns skyldig för att ha mördat sin sambo 2002. Han hade avtjänat tid för övergivande av barn medan han använde ett alias.

Med hjälp av GEDmatch kunde San Bernardino County Sheriff’s Office fastställa att flickans mamma, Denise Beaudin, hade försvunnit från New Hampshire i början av 1980-talet efter att ha dejtat Rasmussen.

Även om Rasmussen dog medan han fängslades 2010, kopplade släktforskaren Barbara Rae-Venter sitt DNA till morden på Bear Brook i Allenstown, New Hampshire.[6] År 2017 fastställdes Rasmussens skuld i mordet på Bear Brook av brottsbekämpning.

Utredare som undersökte Golden State Killer-fallet i Kalifornien använde DNA från ett oöppnat våldtäktspaket som hittades i Ventura County för att skapa en profil på GEDmatch[8][9].[10] Ett team av fem utredare ledda av Barbara Rae-Venter[11] använde denna information för att bygga ett enormt släktträd och så småningom nollställde den tidigare polisen Joseph James DeAngelo som misstänkt.

Trädet avslöjade att DeAngelo var avlägset släkt med Golden State Killer i 10 till 20 generationer.Mördarens DNA hittades i en av sakerna han dumpade utanför sitt hus, som utredare senare använde för att säkert identifiera honom.

Från det att de första GEDmatch-matcherna dök upp till det att DeAngelo greps i april 2018 tog proceduren cirka fyra månader. [9] I juni 2020 ingav DeAngelo en erkänd skyldig och dömdes därefter till livstids fängelse i augusti samma år.

Mer än tio våldtäkter inträffade mellan 1991 och 2006 i norra Kalifornien, och i september 2018 greps Roy Charles Waller som misstänkt efter att DNA-bevis från brottsplatser kopplades på GEDmatch till en släkting.

Polisen använde sedan våldtäktsmannens kända drag för att skapa ett släktträd och nollställa Waller som huvudmisstänkt. Det tog en dryg vecka att spåra och gripa gärningsmannen.Han åtalades för totalt 40 fall av våldtäkt som ägde rum i flera län – Sonoma, Solano, Contra Costa, Yolo och Butte.Waller befanns skyldig på 46 punkter i november 2020 och dömdes till 897 års fängelse följande månad.

FBI:s undersökande släktforskningsteam fastställde i mars 2019 att Paul Jean Chartrand var ansvarig för mordet på Barbara Becker den 21 mars 1979 i San Diego. Hennes nacke och rygg hade blivit knivhuggna flera gånger. Blod lokaliserades av detektiver i flera rum runt huset i La Jolla.

Linda Staaf Wikipedia

Enligt polisrapporter vid den tiden försökte 37-åriga Becker fly och kämpade mot sin angripare, som utgjutit en del av hans blod i processen.Men vid det här laget hade Chartrand gått bort 1995 av mystiska omständigheter, så inget kunde göras.

I april i år kopplades Arthur Rudy Martinez definitivt till våldtäkten och mordet på Jane Morton Antunez, 30, och Patricia Dwyer Morton, 28, i Atascadero, Kalifornien, 1977 och 1978. Antunez sköts ner i sin bil, medan Morton mördades i sitt eget hus.

Martinez, som nyligen hade släppts från fängelset efter att ha avtjänat tid för mordförsök och våldtäkt som inte var relaterade till dödsfallen, hade varit bosatt i regionen vid tidpunkten för brotten men hade flyttat någon annanstans strax efter.

1978 reste han till Spokane, Washington, där han begick fem rån och två våldtäkter, som alla resulterade i livstidsstraff. 1994 släpptes han från fängelset efter att ha avtjänat 16 år; han stannade i Kalifornien under ett antaget namn fram till 2014, då han fick veta att han hade terminal cancer.

Han åkte tillbaka till sin hemstat Washington och kapitulerade så att han kunde få fängelsesjukvård. Två månader senare dog han i fängelset. Justitiedepartementets bekanta DNA-sökningsteam återupplivade mordfallen i ett försök att hitta en familjär DNA-matchning med tillgängliga bevis.

Utredningen ska ha lett myndigheterna till Martinez tidigare älskare, som lämnade in ett DNA-prov från en rakhyvel som Martinez hade använt. Rakhyveln hade DNA som matchade prover tagna från brottsplatserna, enligt ett kriminaltekniskt labb.

Mary Silvani, länge känd som “Sheep Flats Jane Doe” eller “Washoe County Jane Doe”, fick sitt mord löst i maj 2019 när James Richard Curry greps för brottet. Silvanis våldtäktskit-DNA laddades upp till GEDMatch och den misstänkte kunde möjligen identifieras.Men tyvärr hade den misstänkte nyligen avlidit.

Den misstänkte eliminerades efter att hans sons DNA hittades i en kriminell databas, men spåret ledde så småningom till Curry, den misstänktes halvbror som föddes utom äktenskapet 1946 och växte upp i Dallas, Texas under ett annat efternamn.

Curry, som tidigare hade erkänt tre mord i Kalifornien, avled den 7 januari 1983 av skador som ådragits i ett självmordsförsök. Efter att utredarna besökt hans två barn, gav de frivilligt DNA-prov.Detta är det första fallet där både offret och gärningsmannen identifierades via genetisk släktforskning (tack vare genetiska släktforskaren Cheryl Hesters insatser i båda fallen).

Från och med 2019 har John Russell Whitt åtalats för det första gradens mordet på sin son, Robert “Bobby” Adam Whitt, av en jury i Orange County, North Carolina.[30] I september 1998 hittades kroppen av Bobby Whitt under en skylt på Interstate 85-40. En obduktion visade att han hade blivit strypt.

Hundratals utredare, inklusive kriminalteknikern Frank Bender, arbetade med fallet under åren, men kvarlevorna förblev oidentifierbara tills DNA-analys av Barbara Rae-Venter avslöjade att pojken hade en vit förälder och en asiatisk förälder. Hon använde en genealogisk webbplats för att spåra en släkting på Hawaii som kände till pojkens fullständiga namn.

Linda Staaf Wikipedia
Linda Staaf Wikipedia

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!