Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Sprid kärleken
Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet
Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet – Det är ingen hemlighet att Margareta Wallenius-Kleberg är en av Sveriges mest framstående affärskvinnor och travpersonligheter. Signe och Olof Wallenius köpte Menhammars gård i Ekerö kommun 1947 och fick dottern Wallenius-Kleberg.

Förutom att vara majoritetsägare i Wallenius rederierna är hon även ordförande i Stockholm Trotsällskap. Hon är hedersdoktor från Karolinska Institutet och föder upp hästar på Menhammars stuteri.

Wallenius-Kleberg är ett av de mest kända namnen inom svensk travsport. När hon valdes in i Svenska Travsportens Hall of Fame i juli 2013 utsågs hon även till Travsportens Hedersambassadör i februari i år. Margaretas Tidiga Unghästserie, som varit igång på Solvalla årligen sedan 2017, är hennes idé.

Från och med december 2017 har hon varit delägare i Nuncio på Menhammar Stuteri, där han kommer att fungera som avelshingst efter sin tävlingskarriär. För första gången någonsin valdes hon in i US Harness Racing Hall of Fame 2018. Efter Adolf Lundins död 2006, grundaren av Lundin Oil, lämnade han efter sig sin fru och fyra barn. Det fanns också mycket pengar att gå runt.

Hennes döttrar Mona Hamilton och Nico Mordasini är båda 80 år och bor i Schweiz med en beräknad förmögenhet på cirka 5 miljarder kronor vardera, enligt Veckans Affärer.Sex av Sveriges 136 miljardärer finns inom sjöfartsbranschen, enligt Transport & Logistik iDags granskning.

Veckans Affärer, som årligen publicerar listan över Sveriges rikaste, rapporterar att det inte har funnits fler miljardärer i Sverige sedan 2007.Sex redare rankas bland de 110 bästa av världens rikaste människor. Ane Uggla, den dansk-svenska sjöfartsdrottningen som leder AP Mller Maersk, är kungen av dessa sex. Hon kommer på nionde plats med en substansvärde på 52 miljarder kronor.

Dan Sten Olsson, vd för Stenakoncernen, är nära tvåa i rederiets hierarki. Han ligger femtonde med en nettoförmögenhet på 11 miljarder kronor.Ytterligare två Stenasfärenbor gör miljardklubben: Madeleine Olsson-Eriksson, som är listad som nummer 21, och Stefan Sten Olsson, som är listad som nummer 22, båda med förmögenheter på 7 miljarder dollar.

Margareta Wallenius-Kleberg, som leder Wallenius-rederierna, är rankad 68:a på listan med en nettoförmögenhet på 2,5 miljarder. Annika Bootsman Kleberg och Jonas Kleberg, som delar 110:e platsen med 1,4 miljarder vardera, rundar av de tio bästa.

Inga överraskningar här: Ingvar Kamprad är fortfarande den rikaste mannen på jorden med uppskattningsvis 525 miljarder kronor. De 136 miljardärerna i Sverige domineras till stor del av detaljhandelsindustrins titaner, enligt denna lista.

Margareta Wallenius-Kleberg har från och med idag blivit den första kvinnan som blivit invald i United States Trotting Hall of Fame.På söndagen kom sanningen äntligen fram vid en ceremoni i New York City.

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Margareta säger till ustrotting.com att hon hoppas att hennes berättelse ska fungera som inspiration för andra sportintresserade kvinnor och unga tjejer.Margareta Wallenius-Kleberg, den 80-åriga ägaren till Menhammars stuteri i Sverige, blev den första kvinnan någonsin som valdes in i US Hall Of Fame i höstas.

“En outtröttlig arbetare för sporten” är motiveringen för hans agerande.Det som hände på söndagskvällen i Goshen, New York, på Harness Racing Museum & Hall Of Fame var så “tydligt”.På grund av en lång historia av vänskap och samarbete mellan svenskar och amerikaner kan jag vara här ikväll.

Be om att jag lyckas uppfylla kraven och förväntningarna på mitt Hall Of Fame-medlemskap. Wallenius-Kleberg säger till ustrotting.com att hon är stolt över att vara sportens första kvinnliga representant och hoppas att hennes uttagning ska fungera som ett exempel för andra kvinnliga idrottare.

På Veckans Affärers 2017 års lista över Sveriges miljardärer hamnade han på 56:e plats med en nettoförmögenhet på fem miljarder kronor, och har under många år varit en drivande kraft bakom utvecklingen av sporten fullblodshästar i Sverige.

Margareta Wallenius-Kleberg, svensk travlegend och hedersdoktor vid Karolinska Institutet, har tidigare varit ordförande i Stockholms Travsällskap och avelsförbundet.Sveriges Hall of Fame i rjäng valde in henne 2013.Hall Of Fame gjorde det ännu mer svenskt. Hall of Immortals valde in Hkan Wallner, som dog 2001. Bortsett från det var han tidigare invald i Svenska Hall of Fame.

Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet
Margareta Wallenius-Kleberg Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!