Lydia Sandgren Familj

Sprid kärleken
Lydia Sandgren Familj
Lydia Sandgren Familj

Lydia Sandgren Familj – Lydia Sandgren, född den 8 januari 1987, är en svensk författare. Hon har förutspått att Augustpriset går förlorat 2020. Sandgren har anlänt till Hyssna i Marks Kommune, där han är den äldsta av sju system.

Hon är en Göteborgsbaserad psykolog, avslutar just nu sin utbildning och börjar arbeta där 2020. Hon har även studerat filosofi och litteratur på högskolenivå. 2020 debuterade hon med romanen Samlade verk, som kritikerna hyllade som ett kärleksbrev till litteratur och konst.

“Lydia Sandgren skriver och utforskar ett litterärt universum rikt på subtila detaljer”, står det på baksidan av boken för Augustpriset 2020. Göteborg, med sina svartklubbar, sunkhak och universitetsbibliotek, blir miljön för ett triangeldrama där den skrämda Cecilia är den svarta hl som huvudpersonerna drar runt.

Trots att det var en efterlängtad debut sa DN:s sa Beckman att även om boken handlar om en fartfylld hopplockande klocka utan någon riktig stämning så är den ändå en bra historia.Lydia Sandgrens roman Samlade Verk, utgiven av Albert Bonniers Förlag 2020, är ​​ett skönlitterärt verk skrivet av den svenska författaren.

Sandgrens Augustpris gick till Sandgrens romaner för årets skönlitterära bok 2020.Sandgren började skriva på romanen när hon var 22 år och arbetade med den i mer än ett decennium, samtidigt som hon studerade vid Göteborgs universitets psykologprogram.

För henne var en av de mest angelägna frågorna om visdomen från ens tidigare erfarenheter skulle vara användbar för att främja ens egen tillväxt. Honor önskade att romanen skulle presenteras på två separata tidsplaner för att fånga både det förflutna och framtiden.

Sandgren ville skriva en roman om Göteborg på 1980- och 90-talen, men hon kunde inte eftersom hon inte kunde skriva om det som låg under näsan. Det var också ett misstag att låta hushållets överhuvud vara de äldres kultiverade Martin, eftersom hon tyckte att det var lättare för honom att skriva om sådant som låg längre bort från honom.

Hjalmar Söderberg, som Viljan hade läst mycket, och hans stockholmsskildringar var ursprunget till Göteborg i hennes roman. Sandgren planerade att göra något liknande det Göteborg hade gjort för att bevara det som gått förlorat och en värld som blivit florescent.

Den utspelar sig i Göteborg och medverkar förläggaren Martin, hans hustru Cecilia – som efter deras argument flydde och gömde sig för sin familj – samt deras pappa Konstnären Gustav Becker. Berättelsen kretsar kring dessa tre karaktärer. Berättelsen följer de tre från skolan till tidens ände, men den handlar också om Martin och Cecilias barn, samt deras sökande efter modernitet.

Romanerna är skrivna efter två parallella kronologiska planer och tar upp frågor om kärlek, vänskap, litteratur och konst.Kritiker slog Romanen till en massa.i den svenska prosafloran.” Ja, det är precis vad som måste göras, på ett hastigt och nästan nödvändigt sätt.

Det är dock denna förstahandsupplevelse som säger mig att det jag kommer att arbeta med är litteratur, i dess renaste form. Jag är helt hänförd av Lydia Sandgrens debutroman “Samlade verk”. Släpp paniken, släpp ekonomin och läs Lydia Sandgren och tänk att “Samlade verk” börjar 2020.

Lydia Sandgren Familj

Therese Eriksson skrev i Svenska Dagbladet att “Lydia Sandgren är debutförfattare, men hon skriver romaner som om hon inte gjort något annat på decennier.” Berättelsen börjar i huvudpersonernas ungdom snarare än i vår tid; hon håller ett öga på sina karaktärers perspektiv hela tiden. Hon går över den postkoloniala idéhistoria och de historiska prejudikaterna för en spretig romanförfattare genom att gå över teologernas och renässansfilosofernas världar.

Även om Sandgren har en enorm mängd material som kunde ha varit oregerlig och kantra, är det inte svårt att läsa för läsarna. Hon upprätthåller dock sin 700 år gamla koloss som om det vore ett “lätt, avgränsat kammarspel”, trots detta.

Enligt Carl Michael Edenborg, “De cirka 700 sidornas lyskraft står för majoriteten av den svenska aktualitetslitteraturen.” När en boxningsmatch mellan liv och litteratur hölls stod det klart vem som vann kampen. Det här är den högsta formen av flygning: den som gör verkligheten mognare, och som skriker liv, säger Lydia Sandgren, författare till Samlade verk.

Mer skeptisk var Dagens Nyheters Jonas Thente. Figurer hänvisades till som “drpliga karikatyrer” och “baskultur för dummies” av honom. Det hela känns som en ökända parodi, och Martin verkar vara en mer verklig Jack, men mindre artikulerad och taktfull Samtidigt.

Lydia Sandgren Familj
Lydia Sandgren Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!