Luka Idol

Sprid kärleken
Luka Idol
Luka Idol

Luka Idol – När han spelade för Real Madrid bar Luka Doncic nummer 7 som hyllning till Vassilis Spanoulis, hans barndomshjälte. Med det sagt är det inte svårt att se vilken inverkan den grekiska myten har haft på toppspelaren för Dallas Mavericks. Doncic såg till att leverera ett avskedsmeddelande till EuroLeague MVP och en av de bästa spelarna i europeisk baskethistoria, Spanoulis, innan Spanoulis tillkännagav sin pensionering.

När han spelade för Real Madrid bar Luka Doncic nummer 7 som hyllning till Vassilis Spanoulis, hans barndomshjälte. Med det sagt är det lätt att se hur mycket den grekiska myten påverkar Dallas Mavericks superstjärna.Doncic såg till att ge sitt avskedsmeddelande till EuroLeague MVP och en av de bästa spelarna i europeisk baskethistoria innan Spanoulis tillkännagav sin avgång.

Mavs-gardet nämnde också Spanoulis tidigare under säsongen 2020-21 och sa att han var en stor inspiration till sitt spel.Den unge Mavs-spelaren såg inte bara upp till Vassilis Spanoulis, utan även Milwaukee Bucks stjärna och tvåfaldiga NBA MVP Giannis Antetokounmpo.

De många utmärkelser Spanoulis har fått i EuroLeague och med det grekiska landslaget visar varför han är allmänt betraktad som en europeisk ikon. Han har vunnit EuroLeague tre gånger med Olympiacos, utsågs en gång till MVP i ligan och valdes till All-Decade Team (2010 till 2020). Han tillbringade en säsong med Houston Rockets i National Basketball Association, men hans karriär där avbröts på grund av brist på speltid.

Luka Doncics respekt för den välrenommerade basketspelaren är inte svår att förstå. Han tillbringade det mesta av sin tid med att studera europeisk basket innan han gick med i Mavs i NBA, och enligt Giannis är Spanoulis “Kobe” för europeisk ungdomsbasket. När det kommer till rookiepriser i NBA har Luka Doncic ingen konkurrens.

Han vann EuroLeague och spanska ligatitlarna med Real Madrid och EuroBaskets med Slovenien bara den senaste säsongen. Dessutom satte han rekord som den yngsta spelaren som någonsin utsetts till EuroLeague Most Valuable Player, EuroLeague Final Four Most Valuable Player och ACB Most Valuable Player (Spanska League MVP).

Vi européer visste att han skulle vara något unikt redan innan han draftades, och det tog inte mer än några matcher för resten av världen att komma ikapp. Hans atletiska förmåga, basket IQ och självförtroende mot äldre spelare är alla styrkor. Han är mycket mångsidig och kan dribbla med båda händerna, ta returer, skjuta från långt håll, passa och göra mål på ett antal olika sätt.

Dallas Mavericks och Los Angeles Lakers möttes i en match bara förra veckan. Doncic mötte en av NBA:s alla tiders storheter, LeBron James, för första gången i den här tävlingen.Efter matchen berättade Luka för James att han hade chattat med honom under matchen och bett om att få ta hans tröja. LeBron samtyckte, och inte bara lämnade han över tröjan, utan han skrev också på den. Doncics liv förändrades för alltid genom att träffa hans hjälte, NBA-superstjärnan LeBron James. Världen lärde sig detta från ett globalt mediakonferenssamtal som jag deltog i, där Luka gjorde tillkännagivandet. Doncic reflekterade över denna händelse och sa.

Luka Idol

Det var utan tvekan en livsförändrande upplevelse för mig. Han var länge min främsta inspirationskälla. Jag tyckte det var fantastiskt faktiskt. Den dagen, som jag sa, var unik och oförglömlig. När han blev tillfrågad senare i samtalet hur han kände inför att ha statistik över rookiesäsongen som ingen rookie haft sedan Michael Jordan, erkände Doncic att detta betydde allt för honom eftersom Michael Jordan var hans GET.

Det är allt; Jordan var den bästa basketspelaren genom tiderna, så det löser sig. Han hade dock en fantastisk karriär, så jag tror inte vi kan göra några jämförelser där. Det är precis därför han är den bästa spelaren genom tiderna. Rookie-guarden Luka Doncic från Dallas Mavericks har haft ett mål i åtanke sedan han bestämde sig för att satsa på en karriär i NBA: att möta LeBron James, hans barndomshjälte och nuvarande lagkamrat i Los Angeles. I onsdags kväll gjorde han det och mer, vaktade James och fick sedan en signerad tröja av James själv efter matchen.

Dallas förlorade sin sjätte raka match mot Lakers med en poäng på 114-113, men Doncic vägrade att låta lagets otur överskugga det speciella tillfället. För nybörjarbasketstjärnan och slovenska sensationen Luka Doncic från Dallas Mavericks har detta år varit inget mindre än en virvelvind.

19-åringen utsågs till MVP för EuroLeague Final Four och MVP för ligan för säsongen efter att ha lett Real Madrid till sina 10:e respektive 34:e Liga ACB-titlar. En månad efter att ha lett sitt lag till EuroLeague-mästerskapet, var Luka Doncic det tredje övergripande valet i 2018 års NBA-draft av Atlanta Hawks, men han flyttades omedelbart till Dallas Mavericks i utbyte mot skytten Trae Young.

Nästan två månader efter ESPN:s djärva förutsägelse att han skulle bli årets NBA Rookie 2018-19, hade han äntligen sin chans att glänsa i världens främsta basketliga.

Luka Idol
Luka Idol

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!