Lisa Holms Död

Sprid kärleken
Lisa Holms Död
Lisa Holms Död

Lisa Holms Död – Nerijus Bilevicius (litauiska: Nerijus Bileviius) mördade Lisa Holm, då 17, den 7 juni 2015 i Blomberg på Kinnekulle, en kommun i Litauen. Efter Lisa Holms försvinnande och de efterföljande rättegångarna i Sverige och Norden blev det stor uppmärksamhet i media.

Efter att ha jobbat ett extrapass på ett kafé i Blomberg nära Källby, Västergötland i söndags kväll, var Lisa Holm, en 17-årig gymnasieelev, på väg hem.Hennes pappa i Skövde fick ett sms från henne. Hon var på väg att åka hem sin moped vid det tillfället.

När Lisas pappa inte dök upp körde han i motsatt riktning i hopp om att hinna ikapp henne någonstans på vägen. Vid ankomsten upptäckte han endast mopeden med tändningsnyckeln i öppet läge. Sökningar av kaféets ägare och Lisa Holms pappa gav ingenting.

Lisa Holm försvann då. Polisen kom snabbt och en hundpatrull anslöt sig senare. Närområdet söktes efter Lisa Holm. Inga bevis hittades av hundpatrullen som patrullerade fastigheterna i anslutning till kaféet, inklusive en stor lada med flera rum. Dörrknackandet och letandet pågick hela natten. En handske upptäcktes i ladan tvärs över gatan från kaféet på måndagsmorgonen.

Tisdagen den 9 juni gjordes ett antal upptäckter längs en liten grusväg, bland annat ett telefonfodral, kvitto, biljett, trasig display och displayskydd…. Lisa Holm var källan till allt, visade det sig. Ett nytt sökområde etablerades den 10 juni, som sträcker sig från caféet längre söderut och österut. Sökinsatser anlitades av Missing People Sweden.

På onsdagskvällen upptäcktes ett örhänge som tillhörde Lisa Holm i ladan. Senare upptäcktes även hennes körkort och nycklar till hennes moped.. Lisa Holm ska ha blivit kidnappad av någon som kände till området väl, enligt en misstänkt profil skapad i spåren av händelsen.

I fredags den 12 juni genomförde Missing People-teamet en sökning i närheten av Blombergs gods vid Martorps gård. Till gården kom två personer med bil, och en sa att området redan hade genomsökts. Polisen kontaktades av Missing People efter att de fattat misstankar. Det dröjde inte länge förrän de stötte på en skattkammare i ett risfält.

Lisa Holms jacka och hjälm upptäcktes, och de visade sig vara hennes. Senare upptäcktes att Lisa Holms kropp hade hittats i en garderob i en arbetsbod cirka 20 meter från rishögen där hennes hjälm och jacka hade upptäckts.

Lisa Holm berövades livet genom hängning eller strypning, enligt tingsrätten. Den exakta fas i vilken dödsfallet inträffade var okänd. På grund av detta drogs slutsatsen att strypning ledde till hängning som dödsorsak.Kriminaltekniska bevis avslöjar att Nerijus Bilevicius DNA finns på repbitar från mordplatsen, samt tio ställen på Lisa Holms kläder, varav några finns på insidan av några plagg.

Lisa Holms Död: 8 oktober 1976

Det fanns inga bevis för en tidigare okänd DNA-profil i resultaten. Under tidsperioden mellan kl. och 20.00. den 7 juni 2015 hade Nerijus Bilevicius inget alibi, enligt tingsrätten. Dådet begicks med en sexuell agenda. Lisa Holms kläder var i oordning, vilket ledde till denna slutsats.

Nerijus Bilevicius dator innehöll pornografiskt material och tester visade att han hade ejakulerat på väggarna, golven och till och med en lampskärm i ladugårdens slakteri. På Martorp tydde hans beteende och agerande på att han inte önskade att några ytterligare sökningar efter Lisa Holm skulle ske.

Lisa Holms Död

Lisa Holm, en 17-årig tjej, ansågs vara en försvårande faktor eftersom hon var fysiskt mindre än Bilevicius. Han handlade efter förslaget med stor hänsynslöshet, och han måste ha vetat att han skulle döda sitt offer från början. Han gömde sedan kroppen, som han hanterade vårdslöst.

Sedan den 17 november 2015 hade Bilevicius dömts till livstids fängelse och utvisning från USA med ett obestämt förbud mot återinresa.Denna dom på livstids fängelse med automatisk utvisning återupptogs den 8 februari av Göta hovrätt.

Lisa Holm hittades hängd eller strypt i ladugårdens mjölkrum som ligger tvärs över gatan från kaféet. Lisa Holms ansikte var tejpad över snaran, så det fanns inga bevis för att tejpen bidrog till hennes död, slog hovrätten fast. Som tingsrätten påpekade är det omöjligt att veta vid vilken tidpunkt dödsfallet inträffade. För åklagaren är detta ett mycket starkt bevis på att Nerijus Bilevicius är ansvarig för Lisa Holms mord.

Lisa Holms Död
Lisa Holms Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!